Segmen Puanbee : Review Blog Mahzura

Hai hai lama akk tak menreview kan , meh akk nak review blog adik mahzura yang rajin komen2 di blog akk nih pulak!

OK! nampaknya zura dah tukar theme lah sejak dia tengok akk review nih hee..bagus zura so tak le banyak akk bebelkan kat kamu kan kan kan..meh kita usha blog zura lak yer..

OK! akk belek dekat setegah jam nak cari salah zura tapi tak de , semua dah okey sangat-sangat , sidebar kanan , widget yang penting2 dan teratur , tempat komen jenis popup , ada button home cuma!

cuma ! zura tak de iklan nuffnang di header dan antara entry yer ? dan juga alexa pun zura tak daftar , akk rasa akk faham masaalah zura nak memasang semua tu kan..tk pe lah kalau boleh zura pasang sitemap yang agak penting untuk blog yer..bab alexa akk rasa zura dah tahu kan ? cuma tak pasang saja , ok nanti apa-apa kita bincang ehehe…yang lain semua lengkap dah!..

1- cara pasang sitemap

yang lain boleh lah melawat blog zura ambil contoh hee..

Show 12 Comments

12 Comments

  1. Terkejut saya akak kata dah lengkap. Hehe. Hari tu try jugak daftar alexa, tapi bab nak edit html tu seksa la, pakai hp jam. Tu la tak tau bila dapat jumpa komputer/laptop. Huhu.. Nak letak page pun terfikir2, sebab widget tak boleh drag sesuka hati huwaa.. Nampaknya kena beli laptop la cenggini. Thanx kak bee..

    • alaa pergi ler cc sekali baru 3 rgt sejam tuk setting benda tu , alexa nih nampak cam tkpenting tapi pengiklan suka blog yang alexa nyer rendah , maka lagi depa dpt untung kalau bermint nk buat duit kena lah usahakan ..

      • Tu la pasal kak.. Bila pegi cc pun dok buat benda lain, tak teringat pun pasal alexa tu. Bila dah balik baruuu la….. “Alamak! Lupa nak register alexa..” Kena buat note tampal kat dahi kot hehehe..

        • haa agak2 nak pergi cc tu buat lah reminder muzik kuat2 punya kompom ingat hee

  2. wahh mantap review..
    blog Lorna jgn lupe review juga ya…

    bee,lorna tag join GA Lorna k!
    jgn lupe tauuu…
    tq dear šŸ™‚

  3. achie

    memang cun la sis ni review blog..adeeh blog sis memang sy tau comel je ,memang pndai hias.

    *tak pandai WP sis.ehheee

    • baru ke ? lama2 nanti pandai le…lelaki lagi cepat belajar sis nih pelupa pom boleh hee..

  4. puan kutu

    beliau dh tgok review sebelum2 ,tu yg takde benda dh bee nk komen.haha..sitemap kutu ntah bila la dpt buat.haha..

    • ha aitu ler fasal dia ajin ikut semua review bee tu yg bagusnyer tu ..

  5. kakyong

    kakyong dah g jengah jap ke blog adik mahzura ni…

    1/ meta tag blog perlu ubah supaya lebih mesra seo, u boleh detect bila klik pada tajuk n3, akan keluor nama blog dulu instead of tajuk n3
    2/ rasanya meta tag content pun takde buat.. šŸ˜‰
    3/ bloglist mungkin elok ubah posisi ke bhgn footer (make it 3 column)

    the rest shud be okay.. given time & rajin BW, blog pasti akan lebih dikenali

    • yah terima kasih kak yong tolong tambah !hee..dia pakai henpon kak tu yg susah dia nk buat apa2..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.