Renew ssm online dengan hanya RM70 setahun

Terkejut saya tengok ada website yang menawarkan renew ssm secara online dengan harga RM140 beberapa hari lepas. SSM atau sijil pengesahan perniagaan yang di keluarkan oleh SURUHANJAYA SYARIKAT MALAYSIA itu berharga RM60 sahaja jika pergi kaunter. Dan RM70 jika renew di website sah mereka. Yang lain sah atau tidak saya tak tahu. Jika nak renew …

Renew ssm online dengan hanya RM70 setahun Read More »

i-Sinar pengeluaran kwsp akaun 1

SYARAT PERMOHONAN i-SINAR KWSP Permohonan mulai 1 disember 2020 Permohonan HANYA boleh di buat secara online , melalui telefon atau komputer peribadi ahli. Berumur 55 tahun dan ke bawah Ahli atau pencarum yang diberhentikan kerja atau ditangguh bayaran gaji AHLI AKTIF KWSP : MEMPUNYAI SEKURANG KURANGNYA 1 CARUMAN MULAI MAC2019 SEHINGGA FEBUARI 2020. Tiada caruman …

i-Sinar pengeluaran kwsp akaun 1 Read More »

Petua : Khasiat Bawang Putih Dan Cara Pilih Bawang Putih Berkualiti

Published on: Aug 11, 2011 @ 11:02 ; Kelmarin saya jalan-jalan membeli barang dapur , biasalah kan ibu-ibu mesti ke pasar beli barang dapur .. dalam duk pilih-pilih bawang putih tu ada seorang uncle berbangsa cina tengah memilih bawang putih , dia pilih saya pun pilih , tapi cara dia pilih lain sikit.. saya pilih bawang …

Petua : Khasiat Bawang Putih Dan Cara Pilih Bawang Putih Berkualiti Read More »

DIY : Cara jahit sarung bantal menggunakan kemeja lama

Assalamualaikum , hari ni saya nak share dengan korang cara untuk menjimatkan apa-apa sahaja yang boleh jimat di rumah kita. Tak perlu beli kain untuk dapatkan sehelai sarung bantal yang cantik , korang boleh gunakan kemeja lama suami korang dah terus jahit jadi sarung bantal. Saya dah sediakan video di yotube jemput tengok atau subcribe …

DIY : Cara jahit sarung bantal menggunakan kemeja lama Read More »

Belanjawan 2021 Malaysia – Apa yang kita boleh dapat di musim covid19 ini ?

Perbentangan belanjawan 2021 pada 6 november 2020 , jumaat jam 4:00 petang oleh Menteri keeangan Malaysia , Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz. Apa harapan anda dengan beajet atau belanjawan bagi tahun 2021 ? Yang pasti harapan rakyat sangat besar. Tetap masih juga curiga adakah jika dengan ada nya belanjawan 2021 ini kita mampu …

Belanjawan 2021 Malaysia – Apa yang kita boleh dapat di musim covid19 ini ? Read More »

Telanggar bumper kereta orang , dugaan

Salam Jumaat , semalam telanggar bumper kereta orang sewaktu nak keluar dari parking. Kereta vios pulak tu. Dugaan.. Apa pun dugaan, cabaran, dan halangan dalam hidup, senyum dan diam adalah yang terbaik. Berdoa supaya Allah SWT permudahkan setiap urusan hidup kita. Aaminnn Nanti kita update harga nya. Orang tu minta kita ganti yang original dan …

Telanggar bumper kereta orang , dugaan Read More »

Menggunakan khidmat jurutaip di tepi suruhanjaya sumpah Taiping

Lama dah kan ada perkhidmatan jurutaip surat rasmi ini. Kalau tengok rata-rata mesti orang yang telah berumur saja yang menaip. Tengok pun ala-ala atuk kita dah. Tanggal 30 ogos 2020 , saya pergi ke Suruhanjaya sumpah untuk membuat surat perjanjian beli rumah mak saya. Rumah tu memang dah nama saya dan mak. Tapi mak jual …

Menggunakan khidmat jurutaip di tepi suruhanjaya sumpah Taiping Read More »