Cara senang buat akaun bisnes untu mereka yang bisnes sendiri kecil-kecilan

Assalamualaikum , saya nak share satu info ni sebab ramai sangat tanya di group facebook macam mana cara nak simpan akaun syarikat untuk hantar ke LHDN dan seterusnya menjadi pembayar cukai. Walaupun bisnes ala-ala sahaja. Saya rasa ramai yang hendak bayar cukai, bukan tak nak bayar cuma mereka tidak tahu caranya kan. Saya pun tahun …

Cara senang buat akaun bisnes untu mereka yang bisnes sendiri kecil-kecilan Read More »

(THREAD SPOOL) Tiang benang tambahan untuk mesin sulaman portable MURAH

thread spool @ tiang benang

Sajalah kongsi. Bukan apa masa nak beli tiang benang ni jenuh cari perkataan yang sesuai di shoppee tu tak jumpa. Taip search tiang benang sampai bila pun tak jumpa jenis ni. Untuk mesin industri biasa tu adalah. So kalau korang nak beli taiplah THREAD SPOOL.Beli direct china murah je separuh harga dari local seller. Kalau …

(THREAD SPOOL) Tiang benang tambahan untuk mesin sulaman portable MURAH Read More »

Penyakit kucing FELINE INFECTIOUS PERITONITIS VIRUS OR FELINE CORONAVIRUS INFECTION

BAWA KUCING KE KLINIK

Assalamualaikum , selamat petang. Hari ni saya nak update lah info dan kos yang di kenakan untuk penyakit kucing yang di beri nama FELINE CORONA VIRUS atau FIP atau busung air.Lepas sambutan raya haji kerja tak banyak sangat di sebabkan COVID19 terjejas juga lah. Jadi kita santai santai update blog saja lah. Kucing di bawah …

Penyakit kucing FELINE INFECTIOUS PERITONITIS VIRUS OR FELINE CORONAVIRUS INFECTION Read More »

Jahit PPE ketika Malaysia di landa COVID-19 , harap tak ada lagi

Dalam berita kata , kalau covid19 naik ke 3 angka PKP mungkin akan di laksanakan semula.Saya berdoa sentiasa harap janganlah. Mungkin tidak memberi kesan sangat kepada mereka yang berduit tetapi sangat berkesan bagi mereka yang berstatus sederhana ke rendah. Dalam keluarga saya sendiri pekerja tapak binaan dan bos kedai grill kini tiada beza. Korang faham …

Jahit PPE ketika Malaysia di landa COVID-19 , harap tak ada lagi Read More »

Beli mesin jahit sulaman singer SE300 – mesin pkp nama dia

Saya tak ada apa nak cerita pasal life sangat , dah hari-hari duduk rumah saja. Hari-hari menjahit dan fikir makan pakai anak-anak je lah. Tapi ada cerita yang saya happy sangat nak share di blog. Di musim pkp ramai orang update shopping sana sini. Beli pokok dan tak lupa juga ramai suami-suami pening dengan ” …

Beli mesin jahit sulaman singer SE300 – mesin pkp nama dia Read More »