Categories
Mom Shop

Baju merdeka 2019 – tempahan

Tahun ni tak banyak jahit baju merdeka , sebab nya bertembung dengan raya haji. Tak sempat jahit banyak-banyak. Lagi pula anak-anak sedang sibuk study untuk peperiksaan besar mereka. Jika saya pulun menjahit anak tak sempat belajar di rumah sebab kena jaga adiknya. So ada la beberapa pasang dalam 5 pasang sahaja. Boleh lah jenguk di […]

Categories
Family

Upsr dan pt3

Ni anak dara saya. Beberapa hari lagi hendak menduduki peperiksaan PT3 dan UPSR. Saya pula yang berdebar lebih mengalahkan si anak. Buat ibu ayah yang anaknya bakal menduduki Peperiksaan UPSR bolehlah amalkan doa ini. Ya Allah, permudahkanlah anak-anak kami yang akan menduduki Peperiksaan UPSR pada September ini. Berikanlah ketenangan kepada mereka ketika menjawab soalan peperiksaan […]

Categories
Food & Recipe Review

Ayam goreng mcd extra pedas review

Aku tengah bosan dan stress .. hurmm banyak betul masaalah , rasa bosan dah nak hidup pun. Makan pun malas tido pun tak berapa nak lena. Tapi tak sesuai di khabarkan di dalam internet hahaha .. so nak bagi tau aku dah try ayam goreng mcd extra pedas ni 2 kali. Sekali aku beli masak […]

Categories
Info Life & Style

Masaalah unknown caller id

Masaalah unknown caller id timbul selepas aku tukar fon yang beli di maxis center dan menggunakan line maxis. Cara untuk selesaikan masaalah ini kena baca lerr

Categories
Parenting

Ogos

Ogos ni persiapan apa yang keluarga yang ada anak ramai bersekolah kawan-kawan ? Untuk aku Daftar anak ke tahun 1 dapatkan cop pengesahan di sekolah. Korang dah buat ke ? Last hujung bulan 9. – Syamim Aku ada 2 orang anak yang akan ambik peperiksaan besar , UPSR dan PT3. Aku nampak rilek je tapi […]

Categories
Family Food & Recipe

Makan dan masak steamboat di rumah ? Kenapa tidak ?

Assalamualaikum dan hai semua. Amacam hari ni ? Sebenarnya aku dah bosan masak. Hari-hari masak sampai tak tahu nak masak apa. Dan hidup aku ni kelam kabut sikit. Mana nak menjahit mana nak masak. Suami dan anak-anak pulak jenis makan kena makan banyak. Ha ha ha .. mak bertabah je lah. Mungkin aku masak sedap […]

Categories
Life & Style

Virtual run diary – Malaysian ultra virtual run (62km)

Hai , Assalamualaikum semua. So takdak ada nak update dah blog ni. Makin lama makin mencabar hidup ni , badan pun duk naik bagai di pam pam , tenaga untuk buat semua kerja surirumah , mak dan tukang jahit kemain lemau. Jadi aku tiba-tiba pergi daftar masuk larian yang di panggil virtual run. Jadi Malaysian […]

Categories
Crafts & Activities

Jentera baru – mesin jahit tepi 4 benang

Assalamualaikum dan hai , kali ni nak update pasai mesin aku yang satu ni. Mesin titik peluh sendiri hari raya hari tu. Pulun jahit dan beli mesin jack ini. Walaupun second hand tapi jangan pertikaikan usaha aku. Perit rasanya nak dapatkan sebijik ni Mesin jahit tepi 4 benang ni lagi best dari mesin jahit tepi […]

Categories
Crafts & Activities Family

Raya 2019

Allhamdulillah sempat beraya , allhamdulillah .. masih lagi tak sempat jahit baju raya untuk keluarga sendiri. Semua pakai baju lama Tahun depan insyallah , ibu janji … tengok tapak tangan ibu ni .. hahaha larikkkk Ampun maaf di pinta anak2 ibu dan suami. Nak buat cane .. ibu rempit nak beli mesin idaman. Selamat hari […]

Categories
Food & Recipe Life & Style

Siap stok bahan tumis untuk 2 minggu.

Allhamdulillah baru siap blender semua bahan untuk menumis. Saya kan tukang jahit. Ni dah mula sibuk sebab tempahan raya dan tempahan hari hari , tempahan pukal juga banyak masuk. Nak tolak tak best lah. Rezeki tu. Jadi kita bersedia dan cuba gunakan masa sebaik mungkin. Harap dapat bantuan dan kelapangan dari Allah s.w.t . Semalam […]