Diy : Mini Papan Iron ( mini iron board ) Tak perlu jahit

Assalamualaikum , Diy kali ini kita buat mini papan iron atau mini iron board. Saya tak tau lah nak letak nama benda alah ni dalam bahasa melayu macam mana. Kalau kakak-kakak , adik-adik semua suka jahit atau buat cfart kecil-kecil comfirm perlukan iron board kecil ni. Letak di sebelah je. Dipadankan pula dengan iron mini … Read moreDiy : Mini Papan Iron ( mini iron board ) Tak perlu jahit

Aku nak staycation Langkawi , tapi ….

Assalamualaikum dan hai korang semua , apa khabar ye ? Aku sekarang stress ya amat. Aku perlukan staycation sekarang ni , kalau boleh ke tempat yang jauh dan ke pulau-pulau yang cantik boleh membuatkan aku happy. Tapi apakan daya. Mampu search sana sini sahaja buat masa sekarang. Yang nak pergi staycation sehari di Teluk Intan … Read moreAku nak staycation Langkawi , tapi ….

Jumprope menjadi pilihan untuk aktiviti kecergasan

Assalamualaikum dan hai semua , lama nya saya tak menulis di blog kan. Selepas pkpk kan. Saya mengubah cara hidup kepada yang lebih bermakna iaitu , add on aktiviti kecergasan di mana selama ini tidak pernah saya buat … atau berminat nak buat. Akhirnya , selepas dah beli basikal yang viral tu tapi jadi tempat … Read moreJumprope menjadi pilihan untuk aktiviti kecergasan

Kek sarang semut bakar sukatan cawan , tanpa perap.

Assalamualaikum , salam pkpd dari selangor. Entah lah korang dah boring tahap apa entah lah. Hari-hari menjalani rutin yang sama , tapi nasib baik tak boring sangat sebab anak PDPR. Kain tak banyak nak di jahit boleh lah kita fokos ke masak – masak. Banyak kali cuba buat kek sarang semut ni. Kukus pun buat … Read moreKek sarang semut bakar sukatan cawan , tanpa perap.

Daftar perkeso untuk pekerja yang menjalankan pekerjaan sendiri semasa musim pkp secara online

Assalamu’alaikum dan salam sejahtera kepada semua , apa khabar ? lama tak beraksi saya sebagai ibu yang berdedikasi memang sangat sibuk dengan anak-anak. Dah lama saya nak mendaftar perkeso dan akhirnya saya dapat mendaftar secara online. Ambil kesempatan sementara MCO di jalankan ini banyak pejabat kerajaan boleh berurusan secara online sahaja. Semasa pkp 1.0 saya … Read moreDaftar perkeso untuk pekerja yang menjalankan pekerjaan sendiri semasa musim pkp secara online

Hari ini 20 mei 2021 – kes covid19 tertinggi dan kes kematian tertinggi di rekodkan

Kes positif harian (6,806) hari ini adalah tertinggi pernah dilaporkan. KKM menjangkakan kes positif harian akan terus meningkat. Aku rasa akan menigkat jugak. Memang susah dah nak turun dengan keadaan orang yang degil yang nak jugak beraya di kampung hari tu. Alahai tak tahu nak kata apa dah. Hari ini sekali lagi kes kematian tertinggi … Read moreHari ini 20 mei 2021 – kes covid19 tertinggi dan kes kematian tertinggi di rekodkan