Mask untuk asnaf

sesiapa nak join boleh lah rujuk info di poster ini.Saya ? insyallah akan di fikirkan. Lagi pun Mask siap jahit dah banyak. Cuma nak bagi anak-anak asnaf pakai pergi sekolah jd saya rasa elok buat kain plain. Dan saya belum ada modal nak beli kain. Tungguuuuu insyallah kalau ada rezeki.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Cara mudah menghasilkan report/penyata aliran tunai & untung rugi bagi kegunaan semasa mengisi e-Filing LHDN.

Ingat! Tarikh akhir submit e-filing borang B pada 31 Ogos 2020 ni, masih sempat lagi! kepada para usahawan atau peniaga kecil yang hendak declare pendapatan dan teringin sangat nak jadi pembayar cukai tetapi bajet ala-ala je , nak upah orang takut mahal. Nak buat sendiri takut salah. Saya nak rekomenkan sistem AES ini. Sebelum ini …

Cara mudah menghasilkan report/penyata aliran tunai & untung rugi bagi kegunaan semasa mengisi e-Filing LHDN. Read More »

Cara senang buat akaun bisnes untu mereka yang bisnes sendiri kecil-kecilan

Assalamualaikum , saya nak share satu info ni sebab ramai sangat tanya di group facebook macam mana cara nak simpan akaun syarikat untuk hantar ke LHDN dan seterusnya menjadi pembayar cukai. Walaupun bisnes ala-ala sahaja. Saya rasa ramai yang hendak bayar cukai, bukan tak nak bayar cuma mereka tidak tahu caranya kan. Saya pun tahun …

Cara senang buat akaun bisnes untu mereka yang bisnes sendiri kecil-kecilan Read More »

(THREAD SPOOL) Tiang benang tambahan untuk mesin sulaman portable MURAH

thread spool @ tiang benang

Sajalah kongsi. Bukan apa masa nak beli tiang benang ni jenuh cari perkataan yang sesuai di shoppee tu tak jumpa. Taip search tiang benang sampai bila pun tak jumpa jenis ni. Untuk mesin industri biasa tu adalah. So kalau korang nak beli taiplah THREAD SPOOL.Beli direct china murah je separuh harga dari local seller. Kalau …

(THREAD SPOOL) Tiang benang tambahan untuk mesin sulaman portable MURAH Read More »

Penyakit kucing FELINE INFECTIOUS PERITONITIS VIRUS OR FELINE CORONAVIRUS INFECTION

BAWA KUCING KE KLINIK

Assalamualaikum , selamat petang. Hari ni saya nak update lah info dan kos yang di kenakan untuk penyakit kucing yang di beri nama FELINE CORONA VIRUS atau FIP atau busung air.Lepas sambutan raya haji kerja tak banyak sangat di sebabkan COVID19 terjejas juga lah. Jadi kita santai santai update blog saja lah. Kucing di bawah …

Penyakit kucing FELINE INFECTIOUS PERITONITIS VIRUS OR FELINE CORONAVIRUS INFECTION Read More »

Jahit PPE ketika Malaysia di landa COVID-19 , harap tak ada lagi

Dalam berita kata , kalau covid19 naik ke 3 angka PKP mungkin akan di laksanakan semula.Saya berdoa sentiasa harap janganlah. Mungkin tidak memberi kesan sangat kepada mereka yang berduit tetapi sangat berkesan bagi mereka yang berstatus sederhana ke rendah. Dalam keluarga saya sendiri pekerja tapak binaan dan bos kedai grill kini tiada beza. Korang faham …

Jahit PPE ketika Malaysia di landa COVID-19 , harap tak ada lagi Read More »

Beli mesin jahit sulaman singer SE300 – mesin pkp nama dia

Saya tak ada apa nak cerita pasal life sangat , dah hari-hari duduk rumah saja. Hari-hari menjahit dan fikir makan pakai anak-anak je lah. Tapi ada cerita yang saya happy sangat nak share di blog. Di musim pkp ramai orang update shopping sana sini. Beli pokok dan tak lupa juga ramai suami-suami pening dengan ” …

Beli mesin jahit sulaman singer SE300 – mesin pkp nama dia Read More »

Case sanitizer keychain bersulam nama material PVC

case sanitizer keychain sulam

Kisah terhasilnya case sanitizer bersulam nama. Semasa dalam PKP , saya buat kerja gila sikit. Dalam orang duk bajet bajet duit , saya pula beli mesin sulam. Dan ini adalah hasil mesin sulam itu. Saya buat dan jual untuk recover modal beli mesin sulam. Macam tu lah kalau kita berniaga tanpa suntikan modal dari siapa-siapa.Hasil …

Case sanitizer keychain bersulam nama material PVC Read More »

Anduh tangan atau Arm sling support untuk kanak-kanak customade

Haiii , post ini untuk mereka yang memerlukan anduh tangan atau arm sling. Kebayakkan pelanggan saya mencari di google bila anak kecil mereka mengalami kemalangan sehingga menyebabkan tulang tangan retak atau patah. Dan size kanak-kanak agak susah nak dapat kan ? so duluuuu ada customer minta saya jahitkan so saya dah jahit mana tahu anduh …

Anduh tangan atau Arm sling support untuk kanak-kanak customade Read More »