Belajar di rumah pada masa pkpb

Terpaksa mengalah , beli juga telefon ke anak tingkatan 1 husna , sbb kelas dia jenis kelas online . kena ada pada waktu ikut jadual ..laila dgn syamim takpe cikgu just bagi arahan dan masa untuk siapkan. baru tenang handphone ibu hangpa. tidak kaaa macam nak meletop dah.

Semalam ingat nak repair aje tab sambung jenis lama , bateri dan lcd je yg rosak dan beli carger dia untuk husna. lepas tu org kedai tu kata nanti tkleh download apa- apa dah sbb dah tk support nak masuk ke play store , pastu aku tanya la hp bajet 150 je , pastu dia kata .. tkde .. ada 250 ..

aku pun alaaa .. macam mana ni ? lepas tu dia bagi lah yang rm250 tu dengan harga rm180 .. dia kata kesian sebab kot urgent nak guna. so kita pun ambik la. oppo f1s , ram 3gb , storage 16gb. ikutkan survery rata2 memang rm250 ke atas harganya. Di shopee refurbish dalam rm230.so beruntung lah dapat dengan harga RM180 tu. rezeki husna lah.

motherboard komputer rosak.. nak beli cpu saja , sapa ada nak letgo cpu ? mur mur bajet tk banyak huhu.

Dan biarlah motherboard dia yg ada dlm pasaran. supaya kalau rosak blh repair , habis semua akaun software , design2 sulam. tak backup huhuhu.

Pkpb di selangor ni bila nak habis ? customer pun takdak dah ni ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Terus terang, kalau ramai customer pun susah aku nak kerja , anak – anak 4 orang belajar di rumah. susah nak fokos , nak masak lagi , kemas rumah lagi, makan berapa kali ? basuh pinggan berapa kali ? kerja tak gerak-gerak.

Memang tertekan sangat. Aku teringin nak pergi jalan-jalan makan tidur di tempat lain. Suasana lain. Hari-hari memgadap benda yang sama amatlah membebankan perasaan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.