Info

Cara senang buat akaun bisnes untu mereka yang bisnes sendiri kecil-kecilan

Assalamualaikum , saya nak share satu info ni sebab ramai sangat tanya di group facebook macam mana cara nak simpan akaun syarikat untuk hantar ke LHDN dan seterusnya menjadi pembayar cukai. Walaupun bisnes ala-ala sahaja. Saya rasa ramai yang hendak bayar cukai, bukan tak nak bayar cuma mereka tidak tahu caranya kan. Saya pun tahun …

Cara senang buat akaun bisnes untu mereka yang bisnes sendiri kecil-kecilan Read More »

Penyakit kucing FELINE INFECTIOUS PERITONITIS VIRUS OR FELINE CORONAVIRUS INFECTION

BAWA KUCING KE KLINIK

Assalamualaikum , selamat petang. Hari ni saya nak update lah info dan kos yang di kenakan untuk penyakit kucing yang di beri nama FELINE CORONA VIRUS atau FIP atau busung air.Lepas sambutan raya haji kerja tak banyak sangat di sebabkan COVID19 terjejas juga lah. Jadi kita santai santai update blog saja lah. Kucing di bawah …

Penyakit kucing FELINE INFECTIOUS PERITONITIS VIRUS OR FELINE CORONAVIRUS INFECTION Read More »

Pengalaman buka akaun bank perniagaan MAYBANK 2019

Hari ni saya nak share pengalaman saya buka akaun bank untuk perniagaan di Maybank. Sebenarnya dah lama dah nak buka akaun ni. Dari tahun 2018 ke tahun 2019. Jadi sebab malas nak bertangguh sesuai dengan tahun baru. Jadi saya tidak berlengah lagi. Terus ke cawangan maybank terdekat dan submit borang. Jadi ramai kawan-kawan di facebook …

Pengalaman buka akaun bank perniagaan MAYBANK 2019 Read More »

Dividen ASB 7.00 sen seunit bagi tahun berakhir 2018

Amanah Saham Nasional Bhd. (ASNB) hari ini mengumumkan pengagihan pendapatan sebanyak (dividen / bonus ASB ) yang akan di terima oleh pelabur pada 2018 ialan sebanyak 6.50 sen seunit dan bonus 0.50 sen seunit bagi Skim Amanah Saham Bumiputera (ASB) untuk tahun kewangan berakhir 31 Disember ini. Saya sebagai pelabur kecil kecilan turut akan menerima …

Dividen ASB 7.00 sen seunit bagi tahun berakhir 2018 Read More »