Daftar perkeso untuk pekerja yang menjalankan pekerjaan sendiri semasa musim pkp secara online

Assalamu’alaikum dan salam sejahtera kepada semua , apa khabar ? lama tak beraksi saya sebagai ibu yang berdedikasi memang sangat sibuk dengan anak-anak. Dah lama saya nak mendaftar perkeso dan akhirnya saya dapat mendaftar secara online. Ambil kesempatan sementara MCO di jalankan ini banyak pejabat kerajaan boleh berurusan secara online sahaja. Semasa pkp 1.0 saya … Read moreDaftar perkeso untuk pekerja yang menjalankan pekerjaan sendiri semasa musim pkp secara online

Hari ini 20 mei 2021 – kes covid19 tertinggi dan kes kematian tertinggi di rekodkan

Kes positif harian (6,806) hari ini adalah tertinggi pernah dilaporkan. KKM menjangkakan kes positif harian akan terus meningkat. Aku rasa akan menigkat jugak. Memang susah dah nak turun dengan keadaan orang yang degil yang nak jugak beraya di kampung hari tu. Alahai tak tahu nak kata apa dah. Hari ini sekali lagi kes kematian tertinggi … Read moreHari ini 20 mei 2021 – kes covid19 tertinggi dan kes kematian tertinggi di rekodkan

Wanita tanpa rahim (simptom MRKH) yang jarang berlaku

Drama bersiri Rahimah tanpa rahim lakonan Azlee Khairi, Puteri Aishah, Hafidz Roshdi dan Ezzaty Abdullah yang mula ditayangkan pada 21 januari 2021 ‘diperlekehkan’ berikutan judulnya yang dikatakan tidak sesuai. Jika tidak tahu berkenaan wanita tanpa rahim ini boleh lah mula cari info di google atau youtube , atau tengok video luahan seorang pesakit MRKH di … Read moreWanita tanpa rahim (simptom MRKH) yang jarang berlaku

COVID-19: Pembukaan sekolah di seluruh negara pada 20 Januari ditangguh – KPM

Masaalahnya , aku baru hantar anak ke asrama petang tadi , petang 16/1/2021. Lepas tu apa ? menggelabah tenuk jadinya. Dari Selangor ke Teluk Intan. Sudah lah susah nak kena buat surat rentas negeri bagai. Kerana hantar anak back to back tak singgah mana-mana tak rehat sekejap pun di mana-mana , tayar kereta pancit uiiii … Read moreCOVID-19: Pembukaan sekolah di seluruh negara pada 20 Januari ditangguh – KPM

Renew ssm online dengan hanya RM70 setahun

Terkejut saya tengok ada website yang menawarkan renew ssm secara online dengan harga RM140 beberapa hari lepas. SSM atau sijil pengesahan perniagaan yang di keluarkan oleh SURUHANJAYA SYARIKAT MALAYSIA itu berharga RM60 sahaja jika pergi kaunter. Dan RM70 jika renew di website sah mereka. Yang lain sah atau tidak saya tak tahu. Jika nak renew … Read moreRenew ssm online dengan hanya RM70 setahun

i-Sinar pengeluaran kwsp akaun 1

SYARAT PERMOHONAN i-SINAR KWSP Permohonan mulai 1 disember 2020 Permohonan HANYA boleh di buat secara online , melalui telefon atau komputer peribadi ahli. Berumur 55 tahun dan ke bawah Ahli atau pencarum yang diberhentikan kerja atau ditangguh bayaran gaji AHLI AKTIF KWSP : MEMPUNYAI SEKURANG KURANGNYA 1 CARUMAN MULAI MAC2019 SEHINGGA FEBUARI 2020. Tiada caruman … Read morei-Sinar pengeluaran kwsp akaun 1