Cara mudah menghasilkan report/penyata aliran tunai & untung rugi bagi kegunaan semasa mengisi e-Filing LHDN.

Ingat! Tarikh akhir submit e-filing borang B pada 31 Ogos 2020 ni, masih sempat lagi! kepada para usahawan atau peniaga kecil yang hendak declare pendapatan dan teringin sangat nak jadi pembayar cukai tetapi bajet ala-ala je , nak upah orang takut mahal. Nak buat sendiri takut salah. Saya nak rekomenkan sistem AES ini. Sebelum ini saya rekomen MUAB. Tapi MUAB tak cukup tutorial sampai ke daftar dengan LHDN dan submit borang B.

Saya pun mengagau jugak lah sehinggakan kawan rekomenkan AES ini. Jadi saya beli sebab nya saya dah daftar dengan LHDN dan dapat no PIN LHDN. Semua cara online. Jadi kalau saya tak submit borang B nanti apa jadi dengan rekod saya. Pssttt dah lah dapat GKP hari tu kan. Takut jugak LHDN cari kita balik lepas ni. Nanti belengas ketiak nak cari rekod balik. Baik buat je awal-awal.

Yang bagus sekali AES ni siap kirakan berapa cukai kena bayar tutorial semua lengkap dah. Siap kirakan berapa kena bayar zakat. Baru aku tau ada jugak jumlah kena bayar zakat tu. Takpe nanti aku bayarkan je zakat ke rumah asnaf atau saudara mara yang susah. Mudah

Tengoklah keuntungan aku tu ciput je. Tapi cita cita aku tinggi melangit heheheh.

cara mudah sangat beli lah di LINK INI –>> SISTEM MUDAH MENGHASILAN REPORT UNTUK ISI BORANG E

Korang scroll je sampai bawah. Ada satu borang untuk beli. Klik lah kotak yang berkenaan dengan bisnes korang. Jangan lupa masukkan kod untuk diskaun tu. KOD tu LASTLAP. Mula-aku tak perasan kod ni. Nyaris je nak bayar RM190. Padahal RM90 je lepas less awaknyeee.

FUNGSI & KELEBIHAN

Senang Faham & Straight Forward

Tak Perlu Pandai Akaun

100% Bahasa Melayu

Tiada Yuran Bulanan/Tahunan

Direct Support

Boleh modified/custom

Tiada Expired

Offline, Boleh Guna Di Mana-Mana

Pengiraan Zakat

Repot Penyata Untung Rugi

Repot Penyata Aliran Tunai

LIMITATION
EAS – Tax Edition ini bukan Software / Sistem Full Cycle Accounting, ia tiada fungsi ledger, debit credit, invoice & purchase order.

BIODATA PEMILIK AKAUN AES

Nama saya Hazwan Iqbal adalah pemilik dan pengasas kepada sistem Enterprise Accounting System (EAS) dan mempunyai pengalaman hampir 10 tahun dalam perniagaan. Sepanjang tempoh saya melibatkan diri dalam perunding perniagaan fokus kepada Sistem Perakauanan & Rancangan Perniagaan saya telah berjaya membantu lebih 16,788 usahawan seluruh Malaysia termasuk Brunei dan Singapura. Selain itu rekod tertinggi pencapaian pelanggan yang telah berjaya lulus GRANT & Pinjaman perniagaan menggunakan Template saya ini adalah sebanyak RM20juta . Alhamdulillah, atas usaha selama ini saya di telah di lantik menjadi Speaker untuk usahawan PKNS bagi tahun 2016 – 2017 dan juga telah dijemput oleh IPTA & IPTS bagi berkongsi ilmu mengenai Rancangan Perniagaan, Kewangan dan pemasaran online. Alhamdulillah saya juga berjaya menghasilkan beberapa Software, Applikasi dan Template berkaitan dengan pengurusan kewangan, perakaunan dan rancangan perniagaan seperti HRSPRO , EAS, BizBuddyz & Combo Kit RP . Sekarang dah tiba masanya untuk anda menyusun semula sistem perakaunan anda dengan lebih teratur.

BONUS 1

e-Book Step by Step Buka Fail Cukai LHDN

BONUS 2

e-Book Panduan Mengisi e-Filing

BONUS 3

e-Book Pengiraan Cukai Perniagaan

BONUS 4

Video Cara Mengisi e-Filing LHDN

cara mudah sangat beli lah di LINK INI –>> SISTEM MUDAH MENGHASILAN REPORT UNTUK ISI BORANG E

Masa dah suntuk , buat cepat cepat jangan tangguh dah.

Leave a Comment

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.