Cara cancel booking hotel di Agoda.com

Sedihhhhhh .. maklum lah aku ni dah lama tak berjalan , lama gila. Sebelum pandemik covid lagi. Kemudian kena PKP , PKPP , PKPB , PKPK pun kena. Selepas berbincang dengan suami. Kami merancang hendak tidur di The Orient Star Resort Lumut semalam dan menikmati bau udara pantai sehari , kemudian hantar anak ke Teluk Intan. Dari Lumut ke Teluk Intan lebih kurang sejam saja. Kalau dari Selangor ke Teluk Intan memakan masa hampir 3 jam. Sebelum ini kami tumpang tidur di rumah adik. Tapi di sebabkan covid 19 ni saya tak nak lah susahkan adik sebab kita dari zone merah dan adik pun ada anak kecil.

Tapi hampa , 13/1/2021 Selangor kena PKP semula. Hahah sabar je lah. So sebelum tu cuak juga memikirkan rugilah Rm333 aku tuh. Mungkin orang lain tak banyak. Tapi bagi aku banyak uols. Ralat lah kalau burn. Semasa booking tak terfikir pun akan kena PKP dan yakin lah boleh hantar anak pulang ke asrama. Sabar je lah kan.

Lepas tu sebab tak nak mengalah , ada lah cuba jual booking di Facebook , tak laku hahaha. Lepas tu aku cuba call pihak hotel dan bagi tahu hal sebenar. Allhamdulillah pihak hotel bagi jalan call je agoda , tak perlu email mereka. Sebelum aku call ada customer dah dapat cancel booking dari agoda kata operator hotel. Allhamdulillah. Servis terbaik. Apa nama sis tu lah lupa nak tanya. Tapi operator tu memang bagus dan baik melayan kerenah aku.

So , kita pun call agoda. Agoda pun faham. Walaupun semasa kita booking saya dah tick bahagian setuju not refundable tu , tapi boleh dapat refund sebab pandemik. So mereka akan masukkan kembali duit ke dalam akaun mana yang kita buat pembayaran itu secara automatik dalam masa 30 hari bekerja.

Jadi kalau hang pa nak nombor telefon agoda boleh lah ambik yang di sini. Sebab ada satu lagi no agoda yang tak aktif. 03- 22986600 Call je mereka okay.

Rupanya ramai nak call agoda tapi diam diam je , aku je kecoh kecoh. Sebab ramai PM aku lepas tu. Semua takut nak update nak duduk hotel takut kena kecam kah ? ok Gurau gurau …

Aku bukan nak pergi bersesak-sesak, aku cuma nak duduk tepi pantai dan menikmati udara luar aje. Aku di Selangor ni duduk rumah burung , matahari pun jarang singgah di kulit ku ini. Akhirnya anak aku tu kena hantar juga , cuma ayah dia pergi sorang je lah hantar. Ada surat pengesahan rentas negeri untuk hantar dia je. Ermmmmmm …..Aku stressssss ..

Begitulah. The Orient Star Resort Lumut nantikan aku datang ….

Stay save semua.

Nak beli facemask , hand sanitizer case , anduh dan tempahan apa-apa pun lah roger hakaq di @latifahbeedesign (INSTAGRAM ) DI SANA ADA INFO NO TELEFON DAN GAMBAR-GAMBAR TEMPAHAN SEBELUM INI.

One Reply to “Cara cancel booking hotel di Agoda.com”

  1. masing masing kena jaga diri sendiri..selari dengan pengeluaran vaksin…
    biar industri pelancongan kembali aktif…ramai yang terkesan…risau banyak hotel pula yang bungkus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.