Info Am

Belanjawan 2021 Malaysia – Apa yang kita boleh dapat di musim covid19 ini ?

Perbentangan belanjawan 2021 pada 6 november 2020 , jumaat jam 4:00 petang oleh Menteri keeangan Malaysia , Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz. Apa harapan anda dengan beajet atau belanjawan bagi tahun 2021 ? Yang pasti harapan rakyat sangat besar. Tetap masih juga curiga adakah jika dengan ada nya belanjawan 2021 ini kita mampu …

Belanjawan 2021 Malaysia – Apa yang kita boleh dapat di musim covid19 ini ? Read More »

Cara mudah menghasilkan report/penyata aliran tunai & untung rugi bagi kegunaan semasa mengisi e-Filing LHDN.

Ingat! Tarikh akhir submit e-filing borang B pada 31 Ogos 2020 ni, masih sempat lagi! kepada para usahawan atau peniaga kecil yang hendak declare pendapatan dan teringin sangat nak jadi pembayar cukai tetapi bajet ala-ala je , nak upah orang takut mahal. Nak buat sendiri takut salah. Saya nak rekomenkan sistem AES ini. Sebelum ini …

Cara mudah menghasilkan report/penyata aliran tunai & untung rugi bagi kegunaan semasa mengisi e-Filing LHDN. Read More »

(THREAD SPOOL) Tiang benang tambahan untuk mesin sulaman portable MURAH

thread spool @ tiang benang

Sajalah kongsi. Bukan apa masa nak beli tiang benang ni jenuh cari perkataan yang sesuai di shoppee tu tak jumpa. Taip search tiang benang sampai bila pun tak jumpa jenis ni. Untuk mesin industri biasa tu adalah. So kalau korang nak beli taiplah THREAD SPOOL.Beli direct china murah je separuh harga dari local seller. Kalau …

(THREAD SPOOL) Tiang benang tambahan untuk mesin sulaman portable MURAH Read More »

Facial untuk muka glowing , rekomen untuk bakal pengantin dengan harga berpatutan di Kajang

Allhamdulillah. Tahun 2019 ni nak perbaiki apa yang kurang pada tahun 2018. Jadi kita mulakan dengan pergi facial muka agar glowing dan tak kusam. Menampilkan wajah penuh keceriaan gitu. Saya di beri ruang dan masa ” me time ” oleh suami. 5 anak suami jagakan sekejap. Dan saya di hantar ke SPA kecantikkan di DrMedispa …

Facial untuk muka glowing , rekomen untuk bakal pengantin dengan harga berpatutan di Kajang Read More »

Tak tahu mana nak pergi untuk bercuti? Jom ke Langkawi Wildlife Park

Hellloooo uols. Sekarang ni baru awal-awal tahun, feeling feeling new year lagi kan? Apa lagi. Sapa yang tak sempat pergi bercuti waktu hujung tahun, atau pun korang yang dah bercuti tapi gatal nak bercuti lagi, jom lah bercuti lagi. Takde sapa marah. Janji korang jangan abaikan kerja korang tu sudah. Kang nanti bos marah-marah baru …

Tak tahu mana nak pergi untuk bercuti? Jom ke Langkawi Wildlife Park Read More »

Pengalaman buka akaun bank perniagaan MAYBANK 2019

Hari ni saya nak share pengalaman saya buka akaun bank untuk perniagaan di Maybank. Sebenarnya dah lama dah nak buka akaun ni. Dari tahun 2018 ke tahun 2019. Jadi sebab malas nak bertangguh sesuai dengan tahun baru. Jadi saya tidak berlengah lagi. Terus ke cawangan maybank terdekat dan submit borang. Jadi ramai kawan-kawan di facebook …

Pengalaman buka akaun bank perniagaan MAYBANK 2019 Read More »

DIY : Tempat gantung peralatan menjahit , gunting dan hiasan dengan bajet sangat minima .

  Assalamualaikum dan hai , apa khabar ? harap semua sihat lah kan .. selain sihat kita juga hidup tenang walaupun sesibuk mana pun. Sejak dah pindah rumah ni mood mendekorasi dan menatarias rumah menjadi-jadi. Sampai tahap guna drill berat tu sendiri , sebelum ni tunggu encik suami buatkan. Sekarang tak tunggu dah. Semangat berkobar …

DIY : Tempat gantung peralatan menjahit , gunting dan hiasan dengan bajet sangat minima . Read More »