Tag Archives: durian

Nasi durian – mengimbau kenangan

By | June 2, 2016

Nasi durian – mengimbau kenangan saya kecil kecil dulu. Rindu opah. Dulu opah dan tokwan yang asalnya dari Batu Kurau perak memang ada dusun durian. Malangnya selepas opah dan tokwan tiada. Dusun tersebut di ambil alih oleh anak cucu orang yang tokwan beli dusun tu. Dulu main tulis surat perjanjian sahaja. Mana ada surat cop… Read More »

Petua tambah susu ibu – Makan DURIAN ? Berkesan ke ?

By | July 2, 2015

Buat penggemar durian , ini berita gembira dapat makan durian di samping tambah susu ibu @ susu badan … memang lah .. orang kata makan durian tak elok untuk baby sebab sifat buah durian lepas makan akan rasa panas satu badan. Tapi mana lagi tak elok , antara susu merundum dan anak menagis 24jam nak… Read More »

Bad Day , Bad Day , Bad Day !

By | April 22, 2011

Salam korang ..huhu pernah kena hari yang pernuh dengan perkara tak baik ? mcm bee semalam ..uwaaaa rasa nak menangis lah … Semalam bee bawak mak pergi shoping , seronok lah sekali sekala bawak mak jalan-jalan shopping-shoping , ambik gambar sana sini , seronokkkk… Pastu time nak balik , mak teringin durian , tengok durian… Read More »

Update anak anak anak !!!

By | April 5, 2011

…weee kali nih nak update perihal anak anak anak yang bertiga tu pulak , hehe banyak cerita , macam nak update tapi selalu je lupa kalau cerita , berita yang ada online tu senang jer terus copy n paste kan, tapi kisah anak-anak nih kena buat sendiri dari apa yang terjadi..so kena rewind kepala otak… Read More »

Bila Mulut Sakit ..

By | March 29, 2011

Salam Bahagia Buat Korang 🙂 Bila mulut ku sakit aktiviti biasa tak dapat diteruskan , anak-anak bermaharajalela memunggah rumah , kakak malas pergi mengaji pagi tadi , ibu nak menjerit tak boleh , kakak pun ambil kesempatan , jenuh tahan sakit jerit kan jugak.. Tadi jalan-jalan di blog kutu …wahh teringin durian peningkat ghairahnya kutu… Read More »