Nasi durian – mengimbau kenangan

Nasi durian – mengimbau kenangan saya kecil kecil dulu. Rindu opah. Dulu opah dan tokwan yang asalnya dari Batu Kurau perak memang ada dusun durian. Malangnya selepas opah dan tokwan tiada. Dusun tersebut di ambil alih oleh anak cucu orang yang tokwan beli dusun tu. Dulu main tulis surat perjanjian sahaja. Mana ada surat cop peguam apa pun bila beli tanah. Jadi mereka kata sebab tak ada bukti sahih jadi mereka ambil tanah tu balik. Kami yang pernah membesar di situ duk la terkenang. Sebab durian tokwan tanam dan ushakan sendiri tu sedap. Sedihnya……. ┬ásekarang ni kalau lalu kawasan tu mesti teringat nasi durian opah.nasi durian

Cara nak buat nasi durian ni senang sahaja.

Read moreNasi durian – mengimbau kenangan

Petua tambah susu ibu – Makan DURIAN ? Berkesan ke ?

Buat penggemar durian , ini berita gembira dapat makan durian di samping tambah susu ibu @ susu badan … memang lah .. orang kata makan durian tak elok untuk baby sebab sifat buah durian lepas makan akan rasa panas satu badan. Tapi mana lagi tak elok , antara susu merundum dan anak menagis 24jam nak … Read morePetua tambah susu ibu – Makan DURIAN ? Berkesan ke ?

Meh Tengok Apa Aktiviti Kami Di Kampung

Salam Bahagia korang ­čÖé Bahagia tak ? bahagia tak ? hahaha wujudkan kebahagiaan dalam diri korang ok ! ..ermmm selalu sangat saya war – war kan , penat dan banyak aktiviti bila famili puanbee dikampunga , ahaa meh nak share sikit – sikit ..orang kampung duduk KL bila balik ke kampung dia jadi tk duduk … Read moreMeh Tengok Apa Aktiviti Kami Di Kampung

Bad Day , Bad Day , Bad Day !

Salam korang ..huhu pernah kena hari yang pernuh dengan perkara tak baik ? mcm bee semalam ..uwaaaa rasa nak menangis lah … Semalam bee bawak mak pergi shoping , seronok lah sekali sekala bawak mak jalan-jalan shopping-shoping , ambik gambar sana sini , seronokkkk… Pastu time nak balik , mak teringin durian , tengok durian … Read moreBad Day , Bad Day , Bad Day !

Update anak anak anak !!!

…weee kali nih nak update perihal anak anak anak yang bertiga tu pulak , hehe banyak cerita , macam nak update tapi selalu je lupa kalau cerita , berita yang ada online tu senang jer terus copy n paste kan, tapi kisah anak-anak nih kena buat sendiri dari apa yang terjadi..so kena rewind kepala otak … Read moreUpdate anak anak anak !!!