Bad Day , Bad Day , Bad Day !

Salam korang ..huhu pernah kena hari yang pernuh dengan perkara tak baik ? mcm bee semalam ..uwaaaa rasa nak menangis lah …

Semalam bee bawak mak pergi shoping , seronok lah sekali sekala bawak mak jalan-jalan shopping-shoping , ambik gambar sana sini , seronokkkk…

Pastu time nak balik , mak teringin durian , tengok durian tersusun je kat tepi-tepi jalan tu kan…apa lagi bee pun park keta di tepi jalan , pilih-pilih durian , wah best lah ..dalam kepala dah setting , lepas beli durian nak pergi lepak2 rumah kakak bee yang baru besalin kelmarin ramai-ramai ..seronokkkk…

kisah durian

Instagram : @puanbee

Then masuk dalam keta , nak undur keluar ..tak perasan kereta di belakang bergesel dengan kereta bee alah …sikit ke pun calar satu garis ..hanya cat tertanggal tak kemek apa pun….wah perempuan tu , dgn garang nya senyum pun tak nak , tanya bee “macam mana nih ? , u ada kenal bengkel u bawak i , i ikut ….”

Bee cakap sikit saja maa..kemek pun tak , u punya calar sebelum i buat lagi teruk ….

Dia cakap lagi “mesti mau claim maaa…” sambil-sambil tu dia duk lepuk anak dia 4 ke 5 tahun cam tu lah..weii garang ko takut aku tengok kihkih…

Then dia ambik no kereta , snap rod tax bee , semua lah ..weii aku pun boleh buat jugak..hahaa…

Lepas je dia alihkan kereta bee pun gerak lah , nampak pondok polis bantuan , so berehenti dan tanya situasi nya cam mana,,,

Polis tu tengok gambar , alaaa sikit je nih boleh settle , sembang sekejap dengan polis tu , bagaimana..bagaimana …bla bla bla…

Last2 perempuan tu call balik , dia tanya bee , “lu ada mana ?”

erm perempuan tu tak puas hati lagi , bee cakap ada di pondok polis depan sikit tempat kejadian tadi …then perempuan tu cakap …”kalau lu nak report kita jumpa di balai polis pandan indah” pap dia letak tepun..wah pompuan nih ..ntah apa-apa betui ! sombong …tak pe aku pun dah geram …terus pergi balai polis pandan indah , pergi sana polis cakap tak boleh kena pergi balai polis traffic …

Dari balai polis pandan indah nak ke balai polis traffic ampang , aku tak tahu jalan , main redah je last2 satu jalan tu kami pusing 3 kali , lain2 lorong tapi tembus jalan yang sama..hampeh betui ..last ikut balik jalan dari rumah baru jumpa , tapi banyak kerja lah kena balik rumah dulu baru gerak balik..adoii kerja giler…

Part yang best ,dah  bee bukan nya tahu sangat selok belok jalan di KL nih , main redah bawak je…jalan-jalan dah nampak balai polis , pulak tu jalam jem , nak u turn balik , mak aih kereta berderet badan dah letih ….duk dalam kereta je banyak …

bee masuk lah jalan belakang , cakap kat mak..tawakal je lah mak , kita pusing cari jalan belakang …asalkan nampak lagi balai polis tu kira ok!…

hah! sekali lagi , bee salah masuk jalan sehala , lorong tu kecik sangat hanya muat satu kereta je , ada 3 simpang , bee masuk lorong jalan sehala , kereta di depan baru masuk sikit tak nak dia berundur , bee yang dah dekat 2km kena berundur ..wah azab sungguh …dah berundur sepatut nya keluar di lorong bee masuk tadi , dah ada kereta pulak kat situ , kereta yang dari depan bee yang tak nak beralah tu nak jugak ke lorong yang bee park ..bayangkan lah , lorong yang hanya muat sebijik kereta wira tu bee kena buat u turn !

Buat lah u turn jugak dah semua kereta kiri dan kanan tak nak beralah sikit , tak nak meneyenangkan orang sikit ..so depa pun kena tunggu hampir setengah jam disitu …sementara bee nak u turm ..adoilah badan penat  giler..nak makan durian pun dah tak lalu weii…

Lepas insiden tu , dah u turn bee dah jumpa jalan ke balai polis traffic ampang tu ..haha padahal hari2 lintas kat kawasan tu … masuk balai tanya depa ..ada tak no kereta nih datang report ? diorang cakap tak de , abg polis tu tanya nk report ke tak ? bee cakap ..geram punya pasal ke perempuan tu , dah susah payah aku mai sini report aje lah…geram sungguh tengok muka perempuan nyombong tu…eii

Last-last sembang punya sembang , ikut undang-undang memang bee lah yang salah ..huwaaa..kena saman RM300 yer kawan – kawan ..kesian betui aku ..tapi tak pe ..geram aku dah terluah , asalkan tak payah jumpa perempuan tu lagi nyampah ..kalau perempuan tu call cakap pergi claim di balai ..tapi setakat calar sikit mana boleh claim insurans pun….

Aku ler yang rugi sebenarnya huahuahua…tak pe lah redho ..hehe .sarjan cakap , patut jangan report lagi , tengok esok dalam masa 24 jam kalau dia tak report anggap je pekara nih selesai ….tapi kalau dalam masa 24 jam dia report bee tak report bee yang kena lagi dah saman salah tu rm300 , tak report kena lagi rm300 …dah rm600 ..duit tu weii….sapa rugi ? baik lah report kot dah perempuan tu pun sebelum nih ajak jumpa di balai …ke dia gempak aku je..

pastu hantar mak ke rumah kakak , lepak sekejap..tapi migrain dah datang …huwaa…memang tak boleh panas dan tertekan migrain pun datang …

Balik mandi , masak  cincai -cincai nasib kay tak balik lagi ..pastu kena jugak dengan kay ..”dia bebel , awat tak beli kicap ????”

LUPA lah bangggg..banyak nak fikir nih..

Pastu time nak tidur aku belek2 balik gambar mak , adik ,anak-anak , kereta yang tercalar ..pastu tup….aku tertekan button format..huwaaaaaaaa…sedih tui ….memang bad day sungguh le..

So dalam entri kali nih tak de gambar . semua gambar hilang sebab aku p format camera tu …adeii benci sungguh …hari nih nak pergi bayar saman , leh kurang separuh harga..benci benci benci…lepas nih kena muhasabah diri ..mesti aku wat silap banyak tanpa disedari sebab tu dapat dugaan cam nih 🙂 apa-apa punpengalaman jadi kenangan ….

31 thoughts on “Bad Day , Bad Day , Bad Day !”

  1. sabar je la kak… memang bad day la kn.. lagi satu, pompuan tu apesal kurang ajar sangt… cm good2 jerk… apesal xlempang je sekali pale die 🙂

    1. memang rasa nak lempang pun ha….bior dia kalau dia tk g report hr nih dalam masa 24 jam dia kena jugak saman akk tk nk g tau lagi ..jahat tk akk ? wee

  2. sabar puanbee..adoi mmg bad day..cik sakura pun penah kena..konon nak hentam cik sakura byar mahal2 last bawak pegi bengkel sikit je kena bayar..last2 dia yang malu..

  3. alahai..kesian kak bee..kitorg pon calar skit je k.bee tapi dah macam kes langgar larik dah tu…lepas 1, 1 bnde jdik kt k.bee…sabo je la k.bee ye..saye pon naik geram bile dgr citer pmpuan sombong tu k.bee haih~

  4. sesekala bad day mcm ni akn brlaku dlm idup kite bee…
    mungkin allah nk kifarah kite kan?redho je lahh…

  5. aduhai.. pasni kena extra hati2 Bee…

    kalo kakyong pun memang tak keruan juga hati jd camni.. serba tak kena… sampai kicap che abe pun lupa beli.. buleh geng la kay dgn en ayah, dia pun tak leh hidup tanpa kicap…

    1. memang kak yong penat drive sana sini , nak makan durian tu pun terus hilang selera , panas pulak tu ..ke sana ke sini ..harap nak seronok2 tk dapat kuciwa betui 🙂

  6. Pingback: Perubahan Akibat Ditegur :) | PuanbeeDOTcom

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.