Update anak anak anak !!!

…weee kali nih nak update perihal anak anak anak yang bertiga tu pulak , hehe banyak cerita , macam nak update tapi selalu je lupa kalau cerita , berita yang ada online tu senang jer terus copy n paste kan, tapi kisah anak-anak nih kena buat sendiri dari apa yang terjadi..so kena rewind kepala otak ke kisah2 yang nak di update tu ambil masa nak rewind maklum ler space GB tu tak besar , macam-macam nak ingat , dari tarikh2 penting kerja ayah ke tarikh2 penting sekolah kakak , ke tarikh2 penting temujanji doktor untuk bebudak2 nih..wehhh sampai kan kepit kuku , palyer sepana bapak nya pun ibu nak kena ingat dan simpan dalam space data kepala nih…

Oh peperiksaan dah lama tamat , result dapat satu-satu so lambat lah bee update kan , erm tak terlalu nak bermegah tapi nak juga update sampai kakak besar nanti , ibu doakan kakak berjaya kalau tak berjaya ibu tetap akan update biar kakak malu dengan kawan-kawan blogger ibu , dan berusaha dengan lebih lagi…

Part paling best ayah nya cakap , kalau kakak tak dapat semua A ayah tak nak belanja pizza! so lepas dapat result punya lah kakak menyesal sebab untuk Dunia sains kakak dapat 68 markah , hari-hari hampir seminggu kakak belek-belek kertas soalan nya depan bee adei ..kakak tanya kenapa nih salah itu salah ….soalan sama , jawapan sama hari-hari menyesal sebab tak boleh makan pizza, ikut hati ibu nak je belanja kakak , kesiann tapi ayah cakap jangan , biar dia usaha lagi nanti…so far tak de lah teruk sangat result dia..ish ayahhhh..sangat tegas!!..

una & kakak
una & kakak
baby bertudung dan peace!
baby bertudung dan peace!

So yang dapat result sekarang nih 5 je satu lagi tak dapat bahasa arab

Bahasa malaysia pemahaman : 97
Bahasa malaysia penulisan : 84
English language : 80
Matematik : 73
Dunia sains : 68

eheh dunia sains tu best sikit …hari2 ibu guna laptop , hari-hari ibu bagitau tetikus bahasa melayu dan mouse bahasa english yang mana tapi kakak tak boleh jawab apaaaaa….. daaa…..Jatuh saham ibu sebagai blogger yang di katakan tak boleh berenggang dengan lappy nih , semua salah disitu di tunjukkan , gambar papan kekunci , unit sistem , tetikus dan monitor ,soalan tu minta suai padan kan je… ibu dah cakap pada kakak weh , sebab kakak sendiri ada komputer dia , cuma tak disambungkan internet jer…hukhuk sadis..sadis…

Apa-apa pun semoga lepas ini kakak berjaya dengan lebih usaha , ibu yakin hukss nampak dah kakak menyesal dan mula rajin baca buku , habis adik adiknya pun kakak ajarkan bagusss……..sayang kakak …mwaaahhh..

Baby

Dan ini baby baru belajar nak buat peace ! tengok tangan nya hahah!…gelihati tengok telatah baby nih kadang2 dalam rumah nak bertudung tak semena-mena pakai tudung tu , kalau baby rasa nak tanggal seluar dia tanggalakna jae…nak pakai kan balik jenuh berlari satu rumah , macam-macam ler baby nih , nanti bee tunjukan hasil seni baby dengan una ..wah sungguh menakjubkan kalau lah buleh jual lama dah ..

Erk depa nih suka melukis ikut ibu dan berkaraoke ikut ayah , haa so macam mana tu ????

Tadi ambil kakak disekolah sebelum masanya sebab kakak sakit telinga entah , masa hantar tu oke jer…..una n baby tengah sakit mata ada je di tepi-tepi mata tu bekalnya …haaa sebab musim panas sgt nih kot , kelmarin makan durian tak hingat itu lah panas badan tak terkawal jadi nyer…

psstt : dinner kami malam nih burger sosej lah , korang makan dinner apa ? mesti best kan ..lasagna ke macaroni ke …heeee..

27 thoughts on “Update anak anak anak !!!”

  1. “huhuhu..sadis2..meh sini kakak, aunty pia belanja makan pizza..siannn dia,sebenarnya ibu dia pun teringin tu..bee,apapun tahniah utk kakak lain kali cuba lagi wehhh..ibu tu jgn dok blogging 24 jam tau,ajar kakak supaya nanti ujian akn dtg lulus semua,leh pegi mkn pizza,hoyeay…”

  2. kerenah anak-anak memang membuatkan kita gembira, sedih dan kadangkala geraammmm..tapi apa-apa pun mereka la penghibur suka duka kita.

  3. not bad lah tu bee..sekurang2nya kakak ada perasaan ingin terus maju. kakak ada potensi utk cemerlang cuma trkdg budak2 ni careless cikit bila jwb soalan…moga kakak terus cemerlang…amin.

  4. bagus anak bee,kutu aiman nie nti tak tau macam mana,risau jugak..apa pun congrate kakak..troskan usaha lg klu nk mkn piza.hehe..ibu mmg cpt kesian kan..tp klu abah tegas.bagus jugak at least slh sorang budak2 takut..peace utk adk..bee minat melukis ekk..kutu dulu time sekolah jer.skang tgn pun dah kejung.haha..

    1. minta time sekolah je lah jugak time sekarang nih malas asal nk melukis je anak didik ngacau nk berblog pun agak payah sebenarnya

      insyaallah aiman un buleh ..lelaki nih teror matematik biasanya anak buah bee matematik selalu tinggi markahnyer ๐Ÿ™‚

      1. ok..x sabar nak tengok keputusan cemerlang anak2 kita ni kan bee..tapi ank k.mimi yang bonsu tu cuma dpt kertas PAI,JAWI dan B,ARAB je..kertas2 lain masih belum dpt lg..huhu

  5. kak bee..mane si una punye cerite..tegas la kak bee n incik kay..ksian kat kakak..tp kak bee n incik kay lg tau ape yg patut buat dgn anak2…heee….

    1. oh una nanti keh keh baru sedar tk de gambo una n kakak yang terbaru , nanti lah oh ibu semakin bz hari nih waktu ini baru dapat blogging ๐Ÿ™‚

  6. @: tu la pasal..ramai yg cemerlang masa kecik tapi bila dah besar jadi lain pulak..itu yg kita x mahu..

  7. ishh…best gak wat cam nih…biar anak2 malu org lain tahu result diorg…nanti mesti buat best2 baru syok nk tjuk…sy slalu gertak je kata nk letak kat febuk diorg tp x pena wat pun…
    Betul tu lau da kata dpt hdiah ke apa ke, kena capai target dulu br leh dpt… hubby sy yg tegas bab nih…sy terkadang tergugat gak…Tp kena thn tuh…ke sbnrnye u yg teringin sgt nk mkn piza…hihihi…

  8. @: waaa…hebat2..!! tp geram btl la dgn cikgu kelas anak k.mimi yg darjah 1 tu..sampai sekarang masih x dpt lagi kertas2 exam yg lain..tah apa la yg di buatnya kat rumah malam2..huhu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.