anak-anak

Hantar kakak ke Kolej Vokasional Pertanian Teluk Intan

kolej vokasional teluk intan

Semalam , semasa bersembang dengan beberapa orang pasal nak hantar anak ke Kolej Vokasional. Ada yang keluarkan soalan macam ni. Semasa nak buat kad pengenalan (sebab kad penganalan hilang semasa di kolej vokasional bulan 3 sebelum pkp ) pun polis tu tanya benda yang sama. 1 : ” Kolej vokasional tu kerajaan punya ke ? …

Hantar kakak ke Kolej Vokasional Pertanian Teluk Intan Read More »

Jahit PPE ketika Malaysia di landa COVID-19 , harap tak ada lagi

Dalam berita kata , kalau covid19 naik ke 3 angka PKP mungkin akan di laksanakan semula.Saya berdoa sentiasa harap janganlah. Mungkin tidak memberi kesan sangat kepada mereka yang berduit tetapi sangat berkesan bagi mereka yang berstatus sederhana ke rendah. Dalam keluarga saya sendiri pekerja tapak binaan dan bos kedai grill kini tiada beza. Korang faham …

Jahit PPE ketika Malaysia di landa COVID-19 , harap tak ada lagi Read More »

Anduh tangan atau Arm sling support untuk kanak-kanak customade

Haiii , post ini untuk mereka yang memerlukan anduh tangan atau arm sling. Kebayakkan pelanggan saya mencari di google bila anak kecil mereka mengalami kemalangan sehingga menyebabkan tulang tangan retak atau patah. Dan size kanak-kanak agak susah nak dapat kan ? so duluuuu ada customer minta saya jahitkan so saya dah jahit mana tahu anduh …

Anduh tangan atau Arm sling support untuk kanak-kanak customade Read More »

Ogos

Ogos ni persiapan apa yang keluarga yang ada anak ramai bersekolah kawan-kawan ? Untuk aku Daftar anak ke tahun 1 dapatkan cop pengesahan di sekolah. Korang dah buat ke ? Last hujung bulan 9. – Syamim Aku ada 2 orang anak yang akan ambik peperiksaan besar , UPSR dan PT3. Aku nampak rilek je tapi …

Ogos Read More »

NIKMAT TIDUR

Assalamualaikum , selamat pagi. Wahh seronok nya pagi ni rasa segar bugar. Badan rasa sihat. Dah berapa hari tak sihat sakit kepala nyut nyut. Tak tahu kenapa , tapi mungkin dek kerana stress makan dan tidur tak menentu. Bila sakit tu terlentang je tak boleh buat apa. Badan dah bagi signal suruh rehat tetap berdegil. …

NIKMAT TIDUR Read More »

Anak syurga

Satu petang tengah aku ” melayan facebook ” , ternampak satu ucapan berbaur romantik , bersahaja dan mungkin nada kerisauan di tambah dengan tujuan sebenar nak beri tahu keluarga dan rakan taulan tentang status terkini tentang kehamilan si isteri nya. ” SaYang sanGat kAt ayAng…SeMoga dI perMudahkan seGala urUsan…kUatkan seMangat… “ Maka mereka yang mengetahui …

Anak syurga Read More »