Tak cukup anak 3 , Nak tambah lagi..

Tambah anak ? neihi neihi bukan anak saya .. oh tak rela nak  beranak  lagi buat masa sekarang. Ini anak express punya.. Semalam 29/1 kay tu keluar pagi2 beli roti canai terjumpa lah sekor anak kucing ni duk berbungkus dalam plastik ! katanya…

Lepas tu kay pun bawak lah balik si anak kucing tu ,saya nih tak lah berminat sangat nak bela kucing ni rasa macam tambah kerja jer lah pulak ! nih anak dara pingitan yang 3 orang ni pun penat juga nak jaga..macam2 kerenah , tambah lagi anak kucing nanti tambah – tambah lah saya  kena mop lantai , kalau sebelum ni sehari 5 kali mop lantai silap2 lepas ada kucing nih jadi 10 kali pulak ! ye la kot dia main buang ikut suka hati dia je.. penat weii !!..

 

Apa lagi bebel lah memang tak suka sangat lah , rumah dah lah tinggi payah nak jumpa tanah..Rumah pun tak lah besar sangat , kecik je nanti dia buang bau satu rumah tak suka! ..eii renyah sungguh , lain lah kalau duk kampung kan , tapi kay dengan kakak duk pujuk-pujuk lah jugak ! kesian lah , bla bla bla..erm jadi pun terpaksa lah juga membela kucing ni.. Depa tau nak main je dengan kucing tang lain semua kita yang kena buat tu yang tak siyookk tu..(geli) ..
Aku kalah dalam perdebatan itu …maka terpaksa lah membela anak kucing nih..ermm..kucing tu comot sangat kena lah mandikkan dia…oh tak boleh comot2 nanti ntah apa-apa penyakit pulak jangkit kat baby tu dah lah baby tengah demam ciken pop tu…so kena mandikkan dulu kucing tu..
Semalam kan cuaca mendung jer tunggu panas keluar tak juga keluar last2 tak tahan tengok baby asyik dok pegang kucing comot , saya redah bagi mandi jugak lah..kesian kucing tu terketar-ketar dia..haaa..nak buat cam mana  ..

 

Kucing ni macam dah biasa di mandikan tak melawan pun , rilex jer masa nak gosok2 kepala dia dgn air..tak mcm kucing lain mesti memberontak … Tengok tu macam baby jer saya  mandi kan dia..haha walaupun tak suka tapi naluri keibuan tu tetap ada penyanyang gitu…ehem2!

Dah mandikkan lap lah sikit , sebab hari mendung kan panas pun tak de takut si kucing nih demam lah pulak !..

Termenung ingat kat mak kot ! haa jemur badan..

Opsss nak pergi mana si kucing ??  mai sini …  tapi dia buat tak layan jer.. Agak dah kering sikit , apa lagi korek telinga dia bersih-bersih baru lah baby boleh pegang kucing tu dengan aman ! tak gitu..

Comel tak ?comel tak ? Kesian dia kena proses dengan saya hahaa….kesian tapi ketawa.. macam mana tu? erk.. nanti saya cerita gaya pemakanan kucing ni .. demand sabar jer lah !!!

28 thoughts on “Tak cukup anak 3 , Nak tambah lagi..”

  1. nice..baik hati sungguh kak bee ni..agak2 kalau saya ditempat kucen tu,kaka bee,mandikan amik bawak blik x?~bergurau hehehhe

  2. kesiannya anank kucing tu…..nasib baik jumpa bee…he…
    kt blakang umah nie akak ada gak bela kucing2 pndtg hram tu..adalh 10 ekor….farouk la suka sgt…

    p/s: kelako bee nie..ada lak akak nk marah…nnti tinggalkan pesanan kt cbox akak ye..knapa blog akak gemozzz..sbb byk pic ke bee..

  3. kakyong memang tak suka bela kucing… nanti kalo kucing makan tak cukup.. bulu dia gugr, kakyong juga yg semput.. 😉

  4. sabar juga la bee layan kucing tu, kita mmg alah dgn bulu kucing, mrABi dgn oni suka dgn kucing. Eiii, bagi makan je boleh, lain2 hal soh si dia. Masa duduk tanah dulu, kucing kat luar je, bila mrABi balik baru la ada can masuk rumah. kekeee.

  5. ala…mcm mana plak deqdeq terlepas entri psl anak bulu bee ni…

    deqdeq mmg suka kucing….jd klu ada citer psl kucing mmg suka sgt baca…

    bee ajar kucing tu membuang kt tempat dia…kucing pandai…cuma kena train la

  6. Pingback: Anak kucing nak cari mak & ayah baru | Puanbee.com | Diari Ibunda

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.