Berat Body

Selamat malam kepada yang masih tak tidur lagi..hehe malam nih borak dengan abg teroro dan rafina mimi fasal berat body blog…jeng jeng jeng bee berjaya jugak mengurangkan berat body blog bee…

Antara sebab utama bee tukar template bee , berat layout blog bee sebelum nih 159 kb..selepas tukar layout tinggal 78.51kb..then bee buang lagi widget dan tambah jacquary lazy load jadi 78.5 kb..best kan bila dah kurus nih..haha blog jelah orang nye tak pun.!

opss harap mimi dan abg teror yang peramah nih tak marah bee sebab buat perbandingan dengan blog depa!

yeayehh..korang nak timbang jugak ?
klik link di bawah..seelok2nyer biarlah berat blog tu bawah seratus yer..baru lah senang orang nk Blogwalking gaya model! ahahh…
Show 34 Comments

34 Comments

  1. abgteror

    ehhh…takde ape la…blog abgteror mmg berat skit sbb ade game online yg amat amat banyak….ngan movie lagik….tapi asalakn load cepat da cukup…hehe…thanks….erk…abgteror jea….bukan teroro…kekekekke

  2. miss_neeya

    104.04 KB..berat ke??huhuu

  3. faradeeba

    dulu blog kite pon brt, skrg dh ringan sikit.
    tah menda2 widget yg buat blog brt tuh baik buang.
    huhu

    1st time dtg. hai puan bee! šŸ˜€

  4. Ummi Hanie

    yeahh…kite punye pun dah berjaya slim giler…sblum ni under 50kB you…;pjgn mare…tak pernah2 bawah 100kb apatah lagi 50kb..syukur alhmdllh..tp skrg ni timbang dah up sikit dari 50kb…ok ler…mmg template blog memainkn pranan pnting dlm berat blog ni

  5. puanbee

    @mrs.sabrimemang ok pun ! ha

  6. Ellen

    huhu..blog ellen berat sangat lah lebih berat dari berat body sebenar..ahaks!!tapi tak reti nak slim2 ni..huhu…

  7. mrs.sabri

    x marah la bee..bangga lagi ada..hehe..86.38 ek..bawah pada 100 kita ok la tu..hihi

  8. NzA

    kurus tuuuuuuuuuuuuuuu…..blog akak agak berat gak la…nk buang apa ek bee???? nk kata byk widget xdelh pulak……hu

  9. mie

    uihh!!
    berat gue hanya 44.89 je…
    patut je rasa macam ditiup angin..
    eheehhee

  10. Mawar Merah

    Blog I berat mcm body I. Ngahaha =P

  11. puanbee

    @Mr. TN_SkYtemplate memang memainkan peranan bee dah byk tukar2 template mang byk yg lain2

  12. puanbee

    @faradeebahaa pandai pun, akk pun tk berapa dgn widget nih latak sekajap mesti buang!

  13. puanbee

    @NzAingat akk tk tahu blog akk berat hee..nk load laama blog akk tu..tp bee redah jugak sbb bee sayang akk..

  14. puanbee

    @miekih2 selim benor tu kena bg susu tiap2 hari..ok lah tu!

  15. sissyira

    salam pagi ahad =)

    semakin comel, warna purple lak ek..heheh

    p/s maaf lama tak jejak, internet problem ;(

  16. sarah-najwan

    blog akak xpenah timbang bee..xberat kot..hehe
    tapi jika line slow..xtau la..

  17. pneumedic

    berat badan mempengaruhi berat blog!!..fakta ni..hahhaa…betul ke x kak bee??huhu

  18. mrs jamal

    templete pepel…warna ni seksi tau..n y best..sekejap jer dh boleh bukak belog bee ni..yeayy

  19. kakyong

    tahniah puanbee.. blog dah slim.. blog kakyong yg masih berat.. sbb ade iklan yg tak boleh nak delete.. sbb iklan tu org bayar..

  20. puanbee

    @kakyongiklan tu tk boleh buat pa lah kan kak yong tp boleh gua code lazy load kot bg laju sikit..

  21. ch@

    62.1kb, ringankan-kan-kan? hihiii. berat lagi blog dari tuan dia, cemana ni, kalau la boleh tranfer berat blog kpd body, bestnyaaa.

  22. cikpuanhady

    bee, cane nak tau template tu ringan ke dak ek? blog notre belle tu 100++, makin meningkat pulak tu.. time bee masuk blog tu, berat tak nak load?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.