tutorial

Tutorial mendaftar iklan ADSense bagi blog wordpress

Assalamualaikum dan hai , tutorial mendaftar iklan ADSense bagi pengguna blog wordpress ini di minta oleh seorang rakan blogger iaitu ciktom. Saya sebenarnya agak malu nak berkongsi , ye lah blog saya tidaklah hebat mana , tapi allhamdulillah dengan tidak menghadiri mana-mana event atau menerima banyak iklan dari adsvertiser Malaysia ni , blog saya masih …

Tutorial mendaftar iklan ADSense bagi blog wordpress Read More »

Pernah Tengok Blog Kena Hack ??? Apa nak buat bila blog di hack ?

Salam semua , erm ..tak de topik sangat hari ni ..ah pedulikan apa kata orang yang penting ..hati kita mau jaga ..hihihi…korang pernah tengok tak blog kena hack ? sebelum  ni bee tak pernah tengok , betul – betul rasa terkejut bila pergi satu blog tu akan keluar tulisan – tuliasan dari hackers …terkejut !..antara …

Pernah Tengok Blog Kena Hack ??? Apa nak buat bila blog di hack ? Read More »

Tutorial Mengimport Blog Dan Export Blog Dari Blog Lama ke Blog Baru

Tahu tak kita boleh mengimport dan meng export blog kita dari blog A – ke blog B.. sini nak ajar korang buat Mengimport Blog Dan Export Blog Dari Blog Lama ke Blog Baru Misalnya jika kamu nak buat blog baru untuk contest sahaja , maka kamu boleh import entry contest dari blog lama ker blog …

Tutorial Mengimport Blog Dan Export Blog Dari Blog Lama ke Blog Baru Read More »

Breadcrumb Dan Sitemap Untuk SEO

Breadcremb Breadcrumb navigation sangat  baik untuk kegunaan dan untuk SEO. Ini navigation berasaskan teks menunjukkan di mana dalam hirarki laman laman web yang sedang dilihat berada dan lokasi anda dalam laman web, sementara memberi pintasan untuk anda akan melompat lebih tinggi hirarki halaman. contoh  navigation breadcrumb dalam blog  : “Home> Home Furnishings> Lampu> Table Lamps.”   …

Breadcrumb Dan Sitemap Untuk SEO Read More »

Kepentingan Watermark , apa watermark tu ??

Salam Bahagia 🙂 Nak komen klik tajuk yer.. Sekarang nih bee teringat nak berkongsi cara untuk mendapatkan watermark cantik dan mudah di buat tanpa perlu menggunakan tool tertentu , Nak ceritakan kat korang dulu masa bee mula-mula blogging bee tempah pakej theme sempurna untuk blog bee , dalam pakej tersebut ada watermark , ermm..bee tanya …

Kepentingan Watermark , apa watermark tu ?? Read More »

Fakta Mengenai Twitter – I Like Twitter

Ronda-ronda blog tadi , terjumpa satu blog isu hangat nih ..best jugak fakta tentang twitter nak jugak tahu kan kaedah kewujudan twitter..so meh kita kongsi 10 fakta mengenai twitter dan gambar owner twitter . korang ada twitter ? apa lagi add ler puanbeedotcom di twitter ehehe:) Fakta kredit to : blog isu hangat 1—Orang pertama …

Fakta Mengenai Twitter – I Like Twitter Read More »