Tag Archives: tutorial

Tutorial mendaftar iklan ADSense bagi blog wordpress

By | March 24, 2016

Assalamualaikum dan hai , tutorial mendaftar iklan ADSense bagi pengguna blog wordpress ini di minta oleh seorang rakan blogger iaitu ciktom. Saya sebenarnya agak malu nak berkongsi , ye lah blog saya tidaklah hebat mana , tapi allhamdulillah dengan tidak menghadiri mana-mana event atau menerima banyak iklan dari adsvertiser Malaysia ni , blog saya masih… Read More »

Cara Buat Sitemap WordPress

By | June 12, 2011

Salam Bahagia 🙂 Eheee.. malu tau .. tiba2 otai tanya saya cam no nk buat sitemap untuk wordpress dan add kat google webmaster .. hurm.. sebelum nih ramai juga yang tanya .. jadi eloklah saya buat tutorial ni kan senang untuk rujukan korang semua .. Step 1- Pergi ke dashboard > plugins > add new… Read More »

Cara redirect follower dari blog lama ke blog baru

By | May 20, 2011

Redirect follower ni bukan sahaja untuk sesiapa nk tukar ke blog baru yer…ia nya juga boleh digunakan apabila korang nak tukar url blog , atau korang nak pindah dari blogspot ke wordpress , atau blog korang kena hack dan korang nak redirect follower lama tu ke url baru ..cara nih satu – satunya k ,… Read More »

Pernah Tengok Blog Kena Hack ??? Apa nak buat bila blog di hack ?

By | May 20, 2011

Salam semua , erm ..tak de topik sangat hari ni ..ah pedulikan apa kata orang yang penting ..hati kita mau jaga ..hihihi…korang pernah tengok tak blog kena hack ? sebelum  ni bee tak pernah tengok , betul – betul rasa terkejut bila pergi satu blog tu akan keluar tulisan – tuliasan dari hackers …terkejut !..antara… Read More »

Tutorial Mengimport Blog Dan Export Blog Dari Blog Lama ke Blog Baru

By | May 19, 2011

Tahu tak kita boleh mengimport dan meng export blog kita dari blog A – ke blog B.. sini nak ajar korang buat Mengimport Blog Dan Export Blog Dari Blog Lama ke Blog Baru Misalnya jika kamu nak buat blog baru untuk contest sahaja , maka kamu boleh import entry contest dari blog lama ker blog… Read More »

Breadcrumb Dan Sitemap Untuk SEO

By | May 8, 2011

Breadcremb Breadcrumb navigation sangat  baik untuk kegunaan dan untuk SEO. Ini navigation berasaskan teks menunjukkan di mana dalam hirarki laman laman web yang sedang dilihat berada dan lokasi anda dalam laman web, sementara memberi pintasan untuk anda akan melompat lebih tinggi hirarki halaman. contoh  navigation breadcrumb dalam blog  : “Home> Home Furnishings> Lampu> Table Lamps.”  â€¦ Read More »

Buat Watermark Cantik Tanpa Adobe Bagai

By | May 5, 2011

Salam Bahagia 🙂 Bahagia ke hari nih ? ehek ..puanbee biasalah bahagia dan tak bahagia sama rata tapi kita kena juga tempuh hidup ni dengan penuh semangat tak kan nak bunuh diri pulak , tapi kalau bunuh nyamuk tu puanbee sanggup ler 🙂 sebelum puanbee yang pelupa nih lupa nak cerita tentang watermark lebih lanjut… Read More »

Kepentingan Watermark , apa watermark tu ??

By | May 3, 2011

Salam Bahagia 🙂 Nak komen klik tajuk yer.. Sekarang nih bee teringat nak berkongsi cara untuk mendapatkan watermark cantik dan mudah di buat tanpa perlu menggunakan tool tertentu , Nak ceritakan kat korang dulu masa bee mula-mula blogging bee tempah pakej theme sempurna untuk blog bee , dalam pakej tersebut ada watermark , ermm..bee tanya… Read More »

Fakta Mengenai Twitter – I Like Twitter

By | April 24, 2011

Ronda-ronda blog tadi , terjumpa satu blog isu hangat nih ..best jugak fakta tentang twitter nak jugak tahu kan kaedah kewujudan twitter..so meh kita kongsi 10 fakta mengenai twitter dan gambar owner twitter . korang ada twitter ? apa lagi add ler puanbeedotcom di twitter ehehe:) Fakta kredit to : blog isu hangat 1—Orang pertama… Read More »

Segmen Puanbee : Review Blog Lorna

By | April 16, 2011

Yuhuuu….selamat malam rindu tak review blog dari bee ? ahah ..meh nak review blog sahabat sorang ni , sebenarnya dah janji nak review blog lorna selepas lorna tukar theme ..erm bee nih diserang penyakit hati ni , tapi tak ler kronik sgt ..hee boleh lah lagi jenguk2 blog tu … OK now bee review blog… Read More »