Segmen Puanbee : Review Blog Hazmin

Salam Bahagia Semua ..hehee kali nih bee nak menreview blog lah pulak asyik duk leka dah berapa hari mengelak dan bermalas-malas termasuk lah masaalah sever down seketika kelmarin huh!..Kali ni giliran Hazmin pulak yer…

tengok header hazmin..comel atau gagah ? hiikss bee tak mo komen header dia sebab header tu bee yang buat wakaka..kang kalau bee komen kompom bee masuk bakul je manjang …

pertama blog hazmin dah lengkap sangat , segala apa kesilapan blog yang bee review sebelum ni tidak ada di blog hazmin , seolah-olah hazmin mengikuti review blog itu haa.bagus hazmin . belajar untuk kebaikkan 🙂

Entri hazmin yang bee nak canangkan disini Apabila mata mula melabuhkan tirainya …

jemputlah baca entri hazmin yang bewarna merah tu yer 🙂

Ini alexa hazmin , erm meta tag tu pun dah dimasukkan , semua lengkap lah ..tapi akk tetap ada cadangan untuk blog hazmin..mungkin hazmin boleh tambah widget popular post atau pun recent post , supaya dapat menarik pengunjung membaca artikle hazmin yang lain lebih banyak , lebih banyak pengunjung klik tajuk-tajuk dalam blog kita lebih banyak page view kan bagu untuk prestasi blog kan ..so kazmin pertimbangkan yer..walau apa pun blog hazmin semua dah lengkap selengkap lengkap nyer 🙂 nice!!

16 thoughts on “Segmen Puanbee : Review Blog Hazmin”

  1. salam kak…
    sorry sebab lama sgt tak update blog..
    memang bz sgt dengan kerja sekrang nie..
    kesian dekat blog tu…
    sedih bile fikir2 blk…
    thanks sebab review 🙂

  2. colorful la blog akak skrg ni..hehe…
    hazmin rasa macam nak tukar ke .com la kak..
    then nak pakai wordpress gak..
    boleh beri tunjuk ajar tak kak?
    kelebihan & kekurangan WP ni berbanding blogger.

    1. oh boleh jer… akk boleh tolong ajarkan ..kelebihan nya banyak sangat hazmin boleh search google . akk nak senaraikan pun akk baru lagi ..tapi satua ayat yang akk pegang nak lebih mencabar guna lah WP heee..nak tukar bila tu ? beli bawah akk tau!

  3. wah..beli bawah akak ye…dah macam MLM la plak..hehe :p
    tp dengar2 kalau pindah ke WP dari blogger, byk prob..
    dekat dashboard takda update entri kita yang latest…
    kalau akak boleh buat tak jd mcm tu kira alrite la tu.

    1. haa bukan MLM tapi affialter le dik ….erm boleh jer tapi jgn tutup lah blogspot tu mcm akk buat sekarang ler…

      eh jap dashboard blogspot ke ? kalau dashboard blogspot tu cuma follower je kena follow blog kita , dan kalau follower dari blogspot tu dipindahkan memang tk nampk didashborad rasanya , kecuali kalau kita creat satu widget follower baru dan minta follower follow lagi sekali mcm akk buat ,

      jika dashboard blogspot tu , kalau tutup terus blogspot memang tk boleh tengok kawan2 lain update , sebab tu akk tk tutup blogspot akk supaya akk boleh intai dashboard tu ..cuma kita import content dan eksport ke WP je lah .. 🙂

  4. owh…rasanya dah paham…
    better pindah awal2 time follower tak ramai..
    maksudnya lepas ni diorg kena follow blk dekat WP baru diorg boleh tgk kita update..

    kalau kita transfer follower lama kira tak jadi la kan..
    erm..susah jugak kan…tapi follower macam adik ni rasa tak kisah lg kan..tak ramai lgi..

    susah gak nak borak nn bincang ngan akak kat sini kan…haha

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.