Segmen Puanbee : Review Blog CikBungaSakura

Salam Bahagia Semua 🙂
hehe kalau kutu meroyan dengan fakta nya bee pula meroyan dengan review blog ekeke..bee tengah nak pecut nih..erm doakan bee rajin2 selalu ..keh keh keh ..ok stop membebel , kali nih bee review pulak blog cik sakura chan ..erk tertambah chan tu pulak ..ok nak tengok tajuk gempar ciksakura ?? meh tengok “oh ! tidak taylor swift baca diari cik sakura” ermm memang gempak beb! hehe…
Header ciksakura yang simple dan menawan , eh ! cik sakura penggemar hitam dan merah yer…nice je kan..

tak nak komen banyak fasal header nya sebab itu dah cantik dan menarik pun ..pertama nak tegur kotak komen (no 1)cik sakura tu dah okey pop-up window tapi kak bee lebih suka jika ciksakura perbayakkan cara untuk pengunjung meninggalkan jejak …seperti gambar kotak komen no2 tu ..

no 1

no 2

Caranya mudah hanya pergi ke setting > comments > dan klik anyone pada “who can comments” simple saja kan ?psstt sebernarnya kak bee lah yang susah nak komen kan kak bee pakai wp dan jugak malas nk daftar open id dan lain2 tu ..ermm bukan apa lah kepala dah serabut banyak sangat password nk di ingatkan he he he..jika sakura guna jenis no 2 senang kak bee komen dengan tinggalkan url blog saja…

Kak bee perhatikan iklan nuffnang cik sakura di header tak dipasang yer..kenapa erk ? erm jika lah nak hasilkan sedikit income untuk blog elok lah pasang ke tiga2 banner iklan di tempat yang betul , peluang dapat BE lebih cerah..sekadar pendapat ..

Alexa kak bee tk boleh tengok pulak entah google nih pun kadang2 ngek juga , sorry tk dapat nak sentuh bab tu hee…lagi satu kak bee cadangkan ciksakura tambah widget page navigation di bawah header , adakan button home , sitemap dan about barangkali untuk memudah kan pengunjung melihat-lihat entri ciksakura yang lama..dan jugak tambah widget popular post dan recent post barangkali untuk pengunjung yang terlepas membaca entri sakura boleh belek2 di situ dengan hanya melihat tajuk2 menarik , dengan cara ini dapat menambah jumlah page view blog cik sakura..heee semua widget yang kak bee sebutkan ada di widget blogspot jer..senang kan ..

bloglist tu pula tak perlu panjang2 mungkin ciksakura boleh set kan kepada 5 bloglist yang akan di paparkan pada satu-satu masa yer..ini dapat memudahkan blog di loading yer..

ok lah cik sakura itu saja yang kak bee dapat bebel kan heee ..salam silap harap di ampun kan yer 🙂

10 thoughts on “Segmen Puanbee : Review Blog CikBungaSakura”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.