Gambar Profile Di Tempat Komen WordPress (Gravatar)

Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Gambar Profile Di Tempat Komen WordPress (Gravatar) adalah gambar yang muncul bila korang tinggalkan komen di mana-mana tempat komen yang menggunakan email so untuk mendaftar hanya gunakan email yang masih aktif dan daftarkan disini http://en.gravatar.com/ dan Klik “Get your Gravatar today ” daftar kemudian upload gambar korang .

kemudian guna email yang sama untuk komen di mana-mana blog wordpress . Gravatar ini boleh digunakan dengan meluas untuk kotak komen WP, disquss, Intensedebate dan seumpamanya kecuali blogspot , dengan hanya menggunakan email yang sama.

contoh Gravatar ialah :

1- DI tempat komen

gravatar di wordpress
gravatar di wordpress

2- Di sidebar bahagian widget top comentor tu , kan comel kalau bee nampak muk siapakan yang rajin komen di blog bee nih..alaaa jangan sorok-sorok muka ler haaa…

cara buat gravatar

Terima kasih pada kakyong untuk info ini , bee pun agak blur pada mulanya , tapi bila difikirkan bagus juga ada gravatar nampak dan boleh kenal sapa yang komen di blog ini selalu 🙂

Kalau nak tukar gravatar ?pula boleh tengok tutorial disini.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

44 thoughts on “Gambar Profile Di Tempat Komen WordPress (Gravatar)”

      1. dah buat dah ni haa….nak tayang entry terbaru k.mimi punya kat sini pun dah jadi..tunjuk ajar dari bee memang mujarab..hehe 🙂

  1. den dah lamo daftar…heh! :p
    eksen pulok…hehehe…idok ler…ehh tmean xtermasuk carta banyak mulut eh…sebuln dua ni mmg mcm terbatas sikit aktivit blogging 🙂

    1. haa nis tau lah ko dah lama daftar , dah laamaaa jugak ber WP ekekee…..bz poie mana nis ? komen di blog nis pun baru je dapat reply email nih heee

  2. Pingback: Cara Tukar Gambar Gravatar

  3. Pingback: Teknik iIlusion Photoscape

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.