Gambar Profile Di Tempat Komen WordPress (Gravatar)

Gambar Profile Di Tempat Komen WordPress (Gravatar) adalah gambar yang muncul bila korang tinggalkan komen di mana-mana tempat komen yang menggunakan email so untuk mendaftar hanya gunakan email yang masih aktif dan daftarkan disini http://en.gravatar.com/ dan Klik “Get your Gravatar today ” daftar kemudian upload gambar korang .

kemudian guna email yang sama untuk komen di mana-mana blog wordpress . Gravatar ini boleh digunakan dengan meluas untuk kotak komen WP, disquss, Intensedebate dan seumpamanya kecuali blogspot , dengan hanya menggunakan email yang sama.

contoh Gravatar ialah :

1- DI tempat komen

gravatar di wordpress
gravatar di wordpress

2- Di sidebar bahagian widget top comentor tu , kan comel kalau bee nampak muk siapakan yang rajin komen di blog bee nih..alaaa jangan sorok-sorok muka ler haaa…

cara buat gravatar

Terima kasih pada kakyong untuk info ini , bee pun agak blur pada mulanya , tapi bila difikirkan bagus juga ada gravatar nampak dan boleh kenal sapa yang komen di blog ini selalu ๐Ÿ™‚

Kalau nak tukar gravatar ?pula boleh tengok tutorial disini.

Show 44 Comments

44 Comments

    • hurm yang tu bee pom tk tahu , dah try google tak azura nanti bee tanya2 kan pada yg dah lama guna wp yer ๐Ÿ™‚

      • dah try tapi masih tak tahu lagi…takpela Bee…saya pelan2 belajar nanti lama2 ok kot..

  1. BSB

    as salam, Bee x boleh lerrrr…nanti saya tanya kengkawan dulu kkk.

  2. Bro Framestone

    gravatar tue ape ek…??

    saya newbies kat sini he…23x

    bro ada buat entry pasal ini di

  3. aween

    oh nak taruk gambo kat blog kak bee ni .. harus hapdet yang santek sket hahahaha…

  4. mrs.sabri

    haaa….baru tau caranya..dah lama k.mimi tanya pasal benda ni..hehe ๐Ÿ™‚

      • mrs.sabri

        dah buat dah ni haa….nak tayang entry terbaru k.mimi punya kat sini pun dah jadi..tunjuk ajar dari bee memang mujarab..hehe ๐Ÿ™‚

    • ok cik sakura , sama-sama kak bee dh tengok semalam sblm tidur:)

  5. sekamar rindu

    salam…

    saya akan daftar……

  6. uih nak kena buat ni tak pasal2 bee culik anak aku pulak…hohoho

  7. ayujamal

    bee
    theme ni lebih kacak

    wah… nnti dh teree lagi boleh amik upah design blog wpress kan

    • wah bukan bee buat bee adjust jer..org lain yg tolong deco nanti bee perkanalkan org nyer..

  8. Ummi Hanie

    den dah lamo daftar…heh! :p
    eksen pulok…hehehe…idok ler…ehh tmean xtermasuk carta banyak mulut eh…sebuln dua ni mmg mcm terbatas sikit aktivit blogging ๐Ÿ™‚

    • haa nis tau lah ko dah lama daftar , dah laamaaa jugak ber WP ekekee…..bz poie mana nis ? komen di blog nis pun baru je dapat reply email nih heee

  9. sudah bosss….
    bereeesss ;p
    lama dah wat gravatar nih…tgk kat wp sifu2 yg ada dedulu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.