Gambar Profile Di Tempat Komen WordPress (Gravatar)

Gambar Profile Di Tempat Komen WordPress (Gravatar) adalah gambar yang muncul bila korang tinggalkan komen di mana-mana tempat komen yang menggunakan email so untuk mendaftar hanya gunakan email yang masih aktif dan daftarkan disini http://en.gravatar.com/ dan Klik “Get your Gravatar today ” daftar kemudian upload gambar korang .

kemudian guna email yang sama untuk komen di mana-mana blog wordpress . Gravatar ini boleh digunakan dengan meluas untuk kotak komen WP, disquss, Intensedebate dan seumpamanya kecuali blogspot , dengan hanya menggunakan email yang sama.

contoh Gravatar ialah :

1- DI tempat komen

gravatar di wordpress
gravatar di wordpress

2- Di sidebar bahagian widget top comentor tu , kan comel kalau bee nampak muk siapakan yang rajin komen di blog bee nih..alaaa jangan sorok-sorok muka ler haaa…

cara buat gravatar

Terima kasih pada kakyong untuk info ini , bee pun agak blur pada mulanya , tapi bila difikirkan bagus juga ada gravatar nampak dan boleh kenal sapa yang komen di blog ini selalu πŸ™‚

Kalau nak tukar gravatar ?pula boleh tengok tutorial disini.

44 thoughts on “Gambar Profile Di Tempat Komen WordPress (Gravatar)”

      1. dah buat dah ni haa….nak tayang entry terbaru k.mimi punya kat sini pun dah jadi..tunjuk ajar dari bee memang mujarab..hehe πŸ™‚

  1. den dah lamo daftar…heh! :p
    eksen pulok…hehehe…idok ler…ehh tmean xtermasuk carta banyak mulut eh…sebuln dua ni mmg mcm terbatas sikit aktivit blogging πŸ™‚

    1. haa nis tau lah ko dah lama daftar , dah laamaaa jugak ber WP ekekee…..bz poie mana nis ? komen di blog nis pun baru je dapat reply email nih heee

  2. Pingback: Cara Tukar Gambar Gravatar

  3. Pingback: Teknik iIlusion Photoscape

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.