Kakak masuk tahun satu (Part 1- Balut buku)

Inilah program bee hari ahad kelmarin..tu yang tak dapat berkepit dengan blog tu…banyak nak kena buat macam bee yang nak pergi sekolah ni..buku teks budak tahun 1 ada 17 buah semuanya tau! tahun nih bebudak belajar sukatan baru so semua dapat buku baru fresh dari ladang gitu….semasa orientasi tuh berbuih mulut guru SPBT nyuruh mak bapak balut buku nih..bee pun apa lagi bersemangat lah nak baluk , tapi mak eh jenuh nak membalut terkial-kial , al-maklumlah kan dah lama tak main balut-balut nih…

Tapi kuatkan semangat balut lah jugak!! masuk 2 buah buku ok maintain lagi..masuk 4 buku ..aaarrrggghhh malas penat , lenguh bahu, pinggang semua lah..oh ! pastu bee fikir oh cikgu minta kakak bawak 8 buku teks ajer so niat balut 8 sudah lah..tapi sampai 8 buah buku still tak berenti membalut…

buku tahun 1 2011

Una yang menunggu pun terlelap sampai ternganga mulut dia..tidur tak beralas pulak tu, bee yang still tak nk ngaku kalah …malas nak berganjak ..fokos membalut….heee~

una 2011

Dan yang sorang nih macam biasalah kan menyibuk tuh dah memang hobi dia..orang balut buku dia balut badan sendiri ..sudahnya tiba time nak balut dah tak cantik renyuk semuanyerrrr…..

baby  laila 2011

See…baby main tepuk-tepuk pulak konon-konon dah glemmer lah pakai selendang dari plastik pembalut tuh! oh ! sungguh riang budak nih…kakak takder sebab dah paksa kakak tidur giler nak tunggu dari jam 9pm sampai lah 12:30 pm bee membalut nih..wooo~ banyak tui buku..tu belum masuk lagi buku tulis dan buku kerja…..tahun 1 bagi 2011 ada 10 subjet kalau tak silap! huh cabaran tuh buat budak-budak!

laila 2011

erm itu sahaja kot edisi membalut nanti edisi daftar / beli buku / orientasi dan hari pertama kakak di sekolah akan menyusul~

3 thoughts on “Kakak masuk tahun satu (Part 1- Balut buku)”

  1. Pingback: Selesai Sudah Sekolah Tahun 1 Kakak

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.