Basuh Laptop ??

una : kenapa ibu kena lap laptop ?

ibu : lap lah kotor , ada bekas tangan una pegang tadi..cokolat lah habuk lah..

una : oh … basuh lah dalam bilik air kan senang….

ibu : uti, mana boleh basuh..una jangan basuh laptop ibu tau..rosak nanti..sapa nak jawab ?

una : oohh rosak yer ibu..una ingat tak rosak.!! kenapa rosak kena air ibu ?

ibu : memanglah barang-barang elektronik tak boleh kena air.

una : eletoninik apa ibu ?

ibu : hahaha apa eletoninik ? (bee ketawa dah tk jawab soalan dia…payah nak terangkan ..agak2 kena google gak apa itu elektronik..)

bee bersiaran pulak di petang hari ni…walaupun hari ni hari sabtu tapi rasa macam hari biasa jer..sebab ?? sebab kay tak cuti,kakak pun tak cuti, kena pergi sekolah untuk ganti cuti CNY yang akan datang nanti….

Tadi lepas hantar kakak pergi beli barang basah sikit….memang sikitlah sampai tak larat nak angkat..

then balik rumah , kemas-kemas , simpan barang yang di beli tadi tu , tidurkan baby maklum lah baby kalau jalan sikit penat nya tak terkata..haha

pastu bee pun bukak lah laptop nih, dah sampai masa nak dating dengan blog..sambil-sambil tu lap lah lappy yang berhabuk dan comot akibat dari budak-budak duk sentuh-sentuh ..tetiba una tanya soalan di atas tu…hai berdialog sebentar dgn una…

una 3 tahun 6 bulan sudah..mulut pot pet pot pet..tapi pelat..baby 1 thn 6 bulan tak pandai lagi bercakap..hehe setakat ni baby pandai mengikut lagak dan tone org bercakap jer..erm cepat lah besar anak-anak…

23 thoughts on “Basuh Laptop ??”

  1. akak pom jrg bsuh lappy..berhabuk weh…huhu..kang ada spray dia utk screen tu..tapi xpenah guna..last2 tenyeh ngan kain yg guna utk lap spek..hehee

  2. jengah puanbee..

    wah dah berwajah baru.. last kakyong singgah gelap gelita.. la ni dah cerah… 😉

    anak2 memang sweet & bijak.. cuma kita la kena ajor anak mana yg baik, mana yg buruk… depa memang x reti nak bezakan lagi kan… 🙂

    1 HB klik utk puan bee

  3. hehehe, jgn dia terpikir nak basuh sudah ler..buatnya dia terasa nak try jugak basuh hadus..
    anak me nak masuk 3 bulan next month pun gitu jugak, baru ni dia tanya tengah watpe mama…
    mama cuci2 laptop ni…dia kata..
    x payah guna mesin basuh ker?..hadussss..anak oh anak

  4. rasa kita salah tulis ler..anak kita 3thun bukan 3 bulan…3 bulan dah pandai cakap maunya wartawan serbu umah kita..hahaha..berebut nak wat liputan anka genius..kuikui

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.