Basuh Laptop ??

una : kenapa ibu kena lap laptop ?

ibu : lap lah kotor , ada bekas tangan una pegang tadi..cokolat lah habuk lah..

una : oh … basuh lah dalam bilik air kan senang….

ibu : uti, mana boleh basuh..una jangan basuh laptop ibu tau..rosak nanti..sapa nak jawab ?

una : oohh rosak yer ibu..una ingat tak rosak.!! kenapa rosak kena air ibu ?

ibu : memanglah barang-barang elektronik tak boleh kena air.

una : eletoninik apa ibu ?

ibu : hahaha apa eletoninik ? (bee ketawa dah tk jawab soalan dia…payah nak terangkan ..agak2 kena google gak apa itu elektronik..)

bee bersiaran pulak di petang hari ni…walaupun hari ni hari sabtu tapi rasa macam hari biasa jer..sebab ?? sebab kay tak cuti,kakak pun tak cuti, kena pergi sekolah untuk ganti cuti CNY yang akan datang nanti….

Tadi lepas hantar kakak pergi beli barang basah sikit….memang sikitlah sampai tak larat nak angkat..

then balik rumah , kemas-kemas , simpan barang yang di beli tadi tu , tidurkan baby maklum lah baby kalau jalan sikit penat nya tak terkata..haha

pastu bee pun bukak lah laptop nih, dah sampai masa nak dating dengan blog..sambil-sambil tu lap lah lappy yang berhabuk dan comot akibat dari budak-budak duk sentuh-sentuh ..tetiba una tanya soalan di atas tu…hai berdialog sebentar dgn una…

una 3 tahun 6 bulan sudah..mulut pot pet pot pet..tapi pelat..baby 1 thn 6 bulan tak pandai lagi bercakap..hehe setakat ni baby pandai mengikut lagak dan tone org bercakap jer..erm cepat lah besar anak-anak…

Show 23 Comments

23 Comments

  1. iwan_dextrous

    hihih..biar bersih sikit..bkn stkt luar je…dlm2 ram n hardisk skali..hihihi…

  2. ~~su manje~~~

    salam ziarah ptg disini puan bee

  3. sarah-najwan

    akak pom jrg bsuh lappy..berhabuk weh…huhu..kang ada spray dia utk screen tu..tapi xpenah guna..last2 tenyeh ngan kain yg guna utk lap spek..hehee

  4. DeQdEq

    dah 3 anak la yer bee…ramai dah anak bee…jeles DeQdEq..

    DeQdEq ni kawen pun blum…huuhuhuh

  5. awEEN

    hehe..kang tetibe una buat rajin basuh laptop kak bee nti naya la…hehe…

  6. kakyong

    jengah puanbee..

    wah dah berwajah baru.. last kakyong singgah gelap gelita.. la ni dah cerah… šŸ˜‰

    anak2 memang sweet & bijak.. cuma kita la kena ajor anak mana yg baik, mana yg buruk… depa memang x reti nak bezakan lagi kan… šŸ™‚

    1 HB klik utk puan bee

  7. kakngah

    kene hati2 ni..
    takut una angkut laptop p basuh tnpa disedari…

  8. BIONIC WOMEN

    hehehe, jgn dia terpikir nak basuh sudah ler..buatnya dia terasa nak try jugak basuh hadus..
    anak me nak masuk 3 bulan next month pun gitu jugak, baru ni dia tanya tengah watpe mama…
    mama cuci2 laptop ni…dia kata..
    x payah guna mesin basuh ker?..hadussss..anak oh anak

  9. Ellen

    kalo kena basuh laptop tu bee..ngan blog2 sekali kena basuh kan..hehe

  10. PuanBee

    @DeQdEqhaha dah 3 dah deq…ni kalau rajin thn dpn leh tmbh lagi..

  11. PuanBee

    @awEENitu lah fasal aween mang nangis tk berlagu lah ibu

  12. PuanBee

    @kakyongtu lah kak yong bee nih mang gini harap kawan2 tk boring asyik tukar layout jer…

    betui anak tu mcm tu..rasa semua anak2 sama kot!

  13. PuanBee

    @Ellenitu lah ellen….rindui aku dalam blogging mu! ahakss

  14. PuanBee

    @kakngahitulah kak ngah tk boleh tinggal laptop nih terbuka kalau tk pakai

  15. PuanBee

    @PuanBeeadinda amy sensei tk do profile lah mcm mana nk balas jejak!

  16. BIONIC WOMEN

    rasa kita salah tulis ler..anak kita 3thun bukan 3 bulan…3 bulan dah pandai cakap maunya wartawan serbu umah kita..hahaha..berebut nak wat liputan anka genius..kuikui

  17. PuanBee

    @BIONIC WOMENyup bionic mama silap taip tp bee tau besday ank mu nk dkt dah kan yg ke 3 thn heee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.