Tersungkur Kerinduan

Salam Bahagia Semua 🙂
tajuk ala-ala macam novel je kan ? erm kisah baby yang kerinduan lagi ni ..

Hurm kesian jugak lah kalau tengok kelakuan baby ni ,pagi tadi jam 8.am gitu ayah nya call , bee baru je lepas bg baby makan , tengah nak buka baju baby untuk mandikan dia..tapi bila bunyi telefon je sibaby dah berlari nak angkat telefon tu sebab baby tau tu ayah dia yang call memang tak ada orang lain yang akan call ibu nya , dalam baby berlari-lari anak tu baby tersungkur , tangan terkilas ke belakang , dah lah tak berbaju , lantai pun tak beralas ,gedebuk bunyinya memnag kuat bee pun mengelabah angkat si baby tu , sambil-sambil tu dukung tu bee pujuk-pujunk belek-belek badan baby , baby menangis selak bukan main-mian punya nangis , bee dah takut muka baby pucat , tiba-tiba baby buat badan lembik terkulai bee dah menjerit dah “baby jangan buat ibu takut , baby…baby …” Bee dah memang nak menangis dah si una dan kakak yang tengah main pun bee marah , bee memang risaukan baby waktu tu , air mata bee dah nak menitik dah waktu tu , macam sedih tengok baby macam ni … bee teringat orang tua-tua cakap kalau anak menangis selak terus jirus air dan selawat ke umbun-umbun dia, bee teringat tu je bee terus bawa baby mandi siram air ke kepala dia , kesian sangat tak tahu nak cakap , ayah nya telefon pun bee letakkan dulu , nanti lah telefon balik , risau pada baby je..

Dalam tengah jirus baby tu , bee minta baby berdiri mana lah tahu kot sakit sangat sampaikan lembik je badan masa bee dukung baby tadi , baby berdiri ok je..bee gosok-gosok belakang baby kot-kot lah terseliuh ke apa , kalau baby menjerit tentulah ada yang terseliuh , bee gosok di pinggang baby , baby hentam ketawa kuat-kuat ! elok je dia ..oh lega bee tengok dia ketawa..huh! memang risau sangat dah waktu baby nangis selak tu…Dah siap mandi kan baby , sambil-sambil nak pakaikan baju tu bee mesej ayahnya

“baby jatuh tadi nagis selak , sebab tu letak telefon,”

tau ayahnya balas apa ?

“ibu tak tengok anak ke ?? asyik dengan laptop lah tu tengok baby dulu karang ada apa-apa bagi tau”

ceh! ibu jugak di salah kan , ibu tak sempat nak tangkap baby tu dia nak sangat angkat telefon tu , baby nak sangat jadi orang pertama yang bercakap dengan ayah salah ayah lah , apaaa daa..geram seh … memang ler ku suka ngadap laptop tapi tengok time lah jugak time anak-anak nak makan , mandi , belajar , mesti laptop ku tinggakan..layan anak dulu ..huhuhu. Baby dah okey lah pagi tadi tak ada apa-apa tapi memang sakit lah tersungkur atas simen sebab baby pun kecik jer.sebab tu sampai selak dia menangis…haii kesian …ini baru beberapa hari ayahnya tak ada , nanti ni ayah nak pergi 6 bulan tak boleh call macam mana erk ?? ku jugak tersiksa menanggung mata melihat bebudak ni kerinduan , kakak n una memang tak kisah depa dah biasa ayah tinggal , tapi semenjak baby di lahirkan ayah jarang out station sampai lah sekarang baru ayah nya nak ber aktifkan diri kesana sini..Nak dekat 2 tahun juga ayah tak kemana – mana ..asyik berkepit dengan baby , tu baby jadi anak emas ayah tapi kakak n una anak emas ibu , depa tak rapat sgt dengan ayah cam biasa je tengok ..

Hurm itu je lah nak cerita kan baby tengah tidur tu , ayah suruh bawak baby makan KFC pujuk baby supaya bertahan lagi beberapa hari..jap lagi baby bangun kena lah pergi makan KFC adaa ka patut ??

22 thoughts on “Tersungkur Kerinduan”

    1. best kadang2 serabut jugak , nk2 time kita tk berapa nk sihat hee.top nanti kalau dah ada anak2 pelahan2 top akan pandai jaga budak lagi2 kalau top ringan tulang menolong bini heee

  1. ala ciannyee baby…
    nis paham tu…kami pun biase gak kena tinggal2 ni…tp tu ler,ank2 nis sume rapat dgn nis…tu xheran sgt kalo abah depa xde …kalo ade,suke,xde xparah sgt….kite le tunggang trbalik sikit kan nk layan deme…

    1. bee dengan yg 2 tu je baby dengan ayahnya ngam sungguh tu pelik tu , sekarang ni tk mo tidur dia tunggu ayah balik adeii kesian kat dia lak , dah lah badan kecik jer..

  2. cian baby jatuh yerrr…tp kan bee…1st time lorna tahu istilah menangis selak nih ;p
    alaa..suami bee tegur2 manja jer tuh 🙂 ekeke…
    wahh nk g kepsi jap gi…sure sonok princess sumer tuh!
    leklok k bee….

    1. hee tak tahu ke menangis selak tu apa ? budak yg menangis selak ni bahaya sikit , sebab suara dah memang tk bunyi takut dia sesak nafas , dan sawan ..huhu

      suami bee syg baby lebih jgn lah jd apa2 depan hidung dia…uihh abis semua org kena bebel dek dia…

      thanks lorna

      1. maksud ayu bukan lepak ngumpat2@ x tentu hala..lepak tu maksud ayu kita jumpa..kenal2..buat benda yang berfaedah ker..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.