Sup Kaki Ayam Untuk kuatkan kaki ???

Salam Bahagia Semua 🙂
Hari ni masak sup kaki ayam kegemaran kami sekeluarga ..tengah makan tu teringat lah kata-kata seorang makcik time berborak pasal kaki baby yang agak tak kuat …

bee : baby tu ..kakinya tak berapa kuat , umur dah nak dekat 2 tahun , kalau berlari mesti jatuh ..
makcik : ko bagi baby makan sup kaki ayam , makcik pernah jugak anak makcik kaki tak kuat masa kecik-kecik dulu , ada opah suruh bagi makan kaki ayam ..elok terus ko!!!!!
bee : yer ke makcik ? erm boleh lah try ..{padahal selalu jugak buat sup kaki ayam tu , tak kuat pun!}

Adakah benar pendapat makcik tu ? erm entah lah kan hikss..nak kuatkan kaki harus makan kaki ker ? baik makan kaki unta ke kuda ke laaaagiiii kuat kan..

nih pakwe ni pun wat lawak tadi , tetiba hantar mesej “ayah nak balik dah” bee pun berbunga lah dalam hati terus fikir nak masak sedap-sedap kalau dia balik …bee hantar balik “balik bila bang , balik mana ??” dia reply balik ..”balik hotel lah …dah siap kerja hari ni” ceh ! tipah tertipu sungguh lah geram tau! memain jer….hukss..dah ler berblogging hari ni pergi lepak2 depan rumah tunggu kakak balik lah pulak hee…tumpang orang dalam minggu ni rilex banyak lah ibu :)..

35 thoughts on “Sup Kaki Ayam Untuk kuatkan kaki ???”

  1. Pandai jer makcik tu kuat ker mkn sup kaki..kutu tak pandai makan sup kaki ayam.mana ada isi.haha…en suami suka betui..

  2. sejak k.mimi kawin ngan mr.sabri tu,dah lama x mkn kaki ayam..smuanya dia punya pasal la..dia memang x suka mkn organ dalaman ayam,tengkuk ayam dan kaki ayam..huhu..cerewet btl..rasanya dah hampir 12 tahun x mkn kaki ayam..bila gi pasar beli ayam memang suruh la tukang jual ayam tu potong terus kaki ayam tu..mcm beli ayam cacat pulak..kahkahkah

    1. alaaa kak time en sabri tu pergi out station akk masak lah kaki ayam makan puas2 hehe…mcm kay jugak tk suka makan kerang dn ketam sbb malas nk kopek kalau bee masak jugak dia bebel bee wat dun know je..hahaa bee zalim , nk wat cam mana nk jugak bg anak-anak makan semua t..nanti depa memilih payah..

      1. he..he..x sempat masak la..keluar kol 7.30 pagi td n abang..hantar irsyad..pastu g sarapan, balik abang beli Mc D banyak..jadi tgh ni kami makan tu je la..ha..ha..insyaallah besok kowt..T____T

    1. kak sya takut apa makan kaki ayam ? ni mesti terbayang ayam tu cakar2 erk ? mcm mak tua bee tk makan ayam terus…sbb dia terbayangkan ayam tu makan mcm mana,,

      1. Err saya pun tak pasti la kak. Tapi tu petua orang tua dulu2.. Dulu pernah buat kat anak buah saya, tak lama lepas tu dah boleh jalan. Cuba akak google mana tau jumpa apa2 pasal daun ni.. =)

        1. rasanya kalau pertua org dulu2 mak akk tahu ni , ank akk boleh berjalan , belari memanjat tp tk kuat suka jatuh ..lari2 langgar bonto ibu sikit je dah terlentang kesian sungguh..

  3. “bee..betul tu akak pun pernah dengar jugak org cakap macam tu..entah ler betul ke tidak kan..
    ehh..bee kena tipu yer..belom nak balik lg si kay tu sbb keja dia belom habis kan….”

    1. haa tapi tk berkesan lah kak pia petua tu , yup lmbt lagi kay tu nak balik …selalu mcm tu kalau memula ckp seminggu pastu sambung 2 minggu pastu sebulan ntah apa2 jer..

  4. heheheh… mitos jer tuh… kaki ayam bg kuat kaki ayam la… ekekke..

    anak2 kakyong pun suka kaki ayam.. goreng pun sedap Bee… 😉

  5. lamanyaa tak makan sup kaki ayam…feveretss tu..reneh lama2 sket..bio betul2 lembut..bila makan isi semua tggl tggl tulang je…sodapnyaaaaaaaaaa

  6. Pingback: Resepi : Sup Kaki Ayam Istimewa | Puanbee.Com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.