Sup Kaki Ayam Untuk kuatkan kaki ???

By | March 22, 2011

Salam Bahagia Semua ๐Ÿ™‚
Hari ni masak sup kaki ayam kegemaran kami sekeluarga ..tengah makan tu teringat lah kata-kata seorang makcik time berborak pasal kaki baby yang agak tak kuat …

bee : baby tu ..kakinya tak berapa kuat , umur dah nak dekat 2 tahun , kalau berlari mesti jatuh ..
makcik : ko bagi baby makan sup kaki ayam , makcik pernah jugak anak makcik kaki tak kuat masa kecik-kecik dulu , ada opah suruh bagi makan kaki ayam ..elok terus ko!!!!!
bee : yer ke makcik ? erm boleh lah try ..{padahal selalu jugak buat sup kaki ayam tu , tak kuat pun!}

Adakah benar pendapat makcik tu ? erm entah lah kan hikss..nak kuatkan kaki harus makan kaki ker ? baik makan kaki unta ke kuda ke laaaagiiii kuat kan..

nih pakwe ni pun wat lawak tadi , tetiba hantar mesej “ayah nak balik dah” bee pun berbunga lah dalam hati terus fikir nak masak sedap-sedap kalau dia balik …bee hantar balik “balik bila bang , balik mana ??” dia reply balik ..”balik hotel lah …dah siap kerja hari ni” ceh ! tipah tertipu sungguh lah geram tau! memain jer….hukss..dah ler berblogging hari ni pergi lepak2 depan rumah tunggu kakak balik lah pulak hee…tumpang orang dalam minggu ni rilex banyak lah ibu :)..

35 thoughts on “Sup Kaki Ayam Untuk kuatkan kaki ???

  1. mommy

    gurauan lomentik tu bee~tergelak gak bila bc…bee jgn marah mommy lak yer sbb join gelak.

    Reply
    1. admin Post author

      haha tak kan mommy gelak bee nk marah pulak hissh mommy ni..lomentik apa nya mcm tu tk best langsung…

      Reply
  2. puan kutu

    Pandai jer makcik tu kuat ker mkn sup kaki..kutu tak pandai makan sup kaki ayam.mana ada isi.haha…en suami suka betui..

    Reply
    1. admin Post author

      memang tk de isi kutu tapi best makan cam tu , terasa lembut tang kulit2 tu nyum nyum….

      Reply
  3. cikpuanhady

    huhu..tak makan sup kaki..kurang gemor.. kalau sup tulang makan..ekeke..

    Reply
    1. admin Post author

      sup tulang pulak lah bee jarang makan , sbb kay tu darah tinggi so dgn satu keluarga berpantang hehe..

      Reply
  4. mrs.sabri

    sejak k.mimi kawin ngan mr.sabri tu,dah lama x mkn kaki ayam..smuanya dia punya pasal la..dia memang x suka mkn organ dalaman ayam,tengkuk ayam dan kaki ayam..huhu..cerewet btl..rasanya dah hampir 12 tahun x mkn kaki ayam..bila gi pasar beli ayam memang suruh la tukang jual ayam tu potong terus kaki ayam tu..mcm beli ayam cacat pulak..kahkahkah

    Reply
    1. admin Post author

      alaaa kak time en sabri tu pergi out station akk masak lah kaki ayam makan puas2 hehe…mcm kay jugak tk suka makan kerang dn ketam sbb malas nk kopek kalau bee masak jugak dia bebel bee wat dun know je..hahaa bee zalim , nk wat cam mana nk jugak bg anak-anak makan semua t..nanti depa memilih payah..

      Reply
  5. aween

    petua sup kaki ayam tu xbape nk menjadi ke kak bee..sian baby asek jatuh je..

    Reply
    1. admin Post author

      itu lah aween , petua tu tk jalan hehe…kalau tk memang dah kuat kaki baby selalu makan sup kaki ayam nih…

      Reply
  6. ayujamal

    hmm esok nak masak sup jugak la..lama dah x masak sup…yummy

    Reply
    1. admin Post author

      yummy dah masak ker ? hantar lah sini sikit ayu heh…lagi yummy kalu gitu tau..

      Reply
      1. ayujamal

        he..he..x sempat masak la..keluar kol 7.30 pagi td n abang..hantar irsyad..pastu g sarapan, balik abang beli Mc D banyak..jadi tgh ni kami makan tu je la..ha..ha..insyaallah besok kowt..T____T

        Reply
    1. admin Post author

      kak sya takut apa makan kaki ayam ? ni mesti terbayang ayam tu cakar2 erk ? mcm mak tua bee tk makan ayam terus…sbb dia terbayangkan ayam tu makan mcm mana,,

      Reply
      1. HanimQatrunnada

        Err saya pun tak pasti la kak. Tapi tu petua orang tua dulu2.. Dulu pernah buat kat anak buah saya, tak lama lepas tu dah boleh jalan. Cuba akak google mana tau jumpa apa2 pasal daun ni.. =)

        Reply
        1. admin Post author

          rasanya kalau pertua org dulu2 mak akk tahu ni , ank akk boleh berjalan , belari memanjat tp tk kuat suka jatuh ..lari2 langgar bonto ibu sikit je dah terlentang kesian sungguh..

          Reply
  7. pia

    “bee..betul tu akak pun pernah dengar jugak org cakap macam tu..entah ler betul ke tidak kan..
    ehh..bee kena tipu yer..belom nak balik lg si kay tu sbb keja dia belom habis kan….”

    Reply
    1. admin Post author

      haa tapi tk berkesan lah kak pia petua tu , yup lmbt lagi kay tu nak balik …selalu mcm tu kalau memula ckp seminggu pastu sambung 2 minggu pastu sebulan ntah apa2 jer..

      Reply
    1. admin Post author

      itu lah..suka cakap separuh akk pun ingat lain tp dia nk sampai kan lain ..hampeh je rasa..

      Reply
    1. admin Post author

      perghhh kak pah buat pulak kaki ayam perap kat sini terliur nih kak pah sapa nk jawab hehe..

      Reply
  8. kakyong

    heheheh… mitos jer tuh… kaki ayam bg kuat kaki ayam la… ekekke..

    anak2 kakyong pun suka kaki ayam.. goreng pun sedap Bee… ๐Ÿ˜‰

    Reply
    1. admin Post author

      kalau goreng ank2 tk suka pulak sebab liat kan kalau buat sup tu depa suka lah lembut jer.

      Reply
  9. mamaGee

    lamanyaa tak makan sup kaki ayam…feveretss tu..reneh lama2 sket..bio betul2 lembut..bila makan isi semua tggl tggl tulang je…sodapnyaaaaaaaaaa

    Reply
  10. Pingback: Resepi : Sup Kaki Ayam Istimewa | Puanbee.Com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.