Bawak Bubur Hitam Balik Kampung

Salam Bahagia Semua 🙂
erm petang ni panas pulak erk , dah berapa hari hujan jer ni…hari ni panas pulakk alaa abg nak balik panas lah pulak ehemm…
tengah nak buat review ni , una yang baru bangun tidur mintak nak bubur ibu…bee pn ambik lah semangkuk untuk una semangkuk untuk ibu ..erm layan bubur pulut hitam tu tadi dah letak dalam peti , so sejuk je sedappp…ehek saja tayang2 nak bagi koram terliur …

tengah mencari idea nak review blog ni , erm hari ni rasa cam malas lak hee..tapi ku gagahi jua…sambil-sambil balas komen blog yang malas nak jawab dari semalam lg tu , walau malas bee akan totap balas..korang suka tak reply komen ?? ada yang cakap “aku bukan jenis nak jawab2 komen ni tak main lah cari traffic mcm tu ” tapi bagi bee jawab komen tu dah semestinya sebab bee suka komen di blog orang dan bee harap orang tu balas komen bee.. bee nak berkomunikasi 2 hala baru lah saling kenal mengenali ..erm tah lah…pendapat lain-lain pilih lah mana suka , tapi kalau tak suka tak perlu kot cakap begitu , terasa woh dari hati kecilku ini……

haa ni bab gambar pulak , ada yang cakap “kalau nak letak gambar mestilah gambar yang cantik dtg dari camera yang mahal , kalau setakat camera telefon tak perlu kot !” terasa lagi aku…hahaha kenapa erk ? nak yang cantik dan yang mahal je ?? kemampuan manusia berbeza tk semua mampu nak sediakan barang mahal dan cantik , tak semua nak berpakaian berjenama , tak semua mampu berumah cantik , tak semua mampu berkerreta mewah..nak tunggu DSLR tu baru nak bergambar tak ada lah saat terindah dalam hidup ku , bee rasa pendapat mcm di atas tu pun elok lah jgn dikongsikan simpan je dalam hati yer..buat orang down jer..huhu..

eh sebenarnya nak cakap tengah makan bubur ni , una tetiba meluahkan pendapatnya

“ibu jom kita bawak balik bubur ni ke kampung nak ?!”

bee tanya una balik nak buat apa ??

una jawab “nak makan ler ibu , rumah opah tk de bubur ni”

haaha adia tak tahu pulut nih ibu dia order dr kampung …lorh una kok gitu kamu! …{byk tengok tv cerita seberang}

eh eh baby nak interframe jugak..comotnyer..hari ni baby happy je macam tau ayahnya nak balik hehe…ibu lagi happyyyyy……sat g nak pergi kedai beli lauk masak2 sedap2 sikit..

35 thoughts on “Bawak Bubur Hitam Balik Kampung”

  1. bertuah anak2 dapat ibu yang rajin masak..pandai lak tu, ayu tak baper pandai masak..makan pandai…ngeh ngeh

  2. la blog kita…kita yg adun, nak tuggu brg branded…baru nak letak? tak ke tu menunjuk namanya…teman tak gemo gitu yong oiii~haaa.pic ikan masin pun mommy letak…tak kan nak tuggu ikan jaws lak…haha

  3. betul kata bee dengar ckp org buat kita down jer,Dieorg cntik dlm gmbr tp hati busuk watpa kan.haha..nie nak habaq pulut itam tu kegemaranku..Kalau pulut kacang kutu tak mkn.pasai tak mkn kacang hijau..awat tak hantaq sini sikit.sudah betaun rasanya tak mkn.hehe..

  4. DENGAN SEGALA HORMATNYA MOMMY DENGAN NI BERBESAR HATI N BERLEBO JANTUNG MENJEMPUT BEE~ DGN KARPET MERAH LAGI NI…HAHAH…kena tag

  5. lorna pun suka pulot itam cam una 🙂
    wahh baby comot2 pun comelss jerk….hehe…
    alaa bee persetankan kata2 org yg down kan bee k…
    setiap org lelain income yer…lelain tanggunggannya…
    kdg ape yg kita nak org lain dpt…org lain dpt, kita pulak tak dpt…ehehe..
    bersyukur dgn ape yg ada dan berusaha utk memperbaiki trf idop…
    tu lebih penting daripada berserah semata…

      1. yup..anak2 mjd keutamaan banding keperluan dr sendiri…
        lain laa kalau duit bersepah tak luak2 kan…ehehe…

    1. ish banyak nyer belum pernah makan nih mai lah bercuti ke sini aku bg ko makan semua termasuk nasi kerabu wehh…kesian sungguh , aku nk unggai ke umai kucing punya ..wawaawa

    1. oh setapak dkt lah jugak , akk tinggal di ampang dek..hurm ….pakai hp cam tu lah kadang2 mengong ..habis line internet tu wifi ke apa ?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.