Penat Sikit

Salam Bahagia Semua πŸ™‚
erm penat sikit lah baru je bangun dr tidur , ku lepas je balik dari kenduri tu ku g merayap dengan wanie cikebum bum tu , bawak bebudak ni dengan berbaju kurung je semua kalau orang tengok mesti orang tahu lah , “ni mesti baru balik dari majlis” ekekek..

kay lah yang pesan berkali-kali ambik gambar ..ambik gambar dengan pengantin , ambik gambar dengan wani , amik gambar dengan anak-anak ..apa lah yang dia beriya sangat ..dah duk di kuantan + terengganu tu duk lah diam-diam ..jangan kacau orang nak p bejalan ..keh keh keh…pagi tadi area 4 pagi kot sampai mesej kay kena pergi paka terengganu ada orang panggil minta tolong buat kerja di sana..petang tadi dengar kay dah berangkat ke kuantan balik..huhu kesian jugak kat laki aku ni ke hulu ke hilir buat kerja..bos nya ni suka je buli laki aku cam tak dak orang lain dia nk suruh p sana p sini huhu, masa tuk anak bini dah langsung tak dak nih nasib lah bini dia yang comey ni pandai berdikari ekeke..alaaa dia tak kisah tinggalkan ku sebab dia tau bini dia cam mana…meh lah kita layan gambo sebentar dengan bueno!!..


ni begambar dengan pengantin sekeping jer aku tak kenai sgt lah pengantin segan lah , ni pun kay paksa aku ambik ..aku duk tolak kiri tolak kanan sampai kay naik hangin last-last aku ambik jugak lah..tak senang jap-jap mesej , tanya dah bergambar ke belum..


baby tak nak makan nasi , makan burur kacanh]g hijau je..alaa baby kurang makan sejak tk jumpa ayah ni..sampai sekeping dah badan , bahu baby tu dah nampak tulang ,,,cam mana erk ??

una yang sentiasa fotogenik hehe..tengok hairband dia tu , aku yang buat ekeke menayang woh!!..comel tak ?? bukan una..hairband tu..

kakak pulak semua dia bedal ni , bagi lah batu kayu besi semua dia bedal badan je kurus sebab kuat melompat, belari-lari ..tengok jugak kepala dia tu haaa..hairband ibu buat ..comeyyynyaaaa…puji2 sikit..

suka tengok gambo ni, tapi blurr lah pulak ..hujan lah jalan pun cepat-cepat , tu cik wanie cikebum kebum kita, tukang bawak kami , kan tak de transport huhu… sama umur dengan bee,,kawan time kecik-kecik lagi sampai berpisah bee masuk asrama tu , balik kampung jumpa balik hehe…pastu berpisah lagi , mai KL jumpa balik…jodoh kan….lebiu wani thanks jugak tolong bawak hari ni..

baby ni tk suka berpossing tak macam una , kalau baby sepuluh kali panggil pun tak akan dia nak berpossing , lagi dia wat keras pandang kot lain kalau una…sebut je “unaaaa” terus possing dan senyum kambing dia..huhu anak-anak berbeza perangai πŸ™‚

Dekat sikit..ermmmmku semakin bulat wanie still cun..ceh tk best hahaa..wanie cepatlah ko kawin join group aku , tapi kalau dah kawin tak boleh cam ni lagi dah..kenapa erk kalau perempuan dah kawin ni tk boleh berkawan ?? ramai dah kawan aku cam tu asal kawin je diam terus..msj ke call ke tak nak jer..huhu

gambar jauh lak..tengok gaya aku tu..mama rock bebeh ..aku pakai beg cam tu senang nak kejor anak nanti depa buat hal lari-lari nak ber handbag bagai payah lah..lagi pun ku ni perempuan kasar..tak reti nak lembut2 sangat nih..ekkekee

Lepas balik tu kami pergi kedai perhiasan , depa ni mang tak malu redah je naik basikal disitu , erm depa memang teringin basikal tu , bukan tak nak beli , rumah tk sesuai..kecik sangat lah rumah rimas lah kalau ada benda2 besar cenggini..lagi pun ada dah 2 bijik di kampung tunggu balik kampung lah main basikal hee…sekian saja wasalam…ku dah okey ni telan ubat kaki tiga tu 2 bijik hee…

24 thoughts on “Penat Sikit”

  1. dasat bab posing with beg bsilang..memang rock!!hehe..nie lg satu nak puji,mmg lawalah hairclip tu..Kalau buat macam brooch msti comel klu bee pkai ngan shawl.haha..

  2. sweettt yer pengantin tuh πŸ™‚ pinky lagi..ehehe….
    wahh sonok lorna tgk anak2 bee πŸ™‚
    sian baby kelat jer muka yer kan…
    rindu ayah yer tak hbs lagi tuh ;p
    smg cepat sembuh ya bee…

  3. akak dulu..masa anak2 kecik..abg yg byk uruskan anak2..senang banyak..tu yg badan naik tu..sebab tulah..abg tak bagi beranak ramai2..kata dia..abg tak larat nak jaga…heeee…

  4. cantik pengantin serba pink…
    tapi soal berkawan lepas kawen ni, mmg laa ada sikit terbatas.. tp kalau takat call atau sms tu rasanya takde masalah laa kan…? bukan kita berkawan dengan lelaki yang terpaksa putuskan hubungan sbb nak jaga hati suami kan…?

    in fact, kawan2 lelaki masa sekolah lagi pun still saya boleh contact

  5. rajennye bwk ank2 g kenduri….
    ank hanie yg sorang tu jenuh dah skrg ni nk mujuk pakai baju kurung..sakit jiwa aiii …. huhuksss…
    aah la bee,nape ek…asal da kawen je mcm org dah xnak berkawan ke ape…

    1. kena paksa pergi kenduri hehe..

      anak bee tk kisah nis pakai baju apa pun janji cantik..taktik dia puji lah meletop2 baju tu cantik kihkih…

      itu lah bee pelik jugak , susah kot berkawan dgn org dah kawin rugi lah depa , padahal byk ilmu dr pengalaman org dh kawin hehe..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.