Sunyi nya rasa ! Bila dah sunyi..

Bersiaran malam-malan buta ! eh dah pagi laaa~~~

Erm sunyi jer rasa , bila dah sunyi mula terkonang-konang macam-macam..Dah lah tadi tengok cerita seram..jentayu lah..apa lagi satu cerita tu astro prima punya lah..aiyooorrkk !!

Duduk seorang diri ditemani lappy di satu sudut meja..si kecil bertiga tu dah tidur..ayahnya tak pulang-pulang lagi..bee menanti dengan penuh sabar ! ehemmm mengantuk dah rasanya nih..tapi tak nak tidur lah nak jumpa en suami tu dah berapa hari tak jumpa nih asyik balik lewat jer..dan ada rasa sikit bersalah semalam bee hangin pada dia sebab lewat balik tak call, tak mesej , hati jadi risau , bee call dia 26 kali tak juga angkat..akhirnya bee pun mengamuk tak hengat ! tidur tanda protes..tak lama lepas tu en somi call balik , bee angkat tapi marah-marah..lapas tu tak nak cakap dah..

Esok nya dia call time nak hantar anak…dia explain kenapa dia tak angkat fon ! kenapa dia balik lewat..rupa-rupanya dia tengah tadah telinga pada bos dia, sebab ada breakdown! entah tak tahu kerja orang lelaki ni macam mana ..tapi bee mula rasa bersalah sebab marah dia semalam..hukss sampai hari ni masih rasa bersalam..ampun kan daku !! Adoila…hari ni tekad tunggu yer !

Bila budak nih tak mengacau bee, bee jadi rindu !

Moral dari cerita ni : jangan cepat berprangsangka buat isteri-isteri dirumah tu..siasat dulu ! buat suami-suami pula call lah dulu kalau pun BZ boleh sms kan..jgn lah bg bini tu risau bagai…

Show 21 Comments

21 Comments

  1. mrs jamal

    garangnya bee…
    he..he..tu la sama la kita tenggah menunggu suami la ni..tapi mata cam dah ngantok…

  2. puanbee

    @mrs jamalrisau tau ! dia boleh tk bg tahu..bee kalau dia ckp awal2 tak per tak lah sentap2 sgt!

  3. sissyira

    salam

    alahai kak, ada husband pun sunyi..huhuhu

  4. kakcik

    Assalamu'alaikum Bee…

    Orang lelaki ni memang macam tu… bukan dia fikir susah hati isteri yang menunggu. Kita bukan fikir 'yang bukan2', cuma risaukan keselamatan mereka, kan Bee? šŸ™‚

  5. mie

    ampun kan patiK..
    garang betul..
    eheheeeee

  6. NzA

    tahannya mata bee….akak awal2 dh hanyut belayar kt mana2 destinasi…hi….

  7. ~ yus ~

    yus pun sama. risau sgt bila call suami dia tak angkat. Tapi biasa tak marah2 lah, masam muka je dan tanya dia kenapa…:)

  8. nelly

    wah .
    nely akan ikut pengajaran itu .
    tapi , bila dah kawen lah .
    hehehe . . .
    lama lagi mahu kawen ..
    =-p

  9. ummiarissa

    pnbee-kalau saya tipon suami tak angkat biasa dia kat tertinggal dalam kete..itu je masalahnya…tapi bila dia nampak banyak miss call dari saya..dia akan call balik.. tu je…

  10. puanbee

    @kakcikitu yang buat bee hangin kak, takut lah papa2 jadi kot bee tak tahu menahu !

  11. puanbee

    @sissyirasunyi jugak syira ! selalu kena tinggal ngalahkan org duk jejauh !heee

  12. puanbee

    @NzAdah biasa kak, bee selalu dok tunggu dia sampai lewat!

  13. puanbee

    @~ yus ~bee marah dia tk angkat jer..sebelum tu nk tanya jer..haha ntah lah !

  14. puanbee

    @nellylama lagi yer nelly ta po ! amik pengalaman org dulu !

  15. puanbee

    @ummiarissaitu lah, bee pun sama tp bila dia coll balik dah terlambat ! naik hantu sudah !

  16. ~~su manje~~~

    dh simpan ada dalam e-mail tu…lum publish dalam blog lagi….
    thanks sis…
    sentuhan tuk upah 1 kali kat sini buat sis Bee..
    mmmmmmmmmmmmmmmuuuah!!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.