Sakit Perut + Sakit Gigi + Migrain = Meroyan

Salam Bahagia semua ,
hehe tajuk bikin gempak kan ? oh bukan bikin memang betul..ini betul betul ini betul betul haaa…alkisahnya….hari sabtu ke ahad bee migrain , kebanyakkan masa dihabiskan dengan tidur..masak tidur kemas rumah pun tak masak je sebab masak tu kan penting , nanti kebuluran lah pulak anak-anak didik bee nih…

Tadi pagi penyakit baru pula datang sakit perut sangat-sangat, migrain tak hilang lagi…pastu sakit gigi wah ..meroyan lah jadinya…tapi satu je perangai bee lagi sakit lagi lah kuat bejalan haha…so apa lagi sendiri offer diri pada kay untuk bayar bil..sebab tak boleh duduk rumah meroyan layan penyakit nih nanti anak-anak bising comfirm bee meletop naik angin kan so, baiklah pergi lapangkan fikiran di tempat-tempat yang sepatutnya hehehe patut ker ?

so kami pergi bayar bil elektrik dan bil air …di mana ? di pejabat pos mini yang terletak dalam tesco haaa..amik kesempatan disitu..selepas selesai membayar boleh lah jalan-jalan kan..

aaauuucchaaakkk ! hurm macam ni lah rupanya anak-anak kalau bawa pergi satu tempat dan kena tunggu lama , diorang tak boleh duk diam punya ada jer program yang boleh buatkan ibu nya meroyan..kakak nye bee dah hantar ke sekolah..masam je muka kakak sebab nak ikut pergi tesco ..budak-budak suka pergi tesco tu bukan sebab apa suka main kat tempat permainan berbayar tu..tapi tadi bee tak kasi main pun dah kakak selaku penjaga adik-adik tak de jangan lah harap nak kasi una dan baby masuk ke situ takut kena tolak-tolak dek budak lain..

so lepas bayar bil..kami jalan-jalan 4-5 round tesco tu beli barang sikit , lauk pauk dan kami singgah makan nasi ayam linda onn..eh sedap pulak yer..dulu bee makan tak sedap entah lah kadang-kadang tak sedap kadang-kadang sedap nasi ayam linda onn ni..opsss linda jangan saman gue!

Bergaya dengan baby hoho muka pucat giler maklum lah tengah menahan sakit yang ala-ala meroyan tu..nyampah tul sakit gigi nih lain tu tak pa lagi kan..nak pergi cabut gigi tak de orang nak tengok anak-anak lah..ayahnya bz 365 hari bersamaan berapa jam ? hah! malas nak kira πŸ™‚ kalau lah bee kaya dah ku ambil maid sorang tuk jadi peneman atau tukang jaga time memerlukan …nasib bee tak kaya lagi haha….siapa lah yang rela hati nak tolong jaga anak bee ni ? ada tak ? ekeke…

Hajat hati nak pergi cash cek nuffnang tu tapi jalan jem sangat tadi malas betul nak tempuh jem maka balik lah ke rumah nasib balik terus nih haa hujan lebat giler ni..guruh berdetum dentam ..baby duk atas riba nih tak gerak-gerak dah dia..takutt! ..hisshh cam mana nanti kalau ayah tak de di samping ??? hurrmmm…

so hari tk masak lagi..:) korang masak apa ? nak sikit πŸ™‚

16 thoughts on “Sakit Perut + Sakit Gigi + Migrain = Meroyan”

  1. dah merase saket gg aritu…last2 cabot jua…

    eh bee,blog contest dah berubah yek…

    meh tgk updates terbaru my GA

  2. Bee,
    sakit gigi mana tu?
    berlubang @ memang dah sampai masa nak kena cabut…

    kakyong penah kena sakit gigi.. sampai demam urat… 1 hari down flet terus.. huhuuu…

    1. gigi garham kak, dah belubang kiri kanan nak makan pun susah sekarang bee kurang makan sbb gigi jer ekeke pastu dapat sakit lain perut masuk angin πŸ™‚

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.