Rombongan ke Klinik

Suratan atau kebetulan ?
pernah tak korang jadi atau terjebak dalam situasi mcm bee ?
buat rombongan ke klinik berkali-kali dalam sebulan..
mula-mula anak bee yang bongsu..demam campak..seminggu berikutnye una pulak anak ke-2 bee tu, 2 hari berikutnya si kakak pulak…
alih-alih ayah nyer yang pergi kerja hari-hari nampak normal pun pergi klinik tu ,ayahnya lagi lah …darah tinggi..muda-muda dah ada darah tinggi…
dan tak juga ketinggalan laptop bee pun pergi ke klinik panel nya…
kemudian bee pulak ke klinik juga
dalam sebulan berapa kali ke klinik daa~
sampaikan doktor di klinik tu keliru menjadi buntu lah..asyik2 mula famili ni jer yang jadi pelanggan tetap dia..
laptop ku lah yang paling sakit tenat ! huh!
OK sebenarnya nak cakap ..nasiblah ada klinik panel untuk kami sekeluarga kalau tidak pengsan!!
{sapa kata bee tak gemuk ? tengok pipi dan perut tu sudah}
Kelmari semasa nak check up kakak dan dapatkan mc untuk kakak ..kami pergi ke klinik yang sama juga dgn adik-adik nyer..dah nama pun klinik panel kan..so rekod anak beranak di kepil kan satu tempat…part yang paling best…rekod baby atas sekali kedua una dan kakak yang akhir…doktor tu bukak rekod baby dulu..oleh kerana ke tiga2 ank bee ada nurul di depan nyer..so doct tu dah set nama pesakit nye nurul aliya {kakak} ..doktor tengok nama depan jer..ok doktor tu cakap..eh ini nurul baru je datang minggu lepas kan untuk rawatan demam campak juga !..erm bee jawab memang nurul tu ada datang tp itu mungkin nurul laila {baby} dan jumaat lepas nurul husna {una} haha..tengok doktor pun boleh pening..sekarang baru nurul aliya doct…ooooooo si doktor nyer oooo dgn panjang lebar nyer..so kakak skrg tengah MClah..2 minggu pulak tu..erm…pening kalau kakak tak ke sekolah..mengusik , bergadu tu memang selalu lah..tapi kalau kakak tu pergi sekolah agak senang nak handle adik2 nya yg berdua tu…
(gambar curi dari kakak…)
Sekian cerita ibu muda dgn anak 3..kih2…adeilah ….

7 thoughts on “Rombongan ke Klinik”

  1. nasib baik ada klinik panel ye bee. kalau tidak penin jgk kan. heheh…kelakar je doktor pun dah confuse dgn mana satu nurul ye~

  2. Alahai, sampai doc pun konfius..hehe..
    demam campak leh berjangkit kan? anak kita x kena ag tuh, amik viral injection masa nak balik kg dulu, sbb cousin dia kena masa tuh..seb baik x kena..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.