Aerobik !!

OK nak cerita kan semalam kan bee beria-ia nak berjogging..tapi tak jadi sebab terleka mengomel di blog !Dalam nak pergi jogging tu sempat lagi bee join contest ayu di ayujamal.com ! heheh…memang suka terleka kalau dah mula online lappy ni..kelemahan bee ! hehe hari pun dah terang berderang …bee ni pemalu ..karang orang tengok bee jogging tengah panas , orang tegur pulak ..malu wei !!

Tapi dengan semangat waja yang tengah berkobar-kobar maka bee buat jugak senaman lain hehe..jangan tak tahu bee dah lama ada cd aerobik ni..6 bulan lepas bee memang rajin ber aerobik di rumah ! tapi entah tiba-tiba bee jadi malas nak ber aerobik..huhu 6 bulan lepas lah kan..sebab tu kot berat bee asyik naik jer…

kenapa bee malas ? sebab bee terleka seketika … malas ..oh salah diri sendiri jangan salahkan org lain..kalau kita asyik salah kan orang lain tak kemana lah jawabnyer….

Ini lahCD aerobik tu..bee beli di tesco kot ! dah lama tak ingat sangat tapi harga bee ingat cuma Tajuk : pump it up
RM12.00
tak mahal kan..so boleh lah korang beli…goback & practise..keh keh keh..tapi tak tahu lah ada lagi ke tak !
CD ni bagus…ada 5 sesi senaman yang kita boleh pilih…ada jugak tips2 untuk fokoskan di mana kita nak langsing kan dulu…lepas siap buat semua yang di ajarkan peluh mencurah-curah…baju basah lenjun !
sejam berikut nyer..kaki sakit..lengan sakit, peha sakit
pendek kata semua anggota badan lenguh-lenguh lah untuk kali pertama aje..jangan risau !
tapi badan rasa ringan je lepas buat aerobik ni selalu..amalkan setiap hari lagi bagus kan…orang yang berkerja mang tak dapat lah..tapi suri suri rumah macam bee ni ok ! then banyakkan minum air kosong..kurang makanan manis banyakkan makan sayur dan buah…itu aje tips mudah untuk turunkan berat badan yang paling efektif dan murah !
ok dah kepenatan tapi sempat nak bergambar..eiii awat muka buruk gitu ? tanpa make-up,dan berpeluh-peluh!weii tak kan dalam rumah bertudung kan..sajalah dah nak bergambar kena lah bertudung ….besarkan badan bee…korang duk cakap bee tak gemuk! dah gemuk tu…hukss..sedih!
Eh selit sikit ..rumah bee tak bertikar..wakaka ada story di sebalik tikardi rumah bee tu….nanti lah bebila bee story kan !

16 thoughts on “Aerobik !!”

  1. lama tak bererobik. sejak kena naik turun tangga ni. tunggu oni besar sikit baru pergi jogging, skrg ni dok ngejar dia. eh, kita pun pnh beli cd erobik, hahaha terpengaruh gara2 duduk lama kat kedai VCD tu, cait.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.