Menakutkan Kejadian Simbah ‘Asid’ di Kuala Lumpur ..ermmm

Salam Bahagia semua , dah baca dan tengok berita ni kan ? saya baru je tengok berita tv3 semalam , agak lambat yer ..sekarang ni memang tak tengok tv sangat semua berita pun lambat je sampai …Bila baca kawasan yang menjadi kegemaran mereka sekitar kawasan sekolah, tepi jalan berhampiran tempat parkir atau tepi jalan berhampiran stesyen LRT atau pondok menunggu bas. saya jadi takut sendiri , mana tidak nya hari2 programe saya hantar dan ambil anak dari sekolah , rumah dekat sgt dengan lrt , parking pun dekat2 jer…ish kenapa mereka mesti buat kerja gila ni ? nak tarik perhatian ker ? atau berdendam dengan wanita ? kalaupun berdendam dengan wanita jangan sampai buat naya ke wanita lain…cer baca berita lengkap yang di copy dari page polis diraja

Sejak bulan Februari 2011 sehingga 27 Mac 2011 terdapat (18) kes kejadian simbah “asid” yang berlaku di Kuala Lumpur. Kejadian ini reda buat seketika dan berulang kembali pada 6 hingga 7 Mei 2011 dengan (2) kejadian masing-masing yang berlaku di Sentul dan Dang Wangi. Kebanyakan mangsa adalah daripada kalangan wanita yang sedang dalam perjalanan pergi dan balik berkerja, terdapat juga kejadian serangan berhampiran sekolah di sekitar Bangsar dan Brickfields pada satu ketika.

Suspek dipercayai (1) atau (2) lelaki India, bermotosikal datang dari arah belakang mangsa dan menyimbah sejenis cecair dipercayai ‘Alkaline-based’ atau ‘Oxidizing Agent’ ke arah muka atau badan mangsa. Cecair ini akan memberi kesan irritasi kepada mangsa apabila terkena kulit tetapi tidak mengakibatkan melecur.

Di dalam kebanyakan kes serangan, saspek akan bertindak ketika mangsa bersendirian atau ketika mangsa berjalan di tepi jalan yang tidak sesak menuju ke kawasan parkir kereta atau stesyen LRT. Lokasi yang kerap menjadi sasaran mangsa adalah di tepi jalan sekitar kawasan sekolah, tepi jalan berhampiran tempat parkir atau tepi jalan berhampiran stesyen LRT atau pondok menunggu bas.

Orang ramai diminta menyalurkan maklumat kepada pihak polis dan mangsa dinasihatkan supaya melaporkan kepada polis dengan cara memanggil hotline 03-21159999 dengan kadar segera supaya tindakan susulan dapat diambil untuk mengesan serta menangkap penjenayah ini. Sementara itu, pihak polis telah meningkatkan pemantauan dan pemeriksaan di tempat-tempat yang menjadi sasaran kepada penjenayah ini dan memberi amaran akan mengambil tindakan undang-undang supaya penjenayah ini dihadapkan ke mahkamah.

*Sumber: FB Polis KL, Jabatan Siasatan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur

Jangan buat gilaaa..hati -hati lah korang zaman sekarang ni macam2 ada , baru2 nih barang yang dah luput pun di recycle semula untuk di jual , makin lama makin mencabar kehidupan kita 🙂

20 thoughts on “Menakutkan Kejadian Simbah ‘Asid’ di Kuala Lumpur ..ermmm”

  1. makin hari makin terok dunia kita kan kak.. semua orang mudah sangat hilang pedoman… ni sume sebab sume makin jauh dengan tuhan 🙁

  2. Pingback: Download Drama Nora Elena , sinopsis , Dan Bila Esok (OST Nora Elena) | PuanbeeDOTcom Download Drama Nora Elena , sinopsis , Dan Bila Esok (OST Nora Elena) | . Personal . Info . Tips Blogging . Kids . News . Entertainment . Islam .

  3. heiii…giler babas betull.
    ape motifnye ? tk kate lak nk merompak ke ape…nak cederakan org wat ape

    1. ini bukan jejalan sorang2 je , dalam kereta kat traffic light pun ada yg pernah kena, kat sekolah parking mcm2 huhu takut gak ler akk duk KL nih

    1. akk pun tk suka , dulu2 mula2 kawin memang ikhtiar cr kerja di kampung tp tk dapat sampai lah anak dh sekolah nih memang terpaksa duk KL ler…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.