Jalan – Jalan Cari Nahas

Selepas bersiap -siapa anak dara bertiga ni , sikat rambut , mandikan , pakai kan bedak , pakaikan minyak wangi sorang – sorang , kita semua dah nak keluar ..kakak dah siap kan kasut/selipar mana yang biasa adik -adik nya dan ibu pakai , Tapi …bila ibu nya tengok rak kasut tu ..erm..dah lama tak pakai kasut tumit tinggi ni ..sejak berhenti dari kerja dulu dan bergelar haousewife langsung tak sentuh kasut tu …apa kata hari ni bertumit tinggi lah pula !…

Lantas aku mencapai kasut tinggi itu …. boleh memang boleh pakai ,Perasaan kekok bertumit tinggi tu tak ada lagi tapi………………………………………………………

selepas merayau – rayau satu JJ tu mencari lauk pauk , barang – barang yang di perlukan …pusing 2- 3 kali JJ tu ..biasalah kalau tk pusing mcm tu ada barang yang terlupa nk di beli 🙂

Singgah menjamu selera … sepotong kek secret resepi LOW FAT PEACH namanya ..sedap memang kurang lemak dan kurang manis rasa tak cukup sepotong dikongsi dengan budak-budak ni , tapi mengenang kan nanti nak makan yang lain pula , so ….cukuplah sepotong di kongsi berempat ..ayah tak de ayah bz , tapi ayah beri kebenaran ibu bawak budak2 nih merayau sob sob sob sedih !…

menikmati ice blend choc , memang sedap dan best juga menternak lemak sebegini , beli 2 cawan sahaja , tapi masih tak habis …

Si baby tak ketinggalan , oh gambar husna tak de ..dia makan tak duduk diam ..asyiklah berlari pusing meja ..kejap ke kakak , kejap ke ibu ..semua makanan di nk rasa so dah lupa nk snap gambar dia …rambut una dah panjang ..kerinting ..mana2 pergi org tegur ..kerinting nyaaaa rambut dia…

yah mcm biasa control ayu..wakaka sembunyi lemak – lemak ambil gambar separuh je kikiki tak de lah main snap gambar sendiri je nih mana sempat je lah , maklum lah bukan senang yer nak jaga budak lincah aktif bertiga ni …. kena buat sesuatu cepat2 nanti ada yg hilang pulak !..masuk metro “ibu kehilangan anak sewaktu makan ! ”
oh tidak !

Untuk baby dan una set KID’S BURGER BEEF , memang comel2 burgernya ada pulak nugget kentang yang sedap ..tapi dioarang tak makan sangat ..diorang hentam bodek kakak punya hidangan SPAGETHI BEEF , tapi tu lah tak de gambar hidangan kakak nih ..mcm biasa terlupa dan tak sempat nak ingat semua nih kelam kabut sikit dengan budak – budak ni…bila hidangan dah sampai tu cepat2 lah nyuap diorang kang ngamuk ! haaa…riuh rendah ler secret recipe tu nanti..ishishish

Ibu punya NOODLE JAPANESE BEEF SOUP sedap tapi makan sikit je ..penyibuk ramai huuuuuu….tapi tak pe lah anak – anak nak buat cam no !..diorang ni biasa apa yang kita order utk diorang , tapi diorang tak nak ..nk juga nyibuk apa ibu makan … Kn best ada ayahnya senang sikit nak handle depa ..huhuhu..

Sebab tu lah tajuk Jalan – jalan cari nahas …lepas balik je hari mendung ingat nk singgah tengok event avon , tapi tak jadi lah …penatttttt sangat ..lama tak bertumit tinggi tu yang mebuatkan badan letih …

Balik rumah pulak satu hal , Hari ni kan hari sabtu ..semua pasaraya tk sediakan plastik ..dan saya terlupa bawak beg sendiri …cam no tu ? nak bawak barang yang banyak naik tangga tingkat 4 ? ahaaa..lu pikir sendiri kata nabil…Lepas berjaya mengagkut barang – barang ke tingkat 4 dengan tiada plastik tu ..ulang2 turun naik tangga ..dengan kasut tumit .. simpan barang 2 semua ..kebaaabommmm !!! tidur ahah ! buruk perangai …

So kena ingat ni , kalau nk pergi shopping pakai kasut rendah2 je lah ..
kedua …kalau shopping hari sabtu jangan lupa bawa beg sendiri hua2…selamatkan bumi anda ! 🙂

Agaknya ayah makan apa di jamuan hari nih erk ???

18 thoughts on “Jalan – Jalan Cari Nahas”

  1. halilaibrahim

    saya kalau p mana2 kena bersama suami pasal… senang sikit nak tolong tengok anak2.. tapi kalau terpaksa p ngan anak2 maka terpaksa la guna kuasa mulut dan cepat2 beli n balik..

  2. amboi makan tak henggat.semuanya menternak lemak.haha..kutu klu nak soping pkai selipar jar.tak snggup bertumit tggi.g keje bolehlah..tu pun turun kereta bukak kasut masuk pejabat.jap jer pakai.hoho

  3. Wahhh dpt tgk wajah puanbee dekat2 hehehe. Anak-anak kalu berjalan emang suka tp kita le yg kena hadle. Kite serupa je kalau jalan dgn anak-anak je jugak…huhu

  4. ahakss…heels terpaksa kusimpan leklok dlm lemari dulu wat masa ni … xgemor sgt pakai heels , lebih selesa yg biase..pehni nk carik wedges je rase..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.