Hari Ni Terkesan

By | June 13, 2011

Salam Bahagia πŸ™‚

Uhuk uhuk .. hari ni hari pertama sekolah di buka setelah cuti panjang kan .. kereta saya buat hal lagi .. adeiiiiii… dah lah si kay my chubby hubby tu pun tak sihat dah 3 hari dia sakit tekak , batuk2 tak leh makan .. anak2 semua pun kurenggggggggg… lauk habis .. tadi lepas hantar kakak .. saya bawak lah keta tu jalan jauh sikit .. tup tup mati tengah jalan nasib sempat pusing streng ke tepi .. fuh semangat … pastu kena jugak call kay .. dah ler usung anak2 kecik ni kan … tak kan nk bertapa bawah panas terik ..call kay dtg tukar air kat enjin tu boleh lah bawak balik .. adei esok cam mana kah nak hantar si kakak tu pulak .. layannnnnn…..

Lepas balik , dengar cerita tak best .. seorang kawan di ceraikan hanya kerana ajak pergi pasar malam .. adeiiii.. apa nk jadi kan ? Saya pulak terkesan .. kesian.. tak tahu nak pujuk kawan tu cam no .. semalam satu hari tk sidai kain sebab diorang gaduh dan saya tak sanggup tengok muka kawan yang tengah kesedihan tu .. ermm ntah lah nk cakap apa…

Hari ni adalah hari yang meletihkan .. nanti malam baru lah pergi ronda2 ke blog korang .. malam free sikit heheh .. daa…

Sekian ,
Puanbee KSRS ( Kelab suri rumah sedunia ) πŸ™‚

43 thoughts on “Hari Ni Terkesan

  1. mrs.yie

    amboi melampau..ajak gi pasar malam pun kena cerai?apa ke bangang suami dia tu?

    Reply
  2. mak lagenda

    kena cerai sbb ajak pi psr malam?? Adehhhhhh…mak ni tiap2 minggu pi psr mlm!! Nasib baik pakcik mmg jenis melayan..hahahaha

    Reply
      1. mrs.yie

        alahai..kesian betul la dapat suami kurang sabar macam tu..

        Reply
  3. UpProfits

    Kalau dri pagi tensen, konfom akan bawa smp ke ptg..klu xnk tensen, buka2 lappy, tgk wit iklan, sure senyum jer smp mlm..hahaha

    Psl ajak gi pasal mlm pun nk cerai, melampau ler tuh..saja cri alasan jer..

    Reply
  4. halilaibrahim

    Eiii… teruknya .. tapi tu semua nak dijadikan alasan saja kan.. sebab selalunya kalau terlepas cakap biasanya dah memang ada niat perkataan tu kat dalam hati… kesianya nasib jiran bee tu.. ajak la dia join kelab kita.. time ni dia amat2 perlukan kawan2 yang positif bukan kawan yg dok asyik tanya… pasai apa… pasai apa… betul tak..

    Kawan saya pun tahun lepas sikit saja hal… tapi kami sebagai kawan positif bawak dia pelan2 agar lupa jer la laki cam tu.. main2 lepas cakap jer.. sampai ex husband dia nak rujuk balik tapi kami cadangkan goodbye for4…. sekarang dia pun dah mula hidup baru ( bukan kawen baru ) dan nampak lebih ceria..

    Reply
  5. diana

    kesian nya..
    sebab bini ajak pi pasar malam pun nak cerai..
    laki dia tak larat nak pi kot..

    Reply
  6. lizz

    wah memang teruk..apesal boleh jadi cam tu ek…nak join kelab surirmh boleh? saya part time suri rumah….hehe

    Reply
  7. nza

    akak pn stress sgt hr ni bee…1st dy sk n byk bnde nk kena settle dlm masa 1 minggu…kete suami akak pn trsadai rosak kt melaka masa tgh chat dgn bee kt FB tadi..dia OTW dr meeting kt putrajaya so trpaksa la naik bas blk rumah n minta tlg akak jemput kt muar…

    Moga kwn bee tabah…sedihkan kalu jd camtu ttp nk wat camne dh nasib dia………..

    Reply
  8. rohaya

    macam-macam dugaan ye, puan bee….

    kesian baca cerita kena cerai sb ajak ke pasar malam…baran benor agaknya suami dia tu ek?

    Reply
  9. kakyong72

    kakyong pun x suka pergi pasar mlm.. org ramai sesak.. memang x suka tmpt sesak..

    tp x patut la kan buat kat isteri mcm tu.. apa salahnya sesekala kalo isteri berhajat nak ke pasar mlm.. bodo betui la laki mcm ni, nak bercerai pun biarlah sebab yg valid…

    Reply
    1. puanbee Post author

      ermm mungkin marah nya benda lain kot . ntah lah tp punca nya betul2 time bini dia ajak pergi pasar malam .. gila lah ..

      Reply
  10. anggunpesona

    senangnya kena cerai. Malang sungguh nasib kaum hawa ni.

    Reply
  11. Ummi Hanie

    adeiii deii…ajak g pasar mlm pun nk cerai berai…nis skrg ni ada hari2 trtentu g psr mlm sendirian berhad aje (bwk sorang dua ank,yg pasti si kecik sklai tu tinggal dgn abahnye) … kire mcm mummy time le tu…hasben pun green lite sokmo πŸ˜‰

    Reply
    1. puanbee Post author

      ahaa bee tk pergi pun , susah pergi pasar malam KL ni ..takut pun ye .. jiran2 ramai di ragut2 je ..

      Reply
  12. Myra Jay

    ajak p pasar malam pn kna cerai. ntah hapa2 je laki dia.

    Reply
  13. taufiq arifin aka topimagine

    aik pasal pergi pasal malam pon kena cerai ek.. manusia.. manusia πŸ™

    Reply
  14. yana

    hai…salam kenal..dtg dr blog kak Nza…emm kalau kita nk upahkan bee touch up blog kita macamana yek? boleh ke? sitemap bagai atau button komen tu memang tak pandai nk menngodeknya..berapa ongkosnya yerk?

    Reply
    1. puanbee Post author

      tu lah .. risau je moga2 suami PB ni hati nya pada PB sampai ke alam akhirat huhu doaaaa

      Reply
  15. ch@

    OMG, ajak pergi pasar malam kena cerai? biar betik. Itula kehidupan zaman serba canggih ni, mudah je ayat sensitif keluar dari mulut. Kesiannya Bee, kereta lama kah Bee, kesemputan bunyinya. Ke Bee reQuested nak yg baru, then kereta tu merajuk. hehehe, sabar ye Bee. Ok kereta tu.

    Reply
    1. puanbee Post author

      lagi 2 tahun habis bayar lah ch@ keta tu tk ler lama sgt pun hehe ntah lah ch@ .. rasa cam gitu lah baru berangan nk beli MPV , berangan je ongkos pun tk de haa.. mcm tau2 je keta tu kan .. adehhh

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.