Cara Buat Sambal Belacan Sedap

Published on: May 20, 2012 @ 14:19 :¬†Mintak maaf pada yang bertanya di Facebook tu , saya cuma ambil dan nak share disini , Ibu-ibu bapa-bapa yang baca ni boleh share disini tips membuat sambal belacan sedap , asal korang makan sambal tu rasa sedap kira sedap lah tu , boleh lah share dengan kawan-kawan yang lain kan…

Biasalah perempuan semua nak masak sedap-sedap untuk suami kan, Bila suami komplen sambal belacan tak sedap , harus buat sesuatu … setakat ni sambal belacan saya memang hari-hari suami suruh buat …sebab tu guna cara cepat … Sambal belacan yang sedap banyak versi sebenarnya , janji cari belacan yang sedap dulu , kalau boleh lepas beli belacan tersebut , haruslah di bakar sikit sampai keluar bau , nanti bila dah buat sambal belacan ada rasa belacan yang telah di bakar , sedap wooo…

cara buat sambal belacan sedap

Kalau ikut cara saya buat sambal belacan versi cepat dan mudah sekali , malam2 blender je … ngengngeeenggg dah siap ! .. biasa saya nak buat apa pun kena cepat , sibuk.. ahaks…

Read moreCara Buat Sambal Belacan Sedap

Apa Kata Mereka Tentang Wordless Wednesday – Belacan

Wordless wednesday

Haahaa macam2 depa nih kan , tadi tak de gambar menarik nak letak dalam entri wordless wednesday , pastu saya letak gambar belacan , eh ! ramai yang tak pernah tengok belacan nih rupanya , ingat kan saya seorang je…kehkeh kali pertama tengok belacan nih disebuah pasaraya rasa kagum dan tertarik tau , apa tidaknya … Read moreApa Kata Mereka Tentang Wordless Wednesday – Belacan