Renew ssm online dengan hanya RM70 setahun

Terkejut saya tengok ada website yang menawarkan renew ssm secara online dengan harga RM140 beberapa hari lepas. SSM atau sijil pengesahan perniagaan yang di keluarkan oleh SURUHANJAYA SYARIKAT MALAYSIA itu berharga RM60 sahaja jika pergi kaunter. Dan RM70 jika renew di website sah mereka. Yang lain sah atau tidak saya tak tahu. Jika nak renew … Read moreRenew ssm online dengan hanya RM70 setahun

Cara senang buat akaun bisnes untu mereka yang bisnes sendiri kecil-kecilan

Assalamualaikum , saya nak share satu info ni sebab ramai sangat tanya di group facebook macam mana cara nak simpan akaun syarikat untuk hantar ke LHDN dan seterusnya menjadi pembayar cukai. Walaupun bisnes ala-ala sahaja. Saya rasa ramai yang hendak bayar cukai, bukan tak nak bayar cuma mereka tidak tahu caranya kan. Saya pun tahun … Read moreCara senang buat akaun bisnes untu mereka yang bisnes sendiri kecil-kecilan

Tuan WAN NONG MUZAFAR – Ini Bisnes Bukan Propa ( IBBP2017)

Assalamualaikum dan hai.

Hai orang ┬ásahabat .. dah bangun tidur ke belum ? ­čÖé

Akak dah bangun dah semalam. Semalam akak sempat lah jumpa dengan seseorang yang telah menjadi viral satu ketika dulu di The Vocket. Tajuk : 9 Perkara Saya Belajar Ketika Hampir Bankrap Akibat Berbisnes. Akak suka sangat dik … teruja sungguh. Maklumlah akak cita – cita nak jadi tukang jahit brjaya abad ini. Tapi tak tahu lah macam mana nak mula pun.

Jadi allhamdulillah , semalam akak telah di beri peluang bertemu dan bertentang mata dengan Tuan Wan Nong Muzafar. Pertemuan ini telah pun dapat membangunkan akak. Tuan Wan Nong Muzafar yang asalnya dari keluarga sederhana , belajar sampai keluar negara. Mempunyai banyak pengalaman dalam dunia bisnes kini berjaya hidup mewah senang , sampai duit banyak tak tau buat apa. Kalau dia boleh , kenapa kita tidak ?

Akak bukan nak mewah sangat dik .. Cukup la kalau akak dapat beli rumah , anak – anak pergi sambung belajar tanpa hutang. Boleh hulur duit denkat mak 2-3 ribu sebulan. sob sob sob .. belum mampu.

Ye lah kita tak belajar tinggi sangat. Tapi kita boleh belajar bisnes dengan orang yang ada PENGALAMAN dan telah terbukti. Tertimoni atas pengalaman Tuan Wan Nong Muzafar banyak. Bukan sedakar sifu pandai cakap sahaja ye. Hampir 2000 usahawan telah di latih oleh Syarikat ILM Legacy sendiri walaupun baru sahaja di tubuhkan pada tahun 2015. Sangat agresif. 

Read moreTuan WAN NONG MUZAFAR – Ini Bisnes Bukan Propa ( IBBP2017)

Apa beza fanpage dan personal profile ?

Saya percaya semua peniaga online akan mengalami masaalah ini.Setiap kali gambar di upload , akan ada komen . PM .. PM .. PM ..Persoalan nya di sini , admin facebook nak PM apa ? semua detail dah ada pada gambar , code , saiz , harga , dan cara pembelian / penghantaran.Dia masih minta kita … Read moreApa beza fanpage dan personal profile ?