Sedap ke jeruk buah pala peneng tu ?

kenapa erk kalau pergi peneng mesti beli jeruk buah ? selain dari jeruk buah peneng tak de ke ? tak banyak beli sikit sebungkus dua …sedap ke ? haa….sedap kot ..bee suka jeruk buah ceri dan betik tak suka sangat pala tu ..dulu-dulu le masa sekolah hari-hari beli jeruk buah sekupang satu ,haa ..tapi la nih mana nak dapat dah cam tu kan…boleh sekupang satu tapi mesti saiz tk sama…sekupang tu sepuluh sen tau..kang korang pening fikir apa itu sekupang lak kan..

Tapi yang pelik dan jelik…ekeke banyak yang bee suka sebelum kahwin tak boleh makan selepas beranak pinak ni , ada yang bee tak boleh makan sebelum kahwin tapi boleh makan selepas beranak pinak ni..korang ada tak rasa cam tu ? pelik sungguh kan..betui lah orang cakap dunia itu bulat..kita sentiasa berpusing di bawah paksi yang sama , so tk boleh nak over walau dalam apa-apa pun kan…

Jeruk buah peneng
Jeruk buah peneng

Salah satu benda yang bee boleh buat sebelum kahwin dan tak boleh selepas beranak pinak ni , makan jeruk !! adeh dah tak boleh makan jeruk dah laaaa nii..semalam kay baru balik dari peneng , bawak balik jeruk …makan lah sikit ..satu gigitan je dan terbatuk-batuk sesak nafas ..woohh bahaya ….ibu sayang family ibu ..haa rasa cam nak “pergi” dah semalam..so hari nih tengok aje lah tk berani nak makan jeruk tu..

Jeruk buah peneng
Jeruk buah peneng

Jeruk yang kay beli buat hiasan je lah erk…tak mampu ku berkata-kata ..ngeh ngeh ngeh..

korang cam no ? ada petua nak makan jeruk buah nih ?? cer kongsi disini…

Hai semua ..puanbee dah buka fan page baru , harap sudi korang like2 kan ..sambil kelip2 mata hehe..

26 thoughts on “Sedap ke jeruk buah pala peneng tu ?”

  1. LAGI SATU NAPE BUAH PALE AREA PULAU LEBIH MURAH, N BILE LEPAS JERK JAMBATAN PENANG BUAH PALA JADI MAHAL… HEHEHE

  2. jeruk buah pala akak xle mkn..
    jeruk lain mkn gak tp dlm kadar yg sedkit sb kalu mkn rasa mcm nk batuk je..

    akak lebih suka buat jeruk mangga sdiri
    jeruk dgn air garam gula aje..

  3. aik..tukor cat lagi?rajen2…
    caye tak bee , hanie spnjg dok area penang ni xpenah skali pun beli jeruk penang..hohoho :p
    padahal peminat buah pala,tp ntah nape xbeli2..pelik punye worang
    wuih,serius tu bee,ada asthma ke?

    1. percaya , bee pun sama tk nk beli tp kalo org beli baru makan , hee bee tukar nih last kot kalo tk masaalah ..penat nk install pugin dgn meta tag tu berkali2..

  4. emm jerukskang nie raa gas,entah benda apa depa boh.hari tu baca kat email pasal jeruk nie. org tu tertinggal sudu kat dlm jeruk.bila tengok2 berkarat sudu..entah bahan apa la yg depa campuq dlm jeruk.bahaya klu kita mkn..

  5. jiran depan rmh org peneng,kalau blk mesti dia bawa jeruk,rasa2nya dah 4 bulan dlm peti ais tak hbis2,anak tak suka,ct pula takut nak mkn byk,dah tua2 ni byk penyakit…terutama darah tinggi,takut pula melarat,anak kecik lagi..he..he..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.