Panas – panas lah sedap tidur ..

By | May 10, 2011

Salam , hari ni puanbee lambat bebenor online , cuaca panas mcm nih eloklah di basuh segala mak nenek dalam rumah nih ..haa tugas houswife cam nih lah bukan desperate housewife yer…pagi – pagi bangun buat kerja apa- apa yang patut dan masak ..jam kul 12 je dah siapkan kakak dan adik2 nya ..hari – hari nak hantar sorang je ke sekolah tapi tetap kena siapkan 3 orang ..sebab 2 lagi tu tukang escort ..huhu….

Lepas hantar kakak , kitaorang pergi klinik tuk chekup baby cam biasa nih sapa ada anak2 tu tau lah , yang macam biasa jugak dan tk gemor didengar ..””alaaa anak kurusnya kata jururawat disitu , lepas nih bagi multivitamin kat dia untuk tambah selera, dah 3 bulan berat tak naik nih tinggi je naik…”” adeii bukan tk bagi vitamin macam2 dah , susu pun berkilo2 dia sorang je , makan kuat tidur cukup tapi badan tk nak naik huhuhu nak wat cm ner erk ?

Kalau anak kurus ibu2 dilema dengan anak kurus , kalau pulak anak gemuk ibu2 dilema dengan anak gemuk , dulu2 tk de pun kes cam nih..tu lah orang cakap makin lama makin macam2 buat orang jadi gila dek tak tahan stress..tp tak de lah puanbee sampai nk gila tu …..haaa…. Boleh lagi maintain ayu dan kecomelan kehkeh..

Tadi lepas hantar kakak jam baru pukul satu nak balik malas , klinik buka kul 2 , so kami pergi jalan – jalan cari makan , tk tahu nak makan ape panas – panas cam nih , tak de selera asyik lah duk minum air masak kan…pastu beli lah kek , dan kuih tart telur nih ..wah dah lama ngidam dek asyik tengok orang buat entri tart bagai kan..heh…Beli 4 ketul je , sorang sebijik ..tak lalu nak makan ..tapi puanbee bedal sebijik jer..lain2 tengok budak berdua ni bedal macam2 gaya …sampai klinik baru depa makan , habis lah klinik tu jg second rumah depa …loqlaq tui…

baby & tat telur

baby & tat telur

Makan dengan penuh kusyuk yer jangan ganggu dia nanti bising silap2 hari bulan di balingnya kuih tu , baby nih peel lain macam sikit ,,,pernah ada sorang untie india puji rambut dia bertocang cantik , tak lama lepas tu terus ditarik – tarik rambut dia habis dah tk cantik , terkejut den! untie tu pun tk berani nak tegur dia dah..huhu baran nih kecik2…

Una & baby dan tat telur

Una & baby dan tat telur

Duduk tak sopan kang aku tegur kang macam2 peel dia malas tegur , una nampak orang nak ambil gambo dia terus duk tegak2 memang lain perangai depa dua orang ni ..dari kecik sampai besar una suka pose tapi baby tak suka…una suka senyum baby tak , kalau orang puji una , una senyum dan buat muka dan pipi kembung tapi kalau orang luji baby dia nagmuk tak tentu hala..memang lain …antara depa bertiga kakak paling penyabar dan berdikari dan dapat berfikir cam orang dewasa..pendek kata kakak tu memang sesuai jd kakak sulung …

Nampak tak apa yang bezanya pada baby ?????? nanti akan dicerita kan next entri keh keh keh ..

una

una

Una pulak minta ibu snap gambo dia tengah makan kuih tart , ibu layankan aje..una ni manja tk mo kalah dengan adiknya ,sesekali rasa nak sekeh je kepala dia bila dah penat layan manja dia tu umur 4 tahun tak reti nak beralah gerammm!!!….tp kadang2 tak sampai hati sbb dia kecik2 dah kena kongsi kasih sayang dengan baby , dulu kakak nya 4 tahun baru berkongsi…sebab tu lah bagi bee elok merancang anak nih kesian depa tak cukup kasih sayang …

baby

baby

Hah dah balik rumah minum susu sebotol dan terlentang ..panas2 nih lah sedap tidur pun hahaa ibu nya rasa nak tidur jugak tp duk ingat kan blog lah , kakak lah , kain lah , asar lah so tak jadi hehehe….bestnya kalau dapat tidur nih korang suka tidur dalam cuaca panas2 ke sejuk2 ????

24 thoughts on “Panas – panas lah sedap tidur ..

  1. Jendela Hati

    Sy suka tido dlm suasana sejuk…hehehe…
    Itu lah puanbee skrg kalu anak gemuk salah anak kurus bena pun salah…huhuhu…

    Reply
  2. mrs.yie

    tart telur..!! mintak sikit baby oooiiii..makan sorang ye..ish takut la nak mintak,nanti kena baling ngan tart telur tu..hihi ๐Ÿ™‚

    Reply
  3. aween

    k.bee..baby tu dah gunting rmbut ke..lain plak nmpaknye baby tu..dah tak ikat kan rambutnye…anak n0-3 mmg mcm baby la saye rase kak..emotional skit..hehehe

    Reply
    1. puanbee Post author

      ahaa…aween je yg perasan baby ptoong rambut ekeke…potong depan je sekarang ni baby asyik tak nak ikat rambut pakai spet pun tk nak rambut samapi ke hidung dah…

      Reply
  4. ellen

    panas2 tidur boleh gak kuar peluh kan bee…tapi ellen kurang plak suka..nak gak pasang kipas..miahaha

    Reply
  5. aween

    lain la k.bee bile baby dah potong rmbut..nmpk jadik macam org besar lak dah die..hehehehe

    Reply
    1. puanbee Post author

      ye ke ? ayahnya cakap dah tk comel , tp kak bee lg rimas tengok rambut panjang tk mo ikat ..tk pe jap je tuh panjang balik..

      Reply
  6. puan kutu

    comellah seluar polkadot baby tu.amboi kemain baran,puji pun tak boleh.haha…

    Reply
    1. puanbee Post author

      seluar polka dot tu kak yong bagi percuma lepas beli dipers kelmarin … memang baran dia tu..

      Reply
  7. Ummi Hanie

    same le peel baby dgn ankku Munirah tu…
    dolu2 kalau org puji2 dia diam je,tp skrg ni dia buat peel tetibe nangis…rambut takmo ikat2 tocang ke ape ke..baju pun nak pakai tshirt jer manjang dgn short pants kalo kat rumah…haih sabo je le budak2 ni

    hanie dha tak bawak dah anak2 g check up klinik bee..tawakkal je lah…insyaAllah sehat je.lagipon renyah tau nk bawak berderet2 ni..kalau nis preggy nk g check up sndiri pun ntah mcmmane..trpakse ajak hubby gak

    Reply
    1. puanbee Post author

      bee tunggu baby 2 tahun tk pergi jugak kot pastu pergi time nk bg ubat cacing ehee..sihat je sebenarnya saja nk ubt cacing free… peel bebudak nih mcm2 kan nis ..nis lg ler dah 6 anak bukan sikit2 ..huhu

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.