Makan Ikan Jer Hari-Hari

Sebelum nih menu kitaorang di rumah nih , ayam dan seafood kadang-kadang je tau , hah ! sebab si ayah tu peminat ayam , anak-anak semua ikut je lah apa yang mak pak nih makan …

sekali kay pergi mancing di yan kedah kelmarin , makkk aii manyak ikan , sebelum nih dia pergi mancing tak pernah bawa balik hasil , selalu je kena perli dek bee , bayar mahal2 tak dapat apa , baik pergi mancing di pasar nuh!..tapi kali nih banyak ler pulak..ekekek..rezeki kan ๐Ÿ™‚
 
lelong ..lelong selonggok seratus hinggit ..ekeke…layan je lah ikan pancing sendiri ke beli ke aku jugak kena masak tu yg tak best , penuh peti tu kena lah habiskan dulu semua ikan baru beli stok lain , depa dah bahagi-bahagi kan ikan tu tapi masih banyak ler..
 

yang paling boroi tu kay , baju kuning abang long dia ..haishh korang adik beradik memang lah…wat program tk reti ajak anak bini..

 

ikan apa erk ? masak ikan2 nih semua rasa tawar je tak best , sedap lagi ikan keli kihkihkih..

apa-apa pun bior depa puas hati pergi mancing kan…aku jugak tinggal kat rumah sob sob sob..

wehh tak update blog 2 hari sunyi je blog nih…

24 thoughts on “Makan Ikan Jer Hari-Hari”

  1. hasben nis pun suke beli ikan byk2…mancing tu idak ler..tp dia plak pesennye xreti jalan xbawak bini n anak2..hehe…untung teman :p

  2. banyaknye ikan k.bee…dah macam menjala je..abg saye pon suke sgt memancing, smpai klu balik umah nak cite pasal die g mancing je..nasib baik la si pengarang jantung tak minat memancing sangat..hehee

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.