Puanbee

Puanbee.com adalah blog di tulis oleh seorang ibu dengan 5 anak , berusia 37 tahun. Dan meliputi semua aspek kehidupan dalam hidup. Kehidupan sederhana dengan apa adanya. Dan juga puanbee seorang tukang jahit yang berkerja di rumah. Salam perkenalan.

Belanjawan 2021 Malaysia – Apa yang kita boleh dapat di musim covid19 ini ?

Perbentangan belanjawan 2021 pada 6 november 2020 , jumaat jam 4:00 petang oleh Menteri keeangan Malaysia , Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz. Apa harapan anda dengan beajet atau belanjawan bagi tahun 2021 ? Yang pasti harapan rakyat sangat besar. Tetap masih juga curiga adakah jika dengan ada nya belanjawan 2021 ini kita mampu …

Belanjawan 2021 Malaysia – Apa yang kita boleh dapat di musim covid19 ini ? Read More »

Telanggar bumper kereta orang , dugaan

Salam Jumaat , semalam telanggar bumper kereta orang sewaktu nak keluar dari parking. Kereta vios pulak tu. Dugaan.. Apa pun dugaan, cabaran, dan halangan dalam hidup, senyum dan diam adalah yang terbaik. Berdoa supaya Allah SWT permudahkan setiap urusan hidup kita. Aaminnn Nanti kita update harga nya. Orang tu minta kita ganti yang original dan …

Telanggar bumper kereta orang , dugaan Read More »

Menggunakan khidmat jurutaip di tepi suruhanjaya sumpah Taiping

Lama dah kan ada perkhidmatan jurutaip surat rasmi ini. Kalau tengok rata-rata mesti orang yang telah berumur saja yang menaip. Tengok pun ala-ala atuk kita dah. Tanggal 30 ogos 2020 , saya pergi ke Suruhanjaya sumpah untuk membuat surat perjanjian beli rumah mak saya. Rumah tu memang dah nama saya dan mak. Tapi mak jual …

Menggunakan khidmat jurutaip di tepi suruhanjaya sumpah Taiping Read More »

Jam Gshock original dengan harga murah sedikit dari butik

Assalamualaikum , nak cerita lah suami saya belikan jam gshock untuk saya. #DONEMERIAK. Suami saya peminat jam gshock ni. Dan dia kerja pula tak boleh pakai jam besi untuk keselamatan nya. Sebab kerja beliau bermain dengan chemical dan elektrik. So bahaya kalau pakai jam besi. Dulu dia pernah beli sekali jam Gshock gred kot tapi …

Jam Gshock original dengan harga murah sedikit dari butik Read More »

Bisu

Aku ini ketika marah dan bersuara aku masih okay, tapi bila terluka justru ia akan diam. Semakin dalam lukanya ia akan dingin, kaku dan semakin membisu. Bukan karena tak memaafkan. Tapi lebih kepada ia takut menyakiti lebih dalam. Ia memeluk luka dan kesakitannya sendiri, ia telan sendiri semua rasa pilunya Aku tidak meminta apa yang …

Bisu Read More »

Hantar kakak ke Kolej Vokasional Pertanian Teluk Intan

kolej vokasional teluk intan

Semalam , semasa bersembang dengan beberapa orang pasal nak hantar anak ke Kolej Vokasional. Ada yang keluarkan soalan macam ni. Semasa nak buat kad pengenalan (sebab kad penganalan hilang semasa di kolej vokasional bulan 3 sebelum pkp ) pun polis tu tanya benda yang sama. 1 : ” Kolej vokasional tu kerajaan punya ke ? …

Hantar kakak ke Kolej Vokasional Pertanian Teluk Intan Read More »