Apa saja yang ada dalam kepala hari ini cancel !!!

Sponsored Post Proposal for puanbee.com

Hai puan bee !! im wendy from nuffnang ..

Apa nuffnang ?? nuffnang ?? nuffnang??

yes! nuffnang ..so awak terpilih untuk buar advertorial ,

apa ?? advertorial ? what!! are serios ?

yer…from mamil gold milk…bla bla bla

oh i see…..yes saya terima..bla bla bla

Wait for email ya!

ok ! itu semalam yer ,,,bee terima call dari nuffnang , terasa macam mimpi dan tidak berpijak di bumi yang nyata , rasa tak percaya ok!! rasa tak nak percaya bee terus letak fon dan diam kan , kemudian bee fb, dan tweet dgn seorang dua tanya dan cakap-cakap sikit ..bee masih terkejut ha hah giler ko!!!!..

Bak kata kak jieda cam mana bee buleh dapat advertorial ni, sebab traffic bee tak tinggi mana , dan blog bee curang semalam..haa hari nih tak curang dah..adoiilah …

hari nih bee tak boleh blogging cam biasa , bee tak de mood asyiklah tengok email dan akaun nuffnang haa..teruk tak bee ? tunggu punya tunggu..akhirnya sampai email dari nuffnang , ok nuffnang minta bee daftar churp-churp , dan contact mereka semula , bee dah ada churp-churp so bee bagi je lah email churp-churp bee , kemudian sampai lagi email untuk bee

Berdesup jantung rasa nak gugur, airmata rasa nak keluar dan terasa macam nak lompat-lompat je tak berhenti , tengok bayaran yang akan bee dapat jika post bee tu berjaya di publish hehehe ok! tapi bee tak buat semua tu..bee memang tak tahu nak buat sponsor post tu cam mana , bee tweet lagi dgn orang yang lebih berpengalaman , kalau korang sekodeng tweet bee tu korang nampak lah pa yang di bebelkan tadi..haha..then mendapat pertolongan dari kak yanmie dan bro eyriqazz, depa email bee dan beri semangat , hee bee terasa ada sokongan dan insyallah bee akan buat seboleh daya ,

Ok ! memula terasa canggung jugak tengok akaun nuffnang tak de pun panel sponsor post tapi di churp-churp ada tapi jumlah bayaranya lain pulak dari email tadi hee..then tak puas hati terus call wendy orang churp-churp tanya ..rupa-rupanya bee dapat buat 2 sponsor post dan sosial seeding untuk facebook dan twitter..oh! bee tak tahu mana nak mula..siyez..yang mana satu nak buat , nak mulakan dari mana , apa yang perlu bee buat ??

Tapi inilah yang bee impikan selama ini ..insyaallah ….rezeki anak-anak bee akan cuba buat sebaik mungkin harap diterima …so bee dah shayang-shayang nuffnang balik tk curang2 dah hee….harap juga mendapat sokongan kawan-kawan!!..jadi bee minta maaf bee tengah kelam kabut dok pikir nak buat apa dulu , yang mana dulu semua ada tarikh akhir tau!..jadi harap korang datang lah blog bee walopun tk bw yer..heeee

Show 20 Comments

20 Comments

    • hai cepat loran sampai bagus lorna hihihi!1 erm ntah bee tk tahu nk mula dr mana ..

  1. dptkan info byk2 ttg advts tu dulu..
    then karang jer wat cam cerita dlm cerita..
    macam tak besa bee nih ;p

  2. try baca advert dari redmummy, ceeramoon dll yg besa wat spons advert..nnt dptlah idea tu ya!
    jgn tergezut sgt tauuu..hehe…rezkii tuu..
    syukur pdNya..hepii 4 u dear…

    • red mummy punya bee dah khatam heeee…yang lain bee tk tahu sgt lorh!!..

  3. mrs.sabri

    tahniah bee..harap lepas ni bee setia dgn nuffnang..jgn tuko2 lagi ye..heheh 🙂

  4. dpt rezeki terpijak ni….gelabah!!..sabar…tenang..barulah boleh berfikir…teruskan ct sentiasa menyokong…

    • wawa memang tetiba blur kak ct tk tahu nk mula di mana ! satu tk pe tapi 2 , yg nuff tu mcm senang tp cc tu bg bee susah sikit hee…erm erm ..

  5. aween

    waaa..bestnye kak bee…msti rase berbunge je ht tu kan kak bee.. =)

  6. rohaya

    tahniah Puan Bee!…buat sebaik mungkin tau..

  7. puan kutu

    congrate bee!!rezeki tu..gudluck!buat sehabis baik..i’ll be there 4 u..tiba2..haha..tgh sibuk mengemas..bee mmg takde la nk tolong kutu,dok sebok dgn nuffnangnya..:)

    • keh keh keh sibuk lah kutu bukan buat pa pun duk belek belajar cr org buat baru bee buat hee..

  8. wah tahniah kak bee…murah rezeki..chaiyox2x…ciktom yakin kak bee boleh lakukannya..xsbr nak tgk adv yg kak bee buat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.