Categories
Food & Recipe Review

Ayam goreng mcd extra pedas review

Aku tengah bosan dan stress .. hurmm banyak betul masaalah , rasa bosan dah nak hidup pun. Makan pun malas tido pun tak berapa nak lena. Tapi tak sesuai di khabarkan di dalam internet hahaha .. so nak bagi tau aku dah try ayam goreng mcd extra pedas ni 2 kali. Sekali aku beli masak […]

Categories
Family Food & Recipe

Makan dan masak steamboat di rumah ? Kenapa tidak ?

Assalamualaikum dan hai semua. Amacam hari ni ? Sebenarnya aku dah bosan masak. Hari-hari masak sampai tak tahu nak masak apa. Dan hidup aku ni kelam kabut sikit. Mana nak menjahit mana nak masak. Suami dan anak-anak pulak jenis makan kena makan banyak. Ha ha ha .. mak bertabah je lah. Mungkin aku masak sedap […]

Categories
Food & Recipe Life & Style

Siap stok bahan tumis untuk 2 minggu.

Allhamdulillah baru siap blender semua bahan untuk menumis. Saya kan tukang jahit. Ni dah mula sibuk sebab tempahan raya dan tempahan hari hari , tempahan pukal juga banyak masuk. Nak tolak tak best lah. Rezeki tu. Jadi kita bersedia dan cuba gunakan masa sebaik mungkin. Harap dapat bantuan dan kelapangan dari Allah s.w.t . Semalam […]

Categories
Food & Recipe

Cara masak nasi goreng sardin / Resepi nasi goreng sardin

Cara masak nasi goreng sardin , resepi nasi goreng untuk keluarga besar. Mudah dan cepat boleh makan. Klik cara masak bergambar di dalam.

Categories
Food & Recipe

Resepi kuih kaswi kenyal guna sukatan cawan

Sejak dah pandai buat kuih kaswi ni kan. Pandai la nak tempek resepi di blog pula. Allhamdulillah. Blog dah okay sikit. Mood dah cantik sikit. Anak yang paling kecik dah tak banyak ragam. Hutang dah banyak nak settel. Apa lagi kita nak ? Masak la kerja nya. Hobi lama kembali lagi. Iaitu masak dan tempek […]

Categories
Food & Recipe

Resepi Bihun Sup Utara Dan Cara Buat Sambal Kicap – Sup Ayam

Kali ni saya nak kongsi kan resepi bihun sup utara dan cara buat sambal kicap nya sekali. Kali ini saya gunakan ayam. Saya jarang masak sup daging kecuali jumpa daging yang betul-betul segar sahaja. Anak pun leh suka kan ayam. Jadi menu biasa nya ayam je. Apa yang lain nya bihun sup utara ? setakat […]