The Moto Kap-Chai

By | March 15, 2011

Eheemmmmm..Eheemmmm…korang yang tak tidur lagi meh ler borak sikit disini , alahai apa kak bee ni tak tidur lagi memalam buta ni ??? uwaaa kak bee sakit gigi plus plus lah ..heee…

Tengok tajuk , tengok gambar pulak ! hee nak bagi tahu lah kat hangpa semua termasuk anak-anak ku , ni lah moto mak pak hang pakai p dating ! wakaka…kesian moto nih dah berbelas tahun berjasa kepada keluarga kami idok lah tuan dia nak cat ka bagi cantik buruk je nampaknya , tapi berfungsi lagi lah..kih kih kih..bayangkan lah kami berumah tangga pun dah 8 tahun , dating lagi heee…kenangannnn…

The Motor Kap-Chai

Hurm ku tak berapa yakin nak menunggang moto ni , kenapa ? sebab satu dia dah lama , bila pulas minyak ku tak dapat control kadang-kadang lajuuuu..kadang – kadang bila nak lintas jalan tu dia tk nak laju..terkedek-kedek huh !..nak-nak kalau jalan tengah jem kan, adoii lah sakit jiwa , ermm tapi dah lama jugak lah ku tak merempit ni sejak beranak pinak ni wakakak…

Al-kisah nya , si kay kena kerja luar seminggu , baru pergi semalam , selasa maknanya dia balik pun selasa atau rabu , bawa kereta , ku patah lah kaki tak dapat merayap ke sana sini , yang bertambah berat time buka sekolah nanti si kakak nak ke sekolah ku nak hantar naik apa ????? yang ada moto tu je..uwaaaa..help me ! tak yakin nak naik moto tu bawak bebudak kecik lintas jalan , pusing sana pusing sini…adeii kena fikir nak buat cam mana , baby n una kalau tinggal ok lah ku bawak moto tu dengan si kakak jer..tapi kalau bawak baby n una ku tak yakin langsung , nampaknya ..kena lah minta tolong jiranku tengok-tengok kan baby n una….ermm tapi ku tak berapa suka minta tolong nih..ermmm tengok lah cam mana nanti…huksss..sedih ! bukan sebab moto tapi sebab tak dapat ikut kay hee..kalau dapat ikut best tu , kay kerja ku berchanda di tepi pantai ..ngehh ! erm verangan je lah..

oppsss gigi meragam lagi bermakna ku sudah tua ! hee…gud nite

10 thoughts on “The Moto Kap-Chai

    1. admin Post author

      erk ? kami di kampung kalau nak date naik bas kan pakai tk jumpa lah , tunggu bas je 2 jam , nak balik 2 jam dah 4 jam, nanti kena sekeh lah jawabnya.. 🙂

      Reply
  1. puan kutu

    ala kesiannya tak dpt bercanda dipasiran pantai yg indah…haha..kutu suma merempit..mls nek keta sbb daku tak cekap.stakat bwk dlm kem jer.ntah bila la nak tere..hihi

    Reply
    1. admin Post author

      kem ? oh kutu duk kem ke ? hee bee dulu moto cekap start kawin keta pulak yg bee cekap sbb hubby kalo tk de hal jarang nk kasi bee naik moto tk elok katanya heee..

      Reply
  2. munna

    kira oklah pandai bawa motor… munna ni tak pernah langsung nak belajar bawa motor… takut sgt naik motor

    Reply
    1. admin Post author

      ekeke muda2 dulooo kami merempit haa..tipu jer dlm form 3 dah start bawak moto …hantar mak p kerja u..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.