The Moto Kap-Chai

Eheemmmmm..Eheemmmm…korang yang tak tidur lagi meh ler borak sikit disini , alahai apa kak bee ni tak tidur lagi memalam buta ni ??? uwaaa kak bee sakit gigi plus plus lah ..heee…

Tengok tajuk , tengok gambar pulak ! hee nak bagi tahu lah kat hangpa semua termasuk anak-anak ku , ni lah moto mak pak hang pakai p dating ! wakaka…kesian moto nih dah berbelas tahun berjasa kepada keluarga kami idok lah tuan dia nak cat ka bagi cantik buruk je nampaknya , tapi berfungsi lagi lah..kih kih kih..bayangkan lah kami berumah tangga pun dah 8 tahun , dating lagi heee…kenangannnn…

The Motor Kap-Chai

Hurm ku tak berapa yakin nak menunggang moto ni , kenapa ? sebab satu dia dah lama , bila pulas minyak ku tak dapat control kadang-kadang lajuuuu..kadang – kadang bila nak lintas jalan tu dia tk nak laju..terkedek-kedek huh !..nak-nak kalau jalan tengah jem kan, adoii lah sakit jiwa , ermm tapi dah lama jugak lah ku tak merempit ni sejak beranak pinak ni wakakak…

Al-kisah nya , si kay kena kerja luar seminggu , baru pergi semalam , selasa maknanya dia balik pun selasa atau rabu , bawa kereta , ku patah lah kaki tak dapat merayap ke sana sini , yang bertambah berat time buka sekolah nanti si kakak nak ke sekolah ku nak hantar naik apa ????? yang ada moto tu je..uwaaaa..help me ! tak yakin nak naik moto tu bawak bebudak kecik lintas jalan , pusing sana pusing sini…adeii kena fikir nak buat cam mana , baby n una kalau tinggal ok lah ku bawak moto tu dengan si kakak jer..tapi kalau bawak baby n una ku tak yakin langsung , nampaknya ..kena lah minta tolong jiranku tengok-tengok kan baby n una….ermm tapi ku tak berapa suka minta tolong nih..ermmm tengok lah cam mana nanti…huksss..sedih ! bukan sebab moto tapi sebab tak dapat ikut kay hee..kalau dapat ikut best tu , kay kerja ku berchanda di tepi pantai ..ngehh ! erm verangan je lah..

oppsss gigi meragam lagi bermakna ku sudah tua ! hee…gud nite

10 thoughts on “The Moto Kap-Chai”

    1. erk ? kami di kampung kalau nak date naik bas kan pakai tk jumpa lah , tunggu bas je 2 jam , nak balik 2 jam dah 4 jam, nanti kena sekeh lah jawabnya.. 🙂

  1. ala kesiannya tak dpt bercanda dipasiran pantai yg indah…haha..kutu suma merempit..mls nek keta sbb daku tak cekap.stakat bwk dlm kem jer.ntah bila la nak tere..hihi

    1. kem ? oh kutu duk kem ke ? hee bee dulu moto cekap start kawin keta pulak yg bee cekap sbb hubby kalo tk de hal jarang nk kasi bee naik moto tk elok katanya heee..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.