Dugaan

Geram dengan line TM Streamyx 2-3 hari ni , rasa nak gigit modem tu. Telekom Malaysia memang ada masaalah ke ? Semua kerja tertangguh sudah. Dah la minggu depan dah nak cuti sekolah.Kena settel semua cepat-cepat. Ehem ... saja upload gambar di blog , asyik di Instagram je. Saya pemakai tudung bawal aidijuma. Saja bagi tau .. ada Ā geng tak ? Hari-hari melaram tudung je pergi ambik anak. Tetapi bukan jenis kejar apa yang hot tu ye .. Tetapi maaf baju setahun sekali je kot beli. Dalam…

Pasang Streamyx Akhirnya (3 November 2014)

Akhirnya , Streamyx menjadi pilihan , saya mengalah dengan keadaan , hampir setahun menyepi kerana line internet asyik meragam , saya pengguna YES sebelum ini , dari pakej paling bawah saya langgan pakej paling mahal , namun hasilnya ? mengecewakan. Semakin hari semakin teruk , seingat saya semasa mula-mula melanggan internet YES dahulu , line bagus , data pun tak cepat habis. Sekarang .. Teruk sangat .. lagi tinggi kuota data yang di langgan , lagi cepat habis dan saya perlu topup data berulang kali , ye la .. saya perlukan internet untuk bisnes kecil-kecilan dari rumah dan juga update blog tak seberapa ni.

Ejen Streamyx Tesco
Ejen Streamyx Tesco

Setelah membuat kajian terperinci , dan menyiasat sama ada di kawasan rumah saya boleh atau tidak jika ingin pasang UNIFI , tetapi hampa .. Memang tak ada Unifi walaupun rumah di tengah bandar .. 30 minit ke KLCC. Gah sangat bunyi nya kan ? Padahal …. Apa pun terima kasih di ucapkan kepada blogger shakiddo.com kerana melayan pertanyaan saya.