Tag Archives: cermin gelap

Cermin mata rabun jauh ala korea murah

By | December 29, 2018

Tahun baru menjelang.Saya telah pun buat cermin mata ala korea murah murah di sungei wang plaza Kl. Cermin mata pun nak kena tukar , hasil dari menjahit sikit-sikit saya simpan dan buat cermin mata. Jadi lah. Cermin mata lama masih boleh pakai , Ada calar sikit pada cermin. Bautkan tidak selasa sangat. Tapi frame masih… Read More »

Cermin mata transitions ( berubah gelap di bawah cahaya terang )

By | March 30, 2016

Makcik kini menyerah kalah. Korang pakai cermin mata apa  ? Mari kongsikan sikit. Tujuh tahun lepas saya dah pun sepatutnya memakai cermin mata. Tetapi waktu tu saya buat cermin mata tapi rasa tak selesa. Waktu itu jika pakai cermin mata ketika memandu mesti nak langgar pembahagi jalan tepi-tepi tu. Jika pakai waktu berjalan mesti nak… Read More »