Sayup-sayup Kedengaran suara budak..

By | April 15, 2011

Semalam sayup-sayup je dengar suara seorang budak di telefon bee , macam biasa hari-hari jemput kakak balik dr sekolah , then henpon berdering , tengok no macam no telefon rumah , pejabat atau public ..ntah bee angkat lah panggilan tu , kebetulan budak-budak tengah keluar dr sekolah ..

Bising ya amat lah terjerit -jerit …pastu dengar

“buuuu….ibuuuu…” sayup je , macam suara kakak , tapi mcm mana dia call nih ..

hati berdegup kencang dah weii ..takut lah kot2 apa2 yang burk terjadi , selalu pesan dengan kakak jangan keluar selagi ibu tak sampai , tapi bee dah sampai di pintu belakang sebenarnya …

pastu dia call lagi ..

“ibu dah ambik kakak ke belum ??? , bee jawab dah ibu ada di pintu pagar belakang , mai lah sini ”

Kakak pun datang dengan tersenyum simpulnya , Ya allah , kakak ko jangan wat suspen ibu lagi , dah pandai call2 ibu dah ..pelik jugak tak pernah bagi no fon ke dia ..mcm mana lah budak nih boleh call..adeii aku takut separuh mati ..kot lah ada orang paksa dia call ke apa ker…hurmm..jangan fikir bebukan bee oiii…..

Tanya kakak , mana dapat no telefon ibu ?

kakak ambil kat report kad tadika.jawabnya ..adeiii lah bebudak sekarang nih cepat belajar kan , semua nya tak perlu ajar sangat pandai sendiri ..lagi2 gadjet2 elektronik nih , bayangkan lah telefon bee di pasang password pun dia tahu cam mana nak buka , tak pernah bg password tu ke dia …bahaya …Maknanya ini lah kali pertama kakak guna public fon hehe…

Hari ni malas betui , ini lah entry pertama buat hari ini biasa pagi2 da post entri ..ahmbikk hanie dan kak yong dah okey bee pulak …uiihh p main jejauh lah malas weeiii…

25 thoughts on “Sayup-sayup Kedengaran suara budak..

  1. solomolo

    budak sekarang memang cepat belajar…
    so, parents kena alert lebih sket…

    Reply
  2. aween

    kakak wat surprise kt k.bee plak ni yee…hehehe…yela, tetibe je kol..tkut de apela jadik kat si kakak tu..

    Reply
  3. bEe

    bEe baca kak puanbee punya entry pon dah berdebar-debar! Haisshhh. budak zaman skang mmg cepat pandai tau πŸ™‚ Nasib takde apa2

    Reply
  4. pia

    “pada akak lak biar ank2 tahu no phone kita..senang kalau apa2 jadi..ank2 akak semua akk soh hafal no akak,no abah dia,no phone rumah…no phone jiran sebelah,no jiran dua belah…tiga belah..no mak tok dia,no polis,bomba…hehhehhe…dah melalut dah ni,bee..take tare…”

    Reply
    1. puanbee Post author

      iyer kak pia,,dulu masa tadika suruh dia hafal tp tk nak pastu bee biarkan tak tahu lak dia ingat ..

      Reply
  5. ct N honey

    ct pun selalu ajar anak2 ingatkan no tel ayahnya,nama ayah,nama ibu,no rumah dan nama tmn…manalah tahu tersesat ke,tertinggal ke(anak ramai tak sedar pula anak kurang satu)he..he..
    sekarang ni mcm2 boleh terjadi…

    Reply
  6. Jendela Hati

    buat suspen je kan puanbee.skrg zaman IT bdk2 cpt belajar.pada pendapat sy senang kalu bdk2 dah tau guna public phone if kalu dlm kawasan sekolah.ank sy penah tertinggal bus sekola.dgn tau guna public phone dia call ibu/bapa.

    Reply
  7. eily

    budak sekarang memang hebat2..
    anak saya baru 3 thun, tapi dah pandai on lappy, siap boleh keyin password. kalau henpon tu pandai jer dia cari lagu, main game..siap leh surf internet ag..dia kenal sign internet kat hp tuh..huhu. macam2

    Reply
  8. topimagine

    biasa la kak… budak2 ni sekarang cepat belajar…. hope dieorang belajar benda2 yang baik2 je kn πŸ™‚

    Reply
  9. MEKAR

    Salam kenal2 Bee,

    Anak2 sekarang cukup advance dari segala hal. Apa yg kita ada mesti diorg pun nak miliki juga.Tak sama mcm zaman kita dulu kan

    Reply
  10. kakngah

    anak2 umur camni tengah nak explore. jangan marahkan dia guna telefon. bagus tau dia pandai gunakan. at least apa2 berlaku tau dah camne nak hubungi ibunya. cuma nasihatkan kakak, hanya guna telefon jika betul2 perlu atau ada kecemasan…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.