Plan Lain Buat Lain

Saya plan pagi-pagi buta nak pergi pasar pagi , kalau ke pasar sambil jalan-jalan beli barang dapur boleh juga keluarkan peluh , tapi sebaliknya terjadi , saya bangun mandi ..kejutkan baby ..bagi baby minum susu kemudian kejutkan kakak untuk bangun bersiap …then turn una di kejut kan…susahnya una nak bangun dan bersiap ..mak ehhh….kejut punya kejut sampai lah saya tak mampu kejut dia ..last-last layan blog , tengok-tengok dah jam 10 am…mana de lauk-lauk lagi di pasar tu ..peniaga pun tahu letih …ermm

Last-last petang kena juga beli lauk , stok lauk dah habis ..terpaksa lah ke carefour sebelah..dah pergi ke carefour tu faham-faham jo lah ..peluh sogan je nak keluarnya heheh!..apo laie….pantang ke sana mesti kena pau KFC ..hahah…eh KFC ada produk baru kan ? kami tak try pun , tak suka ….yang kakak tahu nya burger saja , una pulak ayam …baby kentang putar , sayur cubis tu dan roti ..ibunya tau nak snack plate..tak de makna nya kami nih nak beralih ke sajian lain..kenapalah KFC tak bg BE ke blog puanbee.com selaku peminat KFC ni ? muahaha…sebulan 4-5 kali melabur ke KFC tu…

ternak lemak di KFC
ternak lemak di KFC

Mahal tau makan di kfc tu ..huhu kopak ler mcm nih ..ayahnya gaji kecik-kecik , selera anak pula besar-besar ..kesian …ibu tersepit di tengah …ayah dan anak ….nak buat cam mana anak lebih lagi kot…

ternak lemak di KFC
ternak lemak di KFC

Tapi biasa jugak , selalu je makan tak habis budak-budak ni , kena tapau bawak balik..so sehari nih makan ayam je tanpa nasi ler.ibu memang pantang buang-buang makanan nih..dulu saya kecik-kecik nak makan KFC setahun sekali pun susah tau , bukan KFC je ayam pun ta dapat sebulan sekali..sebab tu saya tak suka anak-anak membazir dan buang makanan…tak baik…

ternak lemak di KFC
ternak lemak di KFC

Tambah-tambah zaman la nih barang mahal kan , lepas makan-makan pergi beli lauk dan sedikit buah – buahan …melayang-layang RM ..lecehnya kalau bawak anak-anak ..mesti kena bawak duit lebih juga..misallan kalau pergi sorang rm50 dah cukup lauk 2-3 hari tapi dengan mereka kena spend lebih , makan lah , mainan , buku-buku…so tadi ibu melabur…yang nak bebel kat sini …hujung bulan maaa~

ternak lemak di KFC
ternak lemak di KFC

Tapi tengok wajah kegembiraan anak-anak nih , memang tak kisah lah ..duit boleh cari kan kan kan..ayah kerja lah lebih kuat ..chaiyokk !!…Kakak ..makin besar makin kurus melidi , kuat makan , tidur ikut time ..tapi badan kurus makin hari ke hari sampai kan ada jiran-jiran tegur …”tak makan ke anak ko bee ?” “ni mesti tak cukup tidur nih aliya ..” erm entah tak tahu nak kata apa…saya senyum dengan sopan suntun ja …

ternak lemak di KFC
ternak lemak di KFC

Una pun dah mula nak kurus , kalau sebelum nih ..di antara deme bertiga una lah paling chubby dan bersemangat ..milo sebulan 2-3 kilo tuk dia..tapi dah nak kurus dah ..nanti ada ler orang menegur lagi…malas nak layan huhuhu…Lepas makan una cakap ..soooo goooodd ! manyak lah good ko una…!

So alkisahnya ..yang mana dah tinggal komen tu bee akan balas ..stay tune! hee dah nak dekat 100 komen tu bee kena rajin balas komen , dah janji kat diri sendiri mesti balas komen haa..apa daa puanbee ni kan…korang mesti rasa bee ngok ngek sikit…tapi itu lah semangat puanbee.com…

23 thoughts on “Plan Lain Buat Lain”

    1. ha una tu org tk cakap anak kak bee..sob sob sob..tp dah besar sikit nk baru nampak bentuk muka kak bee kalo kecik2 org tanya anak sapa?

  1. itula kan kalau kuar ngn budak2…mmg kena spend lebih…tp bila tgk mereka gembira kita sbg ibu bapa pun senang hati… 😉

    ahmad & ira pun suka makan ayam KFC tp bukan beli kt KFC, yg ummi nye wat sendiri… mmg jimat…he3…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.