Laksa Utara Yang Memang Nangis

Salam Bahagia 🙂 erm ada ke yang membaca nih ? agak – agak saya lah ramai yang melepak di fb dan twitter pada waktu ini kan , melepaskan rasa geram yang tak berbelah bagi..apa – apa pun rilex hehe..bee pun kena juga selalu je server down , tapi biasanya kami 2 org je duk kecoh sana sini haa..tk gitu kak yong ?

Baru baru nih jumpa satu gerai kecik tepi sekolah kakak , baru buka kot selama ni tk nampak pun …sekali tengok kain rentang nya laksa utara ..perghh dalam hati biasanya laksa utara nih pekat likat , isi ikan penuh …. ermmm tak lepas peluang kami ber empat terus menyinggah ..haa saya peminat laksa yer memang tk boleh lepaskan …. dulu – dulu kalau dating lepas balik sekolah tu mesti perkena laksa dengan ais kacang ..ececehhhh.. sedap sungguh rindu tu laksa kak eli …

Sampaikan saya masak laksa tak de sapa yang ajar punya minatkan laksa nih , laksa utara lainya pada kuah memang berbeza lah dengan negeri- negeri lain , lagi2 letak otak udang dengan kicap ke dan cili potong tu kan…ish terliur sudah masa ku tulis entri nih…nanti kena pergi lagi ler…

Dari cara saya makan makcik tu dapat teka , “ni mesti orang utara ni ” kata makcik tu haa..makcik nih tau2 jer..mana tidaknya semagkuk nih memang tak cukup untuk saya kehkehkeh berebut je dengan baby tu , tengok semua dah suka makan laksa …bagus anak ibu makan laksa ni elok untuk kesihatan selain tak ada lemak , laksa juga mengandungi banyak protien ..apa tidaknya kuahnya dari isi ikan kan…

Dirumah jarang buat laksa bukan pe kalau buat mesti terbuat banyak 2- 3 hari baru habis tapi kalau nk buat jamuan atau sapa2 dtg ke boleh lah buatkan laksa jamu kat tetamu …hehehe alasan jugak ni ” M ” pun ada ..

41 thoughts on “Laksa Utara Yang Memang Nangis”

  1. jeles apa kak?ifa blur..haha..ifa mmg xpandai mkn laksa utara nie..pandai mkn laksa johor je..sbb ayah org johor..lgpn mi laksa tue dorg gne spageti..favourite ifa tue spageti..haha..xgne mi laksa cm laksa utara nie..hihi

  2. alahai..mmg xleh ifa mkn kak..stakat 1 2 sudu blh la..lebih2..pengsan ifa kak..haha..kuew tiau pun ifa xmkn..xtau nape leh fobia je tgk benda putih2 lembik2 nie..haha

  3. adoii k.bee..kecuq liuq hahaha…sok saya nk blk perak dah..pastu nk p pekena laksa kuala..pergghhh..hehehe

  4. haaa…citer pasal laksa utara ni…aritu hasbenku nolong siapkan sikit kuahnye…dah tu sampei 2-3 hari kungadap laksa jer…xpndg nasik…xlalu lak…ni dah pueh le ni melaksakan diri… 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.