Kalau hari hari pergi dobi …

20140709-040249-14569908.jpg
Sekali basuh baju di dobi RM20 , kalau hari-hari mau beratus-ratus bajet untuk basuh baju tu semua. Ni gara- gara air takdak kawasan ampang …
Cuba kira kalau dapat bayaran banyak tu , berapa dah simpanan kita ?
Tapi kita simpan untuk akhirat sana nanti. Betul tak ?

Show 18 Comments

18 Comments

  1. Kalau dah tak de air, bukan takat kuar duit untuk basuh baju je… pinggan mangkuk pun kena beli yang pakai buang. Memang area Ampang ni kerap la pulak tak de air lately.

  2. kalau dah emergency, dah terpaksa sis
    pinggan pun guna pkai buang
    tak pun beli makanan yang dh ready dibungkus

  3. Nia

    Tapi bau baju yang cuci kat dobi wangi sangat. Saya pun suka šŸ™‚

  4. Masih takde air ke di Ampang? Kesiannya, takpe lagi xde letrik, takde air mmg susah. Air adalah kehidupan.

  5. Bahrain

    Sekali sekala menggunakan kemudahan yang ada.

  6. sha

    mintak2 krisis air di kl dan selangor ni tak berulang lagi …… Amin

  7. kita doakan supaya krisis air negara tak berulang..lepas ni takde masalah air dah

  8. Kopak juga la kan kalau hari2 nak p dobi tapi kalau emergency terpaksa lah

  9. Kalau dobi pun xde air.. susah juga kan.
    Nak basuh mana tu.
    Duduk selangor dan KL ni air pun jadi masalah ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.