Skip to content

Puanbee.com

Lifestyle , Family Blog , Review , Sewing & Tutorial

Menu
  • Home
  • Privacy Policy
    • Adsvertorial
  • Blogging
  • Review
    • Info
      • Mom Shop
  • Family
    • Crafts & Activities
      • Food & Recipe
      • Family Travel & Best Place
      • Life & Style
      • Parenting
Menu
SEARCH APA SAHAJA DI BAWAH :

Bagaimana untuk menyertai KDK CHARITY CHALLENGE dan menang ?

Posted on June 23, 2014 by Puanbee

KDK MALAYSIA merupakan syarikat pembekal pelbagai jenis kipas yang di gemari ramai di Malaysia , kini meganjurkan satu cabaran amal yang di beri nama KDK CHARITY CHALLENGE sempena kedatangan bulan ramadan dan hari raya  tidak lama lagi.

KDK Charity Campaign -004
 

 Matlamat KDK CHARITY CHALLENGE.

  • KDK ingin mendapatkan RM25,000 untuk mengadakan di dermakan kepada pihak yang memerlukan di hari raya nanti.
  • Dengan itu , KDK mengajak anda .. anda pengguna facebook turut sama membantu di dalam merealisasikan impian KDK dengan cara mendapatkan 25,000 LIKE di facebook KDK.
  • Untuk 1 LIKE .. anda telah menderma sebanyak RM1 untuk cabaran amal KDK.
  • KDK juga memberi peluang untuk semua peminat / peserta mencalonkan siapa ( rumah kebajikan , anak yatim , organisasi , rumah orang tua ) mana yang ingin anda bantu juga  memberi idea , bagaimana cara untuk menyambut hari raya dengan mereka itu nanti.
  • Cara untuk menentukan pemenang adalah bedasarkan idea , undi dan juri.

Hadiah yang di tawarkan buat peserta.

  • Jika anda menang , semua idea anda akan di laksanakan oleh pihak KDK.
  • Peserta yang  menang akan di beri peluang untuk membawa dua orang rakan untuk menyambut Hari Raya bersama rumah amal yang telah anda cadangkan. ( best kan ? )
  • Pemenang juga akan mendapat tiga buah kipas bernilai RM1,320 keseluruhan nya.

Bagaimana ? berminat ?

Bagaimana pula untuk meyertai cabaran membuat amal bersama KDK ni ?

  • Di bawah saya sertakan cara bagaimana untuk meyertai cabaran amal ni .. hanya ikut langkah yang di beri.

Langkah 1 : Mestilah like page KDK MALAYSIA dulu :
https://www.facebook.com/kdkmalaysia/
kdk
Langkah 2 :  Di bawah tab  Charity challenge    anda akan di bawa ke applikasi untuk menyertai cabaran amal ini.
kdk2 kdk3
Langkah 3 : Klik Get Started!

Langkah 4 : Anda akan di bawa ke satu bahagian untuk mengisi borang pendaftaran. Isikan dengan maklumat yang betul. Masukkan idea untuk menyambut raya dengan rumah amal pilihan anda , dan upload gambar berkenaan rumah amal pilihan anda. Pastikan anda login dengan id facebook dan setelah selesai klik butang “submit”   contoh di dalam gambar di bawah.

kdk 4Langkah 5 : Siap .. tara .. mudah je kan ?  kemudian anda boleh share ke timeline facebook anda … semoga ada bertuah … dan saya juga .. hehehe .. bila dah berjaya akan naik begini .. tengok gambar di bawah ..

KDK 5-vertMarilah kita beramal bersama-sama .. tak kira macam mana cara kita nak beramal janji ikhlas .. Tak mampu nak beri RM25,000 kepada anak yatim , tapi kita mampu klik like & share kan ?

Ingat … 1 LIKE = RM1

SHARE LAH BANYAK-BANYAK .. sehari 10 pun takpa … dan jangan lupa join cabaran amal ni .. sebelum tu buat bancian rumah amal mana korang nak sponsor ..mana lah tahu menang betul-betul , korang boleh turun sama bawa 2 lagi kawan / atau keluarga untuk bersama-sama beramal dengan KDK .. kerana KDK akan merealisasikan impian kita.

Jom join cepat … klik LIKE  — > https://www.facebook.com/kdkmalaysia

2 thoughts on “Bagaimana untuk menyertai KDK CHARITY CHALLENGE dan menang ?”

  1. myrujukan says:
    June 23, 2014 at 10:58 pm

    teringat KDK jer terus teringat kipas kat rumah masa dulu

    Reply
    1. puanbee says:
      June 26, 2014 at 9:40 pm

      join ler contest , dpt kipas at least ,,

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Media social puanbee

Recent Posts

  • Akhirnya channel Puanbee di youtube dapat monetize March 29, 2022
  • Kejayaan Asyraf Khalid Menjadi Tontonan Ramai February 25, 2022
  • Bagaimana nasib kita peniaga di tahun 2022 ini ? February 11, 2022
  • Balik kampung sementara boleh Kampung Sungai Relong Kamunting February 6, 2022
  • Review Tapak zip / Tapak sebelah mesin industri  February 6, 2022

Puanbee

Assalamualaikum dan hai
Channel ini memaparkan tutorial menjahit , DIY , unboxing & vlog rutin harian. kehidupan sebenar seorang ibu dengan 5 anak nya dan juga 5 ekor kucing kesayangan.

Puanbee
Jom ke Ikea showroom pertama di Malaysia .. jalan-jalan cari katil idaman je je ... tapi .... lama juga cuci mata .. enjoy ..

#ikea2022 #ikeashowroom #ikeadamansara
IKEA DAMANSARA 2022 - Nak beli katil Leirvik je 😂
YouTube Video VVVQT003Vmd5c0dTV21mQTJrRkhRMTFnLkRYX0pqWHlMeXhR
Assalamualaikum , allhamdulilah kerja lama tertangguh .. jom sulam logo menggunakan mesin singer legacy se 300 ni. Baru lepas servis mesin syok sikit nak guna dia..

#sulamlogo #mesinsulam #singerlegacyse300
Amatur guna mesin sulam singer legacy se 300 .. sikit-sikit boleh lah ..
YouTube Video VVVQT003Vmd5c0dTV21mQTJrRkhRMTFnLjhuVmlMOEtIX3FJ
Load More... Subscribe

Recent Comments

  • Perunding Great Eastern Takaful on Cara cancel booking hotel di Agoda.com
  • mamapp on Kek sarang semut bakar sukatan cawan , tanpa perap.
  • Puanbee on Vitamin C 1000mg plus zinz 10mg cap watson
  • Puanbee on Renew ssm online dengan hanya RM70 setahun
  • akubiomed on Vitamin C 1000mg plus zinz 10mg cap watson

Archives

Categories

24,853 spam blocked by Akismet
google rank checker
  • Home
  • Privacy Policy
    • Adsvertorial
  • Blogging
  • Review
    • Info
      • Mom Shop
  • Family
    • Crafts & Activities
      • Food & Recipe
      • Family Travel & Best Place
      • Life & Style
      • Parenting
© 2022 Puanbee.com | Powered by Superbs Personal Blog theme