Categories
Uncategorized

Hero dah 7 tahun umurnya

Siapa ingat kisah adik beradik hero kucing yang tiba2 datang dan lahirkan 5 anak. Seekor nama si putih ada kawan blogger ambik. Nama ketot sepupu. Nama gemok kakak kita ambik. Dan hero kami bela. Sekor lagi  oren mati awal dah.  Semua dah tiada. Ketot hilang katanya. Siputih tak ada berita. Tinggal hero saja.  No kucing […]

Categories
Uncategorized

Bag periuk noxxa lagi – Belajar menjahit pula

Tak pernah pula bercadang untuk jadi cikgu. Tapi hari ni jadi cikgu kepada kakak sendiri untuk jahit bag periuk noxxa di sebabkan permintaan bag periuk noxxa semakin banyak. Jadi kita kena ada lah pembantu. Allhamdulillah. Rezeki anak anak sentiasa ada. Allah S.W.T dah janji kan ? siapa yang rajin berusaha dia akan dapat hasilnya.  Jika […]

Categories
Uncategorized

Beli mesin jahit online – Brother Fs101

Assalamualaikum. Hari ni nak gebang lagi. Boleh percaya ke beli mesin jahit online ni ? yes .. kalau kita cari peniaga yang jujur betul betul. Saya beli mesin jahit online kerana saya tak sempat keluar beli. Saya dah survey ..dan saya sendiri dah tahu guna mesin tu. Untuk awak awak kalau belum tahun guna mesin […]

Categories
Uncategorized

Minyak wangi berjenama

Assalamualaikum , apa khabar ? ni bukan nak cerita sangat pasai minyak wangi berjenama. Saya tak pernah beli minyak wangi berjenama sebab nya mahai ya ampun. Tapi kan .. bila kau jalan-jalan lah area klcc ke.. kau bau orang-orang yang kerja pejabat di situ. Wangi ya ampun. Suka je bau diorang. So saya teringin lah. […]

Categories
Uncategorized

Bag periuk noxxa ( handmade )

Categories
Uncategorized

Allhamdulillah – Mohamad Adam Rizqi

Allhamdulillah , memori tercipta apabila selamat melahirkan anak ke lima kami. Selamat datang Mohamad Adam Rizqi. Masa berlalu cukup pantas . Petang sakit pinggang sikit , ibu sempat menjahit lebih 50 getah rambut. Kemudian pergi hospital sungai buloh. Esoknya adam selamat di lahirkan. Normal dan ada sedikit jahitan. Allhamdulillah selamat walaupun ada sedikit kompilasi. Adam […]

Categories
Uncategorized

Mendaftar anak masuk sekolah tahun 1 ( 2020 ) dan pra sekolah tahun ( 2019 )

Akhirnya … ibu dah ada line internet untuk mendafatra syamim ke PRA sekolah tahun 2019 serta daftar untuk masuk ke tahun 1 pada tahun 2020. Ya Ampun susah kemain tak ada internet yek. Nak update blog. Bayar bil , submit link ke client , update bisnes ibu. Kewangan ibu tengah tenat-tenat sangat-sangat. Ayah dah kerja […]

Categories
Uncategorized

Apa yang di takuti semasa mengandung – klinik gigi kota damansara

Assalamualaikum , hai .. apa khabar semua ? haaa siapa setuju jika saya katakan .. salah satu masaalah atau sakit yang akan datang semasa mengandung dan sangat di takuti oleh ibu mengandung biasanya …. ialah sakit gigi. Ya ampun … semasa mengandung kalsium amat di perlukan oleh ibu megandung untuk pembentukan tulang janin. Jika tak […]

Categories
Uncategorized

Tips mengurangkan sakit pinggang setelah duduk lama menjahit

Assalamualaikum dan hai semua .. apa khabar ? lama saya tak bersiaran kan , saya agak sibuk dengan order keluar masuk baju pra sekolah 2018. Fuh memang mendapat sambutan hangat .. testimoni banyakkk saya yang tak sempat update. Ya lah dengan tempahan jahitan pun banyak dan saya juga menanti hari nak besalin ni. Kalau ada […]

Categories
Uncategorized

DIY : Ubahsuai tshirt ibu jadi tshirt anak

Assalamualaikum dan hai semua , kali ni nak share kalau rajin boleh lah ikut cara saya ni. Men DIY kan tshirt lama ibu yang memang dari beli tak pernah pakai dan jadikan tshirt anak. Dalam kes saya , saya jadikan tshirt syamim je , muat muat untuk baju dia je tuh. Baju dah siap : […]