COVID-19: Pembukaan sekolah di seluruh negara pada 20 Januari ditangguh – KPM

COVID-19: Pembukaan sekolah di seluruh negara pada 20 Januari ditangguh – KPM

Masaalahnya , aku baru hantar anak ke asrama petang tadi , petang 16/1/2021. Lepas tu apa ? menggelabah tenuk jadinya. Dari Selangor ke Teluk Intan. Sudah lah susah nak kena buat surat rentas negeri bagai. Kerana hantar anak back to back tak singgah mana-mana tak rehat sekejap pun di mana-mana , tayar kereta pancit uiiii .. sebab kejarkan waktu. Covid oh covid. KUALA LUMPUR :Ā Kementerian Pendidikan (KPM) mengumumkan sesi persekolahan secara bersemuka yang dijadualkan bermula 20 Januari di seluruh negara ditangguhkan berikutan keadaan semasa jangkitan COVID-19. Menurut…

Semakan keputusan SPM 2016/2017 melalui SMS

Assalamalaikum dan hai , Keputusan SPM 2016 akan keluar pada 16 Mac 2017 ini. Semua calon yang mendaftar SPM boleh mengambil keputusan SPM di sekolah masing - masing bermula 10 pagi. Selain pergi ke sekolah , calon SPM juga boleh membuat semakan keputusan SPM melalui SMS ( mySMS 15888). Perkhimatan mySMS akan di buka pada 16 mac 2017 pada jam 10 pagi , dan akan di tamatka pada 22 mac 2017 , jam 6 petang Cara untuk buat semakan keputusan SPM melalui sms adalah : Taip kan SPM…

20 Mac 2013 Keputusan SPM keluar | Cara semak keputusan SPM secara online dan sms

Yeay! Keputusan SPM akan keluar pada 20 Mac 2013 ini. Bedebar pula saya rasa (mengada). Sabar ye saya melawak sikit. Tanggal 20 Mac jam 10.00 pagi nanti boleh lah ramai-ramai buat lawatan ke sekolah masing-masing , jika tidak berkesempatan boleh lah ikuti cara nya di sini untuk semak keputusan SPM secara online dan sms. Semoga perkongsian ini dapat memudahkan ibu bapa dan pelajar itu sendiri. Tahniah kepada yang lulus cemerlang di dalam peperiksaan SPM 2013 yang kureng berjaya tak apa , SPM bukan la segala-galanya. Perjalanan masih…

Cara semak keputusan SPM SMS dan Online

Kini semua pelajar yang telahpun mengambil peperiksaan SPM 2011 merasa sangat berdebar-debar, kerana keputusan SPM mereka boleh mula di ambil mulai hari ini 21 mac 2012. Bermula jam 10 pagi keputusan SPM akan mula di keluarkan di sekolah-sekolah. Kini para calon boleh menyemak keputusan SPM mereka melalui dua cara, pertama pergi ke sekolah dan tunggu result SPM keluar :P , kedua boleh guna SMS dan Online bagi mereka yang tidak berkesempatan untuk ke sekolah hari ini. Sekarang calon boleh semak keputusan SPM secara SMS yang di sediakan…