Tag Archives: sembelit

Petua : Khasiat Bawang Putih Dan Cara Pilih Bawang Putih Berkualiti

By | November 18, 2020

Published on: Aug 11, 2011 @ 11:02 ; Kelmarin saya jalan-jalan membeli barang dapur , biasalah kan ibu-ibu mesti ke pasar beli barang dapur .. dalam duk pilih-pilih bawang putih tu ada seorang uncle berbangsa cina tengah memilih bawang putih , dia pilih saya pun pilih , tapi cara dia pilih lain sikit.. saya pilih bawang… Read More »

Review Mamteen : Makanan tambahan untuk ibu sedang hamil , ikhtiar hamil dan menyusu

By | November 15, 2017

Assalamualaikum dan hai semua , jadi saya dah cuba tablet Mamteen ni. Mamteen adalah makanan tambahan untuk ibu sedang hamil , ibu yang berikhtiar untuk hamil , ibu yang menyusu anak dan wanita yang mengalamai masaalah haid tidak teratur. Nak lah share disini. Saya cuba amalkan tablet Mamteen selama lebih kurang 2 minggu dah. Sekarang ni… Read More »

Mama Muda Juice : Rahsia Mama Kekal Cergas Sihat Luar Dalam

By | October 5, 2016

Assalamualaikum dan Hai .. Nak tahu rahsia mama mama di luar sana dapat kekal cergas sihat luar dalam ? Nak tahu bagaimana wanita yang telah berkahwin menjaga diri sendiri agar sentiasa HOT di hati Abang ? Sesambil tu saya nak ajak korang jadi muda dengan Mama Muda Juice. Saya nak kongsikan satu amalan yang saya… Read More »

Ubat cacing – Bila last makan ubat cacing ?

By | January 21, 2016

Bila last makan ubat cacing ? saya teringat nak beli selepas nampak satu posting di facebook yang menjadi viral. Bila dah baca sampai habis , mungkin ada sedikit tanda-tanda anak tu ada cacing terdapat pada laila. Laila 6 tahun , tak mahu makan .. jenuh kita paksa. Perut buncit sikit , muka pucat dan lemah… Read More »

Moeder susu khas untuk ibu menyusu dan hamil yang ingin memperbanyakkan susu

By | July 13, 2015

Kali ni saya nak memperkenalkan Moeder yang mmpunyai fungsi untuk menambah khasiat dan pengeluaran susu ibu. Seterusnya ibu ibu yang hamil dan menyusu dapat menjaga kesihatan diri sendiri dan bayi mereka di samping dapat menyempurnakan perjalanan menyusu bayi selama 2 tahun. Saya percaya ramai ibu di luar sana berhajat untuk menyusukan anak mereka sehingga cukup… Read More »

Sembelit dan Baby Syamim

By | February 4, 2015

Salam dan hai .. masaalah sembelit pada anak kecil pula , biasalah kan .. kehidupan berkeluarga ni memang tak dapat lari dari masaalah kecil begini , Baby syamim .. berusia 1 tahun 2 bulan sekarang… walaupun masih lagi meneruskan penyusuan ibu , tetapi syamim dan mula makan , macam-macam makanan dia makan .. termasuklah kadang-kadang… Read More »

Masaalah Keputihan – Penawar keputihan dengan Buah KK

By | January 24, 2015

Isu dan masaalah keputihan ni paling banyak mendapat view di blog saya , Terima kasih kepada awak-awak yang datang membaca , namun di dalam artikel tersebut saya hanya berkongsi info. Maaf sekali lagi , sejak artikel tersebut di tulis di dalam blog ini , ianya telah pun memakan masa bertahun-tahun. Mungkin anda tercari – cari… Read More »

Pilihlah Mamil untuk menjaga sistem penghadaman anak-anak.

By | July 21, 2014

Sebagai ibu bapa kita selalu ingin sesuatu yang terbaik buat anak-anak kita. Betul kan? Sebagai ibu tinggal di rumah macam saya ni, memang pantang jika ada salah seorang anak megadu sakit, saya risau jika mereka sakit atau tak sihat ianya akan membuatkan saya menjadi huru hara. Kesian pada yang sakit, kesian juga pada anak-anak lain… Read More »

Sistem pencernaan yang sihat sangat di perlukan buat anak-anak.

By | June 16, 2014

Semua ibu bapa mahukan terbaik untuk anak – anak. Anak saya nombor 3 bernama Laila telah pun masuk 5 tahun , tahun depan dia akan bersekolah tadika. Laila seorang anak yang manja , cakap pun masih pelat .. Keletah yang bayak , periang dan suka bergaya.. Dan …. Laila masih minum susu di dalam botol.… Read More »

Majlis Pelancaran Nutri Shinewhite Dari Medina Essential.

By | March 18, 2014

Nutri Shinewhite adalah produk yang baru sahaja di lancarkan pada bulan Mac 2014 baru-baru ini. Nutri Shinewhite tidak seperti makanan ” white-white ” yang lain kerana kandungan di dalam setiap sachet Nutri Shinewhite dari Medina Essential ini merupakan pemakanan sunnah , bahan makanan yang di amalkan dan menjadi kegemaran Rasullulah S.A.W sendiri.